zaterdag 27 oktober 2018

5157



****
Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.
(Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)
*
Ja, inderdaad, die Halfweg-Verkiezingen in de (nog altijd stevig) Verenigde Staten, die vooral voor het oog van de wereld voor Trump negatief aangestuurd worden, zijn voor de ganse Vrije Wereld van groot belang. Miesten ze bij ons ook doen.
Abraham Lincoln
(1809-1865)
*
Trump is, op zijn manier, de voortzetting van de Vrede en Welzijn uit de beginjaren na de verwoestende Burgeroorlog van 1861 tot1865 tussen Zuid & Noord..
De Hitlary-bende zoals voorheen aan het roer, staat gelijk met opnieuw Oorlog en Ingevoerde Armoede. Zij willen Gode gelijk, het schoon weer maken door de Schepping gewoon te overdoen…
*
Wat er ook op 6 November van komt, den Donald blijft nog twee jaar aan zet, zij het met hoogstens wat minder macht, als de Senaat in verkeerde handen van dat ‘ongedierte’ valt.
Al meerdere keren kon U op deze blog lezen, dat de Amerikanen, na alles, altijd en overal echte Buffalo Bills zullen blijven. Ze zijn tenslotte de directe afstammelingen van de volksverhuizes die sedert de ‘Ontdekking van Amerika’ (1492) op gang zijn gekomen. Ze zijn pas de wereldheersers geworden die we nu in onze dagen kennen, nadat ze Hitler hebben klein gekregen. Om vervolgens (gelukkig voor ons) te gaan lopen met diens nieuwste straffe militaire geheimen. Waardoor ze meteen onoverwinnelijk werden . Om zo, in plaats van de Nazi’s, de wereld te domineren.
Waar de Indianen, de oorspronkelijke bewoners allemaal heen zijn, daar wordt liever niet meer aan herinnerd..
*
Zo willen Democraten Amerika veranderen
*
In deze aflevering van de dagelijkse update over ‘de Midterms’ bespreekt Amerika-correspondent Emile Kossen wat de belangrijkste plannen zijn van de twee partijen na de verkiezingen. Verder: Trump gelooft niet in verliezen en een Republikeins zwaargewicht vecht voor haar politieke carrière.
Het laatste campagnenieuws
Nancy Pelosi, de Democratische leider in het Huis van Afgevaardigden, heeft woensdag de prioriteiten toegelicht mocht haar partij de controle in het Huis van Afgevaardigden overnemen. Tijdens een speech op Harvard kwam ze met vijf speerpunten: goedkopere zorg, onderhoud van de infrastructuur, verblijfsvergunningen voor Dreamer-immigranten, strengere controles op de verkoop van wapens en meer transparantie in het Congres.
Een afzetprocedure tegen de president staat niet op de agenda, stelt Pelosi. ‘Alleen het woord “impeachment” in de mond nemen, is al enorm polariserend.’ Ze zegt te willen afwachten wat aanklager Robert Muellers bevindingen zijn. Pelosi is er overigens van overtuigd dat haar partij op 6 november flink gaat winnen. ‘Waren de verkiezingen vandaag, zouden dan we de meerderheid pakken.’
De Midterms komen snel dichterbij – de eerste keer dat Amerika naar de stembus gaat sinds de verkiezing van Donald Trump. Tot aan 6 november selecteert Emile Kossen vanuit Washington DC dagelijks de hoogte- en dieptepunten van de felle strijd om de kiezer.
Republikeinen kijken opnieuw naar Obamacare
Als de Republikeinen de macht over beide kamers van het Congres behouden, willen ze alsnog af van het universele zorgverzekeringsstelsel Obamacare. Dat zei Mitch McConnell, de Republikeinse leider in de Senaat, woensdag. ‘We zijn niet blij met hoe het systeem werkt. Als we de stemmen hebben om opnieuw te beginnen, zullen we dat doen.’
Het afschaffen van Obamacare was een van de speerpunten van het huidige Congres, maar diverse keren bleek er niet genoeg steun te zijn onder Republikeinen. In peilingen wordt Obama’s zorgverzekeringsstelsel overigens almaar populairder.
Trump ‘helpt alleen maar’
President Trump denkt niet dat het aan hem heeft gelegen als zijn partij op 6 november verliezen lijdt. ‘Ik denk dat ik de kandidaten help. Nooit eerder had een president zo’n impact,’ zegt hij in een interview met AP. Trump is optimistisch gestemd dat zijn meest fervente aanhangers ook dit jaar komen opdagen. De afgelopen weken voerde hij zeer actief campagne, vooral door middel van grote rally’s in stadions.
Campagnespotje van de dag
Brian Kemp, de Republikeinse gouverneurskandidaat van de staat Georgia, is maar wat trots op zijn conservatieve waarden. Wapens, explosies en grote trucks: alles zit in deze komisch bedoelde reclame.
De dader van Dallas. Zeker wweten!
*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
**
Ook na de moord op Kennedy werd de dader, een onbekende buitenstaander, in de kortste keren bij de kraag gevat. Maar voor er ook maar iets werd opgeklaard, werd die door ‘omstaanders’ neergeknald.

Enfin, na Allerheiligen, volgende week Woensdag, weten we meer.
Deze keer heet de opgepakte vermoedelijke dader niet Oswald Lee, maar Cesar Sayoc en hij reed rond – volgens CBB - in een witte bestelwagen vol beplakt met Trump-stickers…
Benieuwd hoe dat zal aflopen….Alhoewel….
* 






Geen opmerkingen: