vrijdag 26 oktober 2018

5156


Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.
*
Deze keer op deze blog opnieuw geen twijfelachtige teksten zoals in de show der bom-     pakketten in Amerika door de tegenstanders van Trump. Hieruit blijkt namelijk zonnekaar dat Amerika druk bezig is met zichzelf te vernietigen. In dat interview van The Clinto Wife met CNN van een paar dagen geleden, bleek toen reeds dat, als zij niet meer aan de Macht kon, dat dan Amerika voor haar niet meer moest. Zijzekf zou dan met geweld de burgeroorlog tot stand brengen.
Als U het mij toestaat: die bommen-show is al zo doorzichtig als lachwekkend. Potlood dunne staafbommetjes met veel loshangende draadjes onder gesloten omslag door de facteur aan hus gebracht! Net alsof het rees 31 Oktober en Halloween zou zijn… Niet verschieten het is maar om te lachen.
*
Bij alles wat daarover ook maar in de Leugenpers verschijnt of gezegd wordt, is de ongeloofwaardigheid zelf onder woorden gebracht. Gewoon door de onopvallende opvallendheid waarmee de heksen gepusht worden.. Anderzijds is 6 November ook zo verschrikkelijk dichtbi! Wetende dat ‘Linkse Democ Rats o zo gaarne de zaken gewoon omdraaien. Vandaar de uitdrukking zoals in het bloedrode Gent bij Schild & Vrienden, dat om het even welke schuld van de ‘verdachte’ bij voorbaat vaststaat, tot de onschuld eventueel openbaar moet gemaakt worden. Het omgekeerde dus van wat in elke gezonde Rechtsstaat wettelijk voorgeschreven is.
Hier leest U over het huidige OKW dat de stekels opzet tegen het naar authenticiteit hunkerende Nieuwe Italië. Die EU-commmissaris in kwestie
Jeroen Dijsselbloem
(°1966)
lijkt mij eerder een bijziende bloem te zijn, recht uit de moerassen van het gewezen IJsselmeer. Iemand die ik niet graag tussen donker en klaar op straat zou tegenkomen. Hij is echt het prototype van de gebuisde omhoog gevallen café-politieker. Een man die om het even wat goed tot zeer goed kan uitgelegd krijgen. Als de verloning maar navenant is.
Komt dat creatuur dan toch wel in de slipstream terecht waar de Formule 1-rijder Mateo Salvini net is voorbij gevlogen.
*
Ja, inderdaad, Staatsmannen en Staatsmannen dat zijn twee heel aparte soorten. De Nieuwe Italiaanse Kiezer kent het verschil. Ge moogt gerust zijn, na zoveel decennia heen en weer geslingerd te zijn geweest tussen zakkenvullers en profiteurs. En, als er dan al eens een serieuze figuur zoals Berlusconi de touwtjes had kunnen bemachtigen, dan was daar het Brussels ‘Vogelkoppeke’ om hen af te zetten en te doen vervangen door Mario Monti, een Euro-fundamentalist van het zuiverste allooi..
*
EU verklaart Italië de totale financiële oorlog, maar heeft al verloren’
*
Meerderheid van 56% Italianen wil EU verlaten – Na rijken sluizen nu ook middenklasse Italianen steeds meer geld weg naar Zwitserland
Oud NL-minister van Financiën en voormalige president van de Eurogroep
Jeroen Dijsselbloem
verklaarde afgelopen vrijdag op CNBC feitelijk de totale financiële oorlog aan Italië. Dat werd met het afwijzen van de Italiaanse begroting vandaag nog eens bevestigd door de Europese Commissie.
Dijsselbloem dreigde de Italiaanse regering dat een exit uit de eurozone onbespreekbaar is, en loog zelfs toen hij beweerde dat de meeste schulden van Italië binnenlands zijn. Daarbij ‘vergat’ hij klaarblijkelijk de honderden miljarden Italiaanse Target-2 schulden aan met name Duitsland, en in mindere mate Luxemburg, Nederland en Finland. Inmiddels blijkt uit peilingen dat 56% van de Italianen de Britten willen volgen en uit de EU willen treden (3). Het is dan ook
niet Brussel, maar Rome dat alle kaarten vasthoudt.
En daar is men vast van plan alleen in de EU te blijven als deze van binnenuit grondig wordt hervormd.
Analist Tom Luongo haalt wel vaker een voorbeeld uit het dagelijkse leven aan om zijn punt duidelijk te maken. Zo ook nu. Om te zien wie een meningsverschil of ruzie aan het winnen is moet je niet kijken naar wie het hardste schreeuwt, maar wie het meeste dreigt. ‘Want degene die dreigt doet dat omdat hij voelt dat zijn macht op het spel staat... Het maakt niet uit of dat een ruzie met uw kinderen of een groot geopolitiek meningsverschil is. Degene die ‘nucleair’ gaat (= de andere partij(en) bedreigt) is degene die verliest.’
Luongo schrijft dat hij niet zozeer op president Trump doelt, want die speelt op deze wijze juist zowel vriend als vijand tegen elkaar uit (en al regelmatig met succes). De in de maak zijnde ‘acute crisis’ in Europa is vele malen ernstiger, zo stelt hij. En die crisis wordt geheel en al door Brussel veroorzaakt, en niet door Italië.

56% Italianen wil EU verlaten
De Italiaanse regering reageert juist met kalme bewoordingen op de dreigementen uit Brussel, en heeft het zelf nog niet officieel over het uittreden uit de eurozone gehad. Waarom Dijsselbloem dit dan toch naar voren haalde is omdat de eurocraten voelen dat ze het op argumenten niet meer kunnen winnen. En meer nog: vanwege de dikke € 1,4 biljoen op de gewraakte Target-2 balansen, waarvan een groot deel bestaat uit Italiaanse schulden.
Tijdens de Griekse crisis bleef de EU rustig ‘nee’ zeggen tegen de schreeuwende Grieken, en wist men in Brussel dat Athene blufte met het dreigement uit de eurozone te treden. Nu zijn de rollen omgedraaid. Nu is het de EU dat dreigt, maar ‘ze hebben niets om dat kracht bij te zetten. De zogenaamde populisten die in Italië aan de macht zijn weten precies wat ze doen. Ze winnen door te blijven glimlachen. Vijfsterren leider Luigi Di Maio herhaalde afgelopen weekend dat er ‘geen plan B’ is voor het uittreden uit de EU’, wat volgens 56% van de Italianen overigens een goed idee zou zijn (2).
Salvini: Euro een ‘monstruositeit’ en ‘misdaad tegen de menselijkheid’

Lega leider en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is inmiddels populairder dan ooit omdat hij met almaar fellere taal durft op te staan tegen Brussel. Hij noemde de euro al een ‘monstruositeit’ en zelfs een ‘misdaad tegen de menselijkheid’.
Het doel van de populistische regering, dat de steun heeft van meer dan 60% van het volk, is in eerste instantie niet het verlaten van de eurozone of de EU, maar (eerst) proberen om deze van binnenuit grondig te hervormen. En daarin zijn Di Maio en Salvini duidelijk: Brussel heeft in de loop der jaren veel te veel macht gekregen, en moet weer terug het hok van het faciliteren van vrijwillige Europese samenwerking in. De EU moet weer een soort EG worden, en de nationale soevereiniteit van de lidstaten moet op alle belangrijke terreinen worden hersteld.
Maar waar een van ieder realiteitsbesef gespeende Dijsselbloem zonder het te beseffen toegaf dat de EU geen plan B heeft, hebben de Italianen dat wel, zo onderstreept Luongo. Want als het echt niet anders kan behoort een Italexit
(of Italeave)
wel degelijk tot de mogelijkheden. Dat de complete eurozone en EU hierdoor vermoedelijk totaal in elkaar zal storten is een pistool dat Rome tegen de slaap van Brussel aangedrukt houdt, en niet andersom.

Italianen sluizen hun spaargeld weg naar Zwitserland

Na de rijken nemen nu ook gewone middenklasse Italianen nemen het zekere voor het onzekere hun spaargeld weg te sluizen naar Zwitserland, in afwachting van de afloop van de financiële oorlog die de EU aan de Italiaanse regering heeft verklaard. Analisten zien overeenkomsten met de bankrun die aan het bijna instorten van het Griekse bankensysteem vooraf ging.
‘De mensen zijn bang dat we in dezelfde situatie als Griekenland terecht komen en op een dag voor gesloten banken staan,’ zei Massimo Gionso hoofd van een beleggingsfirma. ‘Dan zouden ze maar € 50,- per dag kunnen pinnen, en dat risico willen ze niet lopen.’
Gezinnen en families die flink hebben gespaard – tien- tot honderdduizenden euro’s - zetten dat geld op rekeningen in het Italiaans sprekende deel van Zwitserland. ‘De grote spelers hebben hun geld al weggehaald,’ aldus Gionso.

‘Mijn advies: haal je geld uit Italië’
Analist Mike Shedlock wijst op het feit dat de negatieve Target-2 balans van Italië tussen juli en augustus met maar liefst € 21,4 miljard toenam tot € 492,5 miljard. En dat was nog voordat de Europese Commissie de Italiaanse begroting afwees, zoals vandaag bekend werd gemaakt (4).

Shedlock: ‘Mijn advies: als je geld op Italiaanse banken hebt staan, haal het dan nu weg, nu dat nog kan. Er komen kapitaalcontroles aan, en het lijkt er steeds meer op dat Italië de eurozone helemaal gaat verlaten.’ (2)
Xander
*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
**
De Europese Unie van binnen uit hervormen: is dat nu telepathie, puur toeval of het gezond verstand dat kalibers als Zero HedgeenBreitbartprecies hetzelfde denken als ondergetekende lang geleden reeds deed? Of is dat niet eerder een vooruitziende blik op wat in de lucht hangt? Heet is dàt, of WOI III.
Net zoals een ‘agrariër’ in de lucht kijkt, of hij misschien morgen al-dan-niet mest moet uitvoeren.
*
De EU was goed begonnen, tot ze in handen viel van schertsfiguren als het Gentse Liegebeest of Herman Het Vogelkoppeke
*
Het begint dus stilaan overal in alle bevliingslagendoor te dringen: we moeten af van deze Nazi²-EU die zich moet herbronnen aan de statuten van haar voorganger, de E.G.K.S. Waar er als grote mensen over de partijgrenzen heen, samengewerkt werd op basis van vrijwilligheid.
Neen, een tweede Nazi-Rijk wensen wij nu eenmaal niet. Zelfs een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
*







Geen opmerkingen: