woensdag 24 oktober 2018

5154


Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.
*
Tijdens het spel de spelregels in het eigen voordeel veranderen: dat kan misschien wel in een bananenrepubliek, maar niet in een Rechtsstaat. En a   al zeker niet in een ‘Rechtsstaat’ die andere ‘Rechctstaten’, ja zelfs President Trump van Amerika, de les wil lezen. Om het slachtoffer tenslotte totaal machteloos te ‘onderwerpen’. Waarbij het woord ‘onderwerping’ het Nederlandse woord is voor de wreedheid van de islammerij.
Typisch iets voor al wat Links en progressief denkt. Of erger. Denk daarbij aan het Nationaal Socialisme en aan de transporten in beestenwagens – onder het alziend oog van de
Vrije Wereld – naar de uitroeiingskampen. Een droomwereld voor de ‘Democ Rats’ in Amerika, de – met de medeplichtigheid van de Navo - als wereldleiders zelfs Ruisland en China zouden willen ‘vernichten’ om deze namens de islammerij, te onderwerpen aan jet kromzwaard.
*
Anders gezegd: en gezwegen: wij hopen dat de val van de ene meteen de val is voor de anderen. Het Hitlary-systeem in de States is er geweest, en nu dreigt, traag maar zeker, dezelfde val voor de artificiële Super Constructie die de E.U in wezen is. Met Hoofdzetel in Broekberlino, de Hoofdstad van die andere artificiële Mini-Constructie uit 1830 die Coburgia tenslotte is.
*
Aanvraag voor het Europees Gerechtshof: Hongarije accepteert “rechtsstaatprocedure” niet
*
*
Hongarije accepteert de zogenaamde “rechtsstaatprocedure” niet, die de EU tegen het land is begonnen. Hongarije heeft bij het Europees Gerechtshof een aanvraag tot opheffing van het besluit van het Europees Parlement ingediend, die in de “rechtsstaatprocedure” tegen Hongarije voorziet. Boedapest argumenteert dat de stemming in het Europees Parlement niet volgens de regels gegaan zou zijn.
Mitteleuropa
 Het Europees Parlement had op 12 september in Straatsburg voor het opnemen van een zogenaamde Artikel 7-procedure tegen Hongarije gestemd. Daarvoor was een twee derde meerderheid in het parlement nodig. Vóór het opnemen van de procedure stemden 448 parlementariërs, 197 stemden tegen, 48 onthielden zich van stem. Om tot de noodzakelijke meerderheid te komen, werden de stemonthoudingen niet meegerekend.
Boedapest argumenteert dat dit echter volgens het huishoudelijk reglement van het Europees Parlement in deze bijzondere stemming wel zou hebben moeten gebeuren, omdat voor een Artikel 7-procedure een “specifieke meerderheid” nodig zou zijn. Wanneer de stemonthoudingen ook meegerekend zouden zijn, dan zou de noodzakelijke twee derde meerderheid niet tot stand zijn gekomen.
Ook de Oostenrijkse FPÖ had de rechtmatigheid van het besluit van het EU-parlement betreffende een strafprocedure tegen Hongarije betwijfeld.
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
**
Valsspelen is inderdaad van alle tijden, maar altijd wordt daar een of ander crimineel voordeel mee betracht. Als de eigen Overheid dat doet, is het einde meteen in zicht.
De Europese Unie, als sluitstuk van de E.G.K.S. had zo mooi en vooral zo welvarend kunnen zijn. Tot ‘Links’ zich in de kaas kwam nestelen.
Sedert het zaakje aan de Overkant van de Grote Plas verkeerd is beginnen lopen, zijn al die mooie E.G.K.S-vooruitzichten in verkeerde handen gekomen. Handen die in een nog niet zo ver verleden, met bloed en Zyclon B zijn besmeurd.
De USSR was erg, maar ver van ons bed Het Nationaal Socialisme was, dichterbij, veel korter maar veel erger. En nu is deze E.U. dapper onderweg om beide duivelse samenlevingssystemen over te nemen en te vervolmaken.
Net op tijd echter is overal de dwingende volkswil herboren. De stormklok wordt geluid. Het is nog niet te laat om deze hellegang af te stoppen.
Hongarije heeft ondertussen de eerste stappen gezet op weg naar de heropleving van het gezond verstand..
Bij ons in Vlaanderen staat de TGV vertrekkensklaar op de rails. Goed onder stoom. Klaar voor het vertreksignaal door de Kiezer.
Samen met de dichter Wies Moens, het grote voorbeeld uit mijn studententijd, besluit ik deze bijdrage met deze beklijvende versregels van deze Grote Vlaming.

De oude gewaden zijn afgelegd. Naar Tabor klimt, loveren zwaaiend, een nieuw geslacht. In mijn land dat ligt tussen de Zee en de Schelde…
*







Geen opmerkingen: