woensdag 29 mei 2013

1402 - WAR ON TERROR


***

Donderdag 30 mei

Zon 5u36-21u45

H Jeanne d’Arc

.

Deel I

1402  - WAR ON TERROR

°°°

O zo’n klein dweiltje

 

En met die kraan op volle kracht opengedraaid….

°°°

Als er ooit een Oorlogstribunaal komt die over deze tijd moet oordelen, hoop ik dat de verantwoordelijken gezocht worden met terugwerkende kracht tot de dag van 9/11,
Als er dan maar, anders dan in Neurenberg, het onderscheid gemaakt wordt tussen oorzaak en gevolg.
Hieronder leest U, hoe de verdwazing toeslaat. Me geeft aan de criminelen daders evenveel rechten als aan de slachtoffers. Om toch maar niet te moeten toegeven, dat aan een barbaarse ideologie die over gans de wereld uitzwermt met het doel alles en iedereen te onderwerpen, geen ‘rechten’ kunnen kleven. Tenminste, niet zolang hun eerste en hun laatste betrachting de bloeddorstigheid omwille van de bloeddorstigheid blijft. Het is al lang geleden dat onze eigen voorouders elkaar op die manier de kop insloegen. Wij zijn geëvolueerd van mens-apen tot redelijke Schepsels Gods. Of als U dat liever hoort, tot wezens met normen en waarden. Wat niet belet, dat de geest die ons allemaal wil ‘onderwerpen’, uit de fles is. Vergeet AUB niet dat ‘Islam’ het Arabisch woord is voor ‘onderwerping’.
En dat is de fout van die o zo alwetende Amerikanen. Zij hebben gedacht, dat door geen wraak te nemen na 9/11, dat de terreur vanzelf zou stoppen. Wat misschien wel het geval geweest zou zijn met normale mensen, wat Moslims niet zijn.
De enige taal die zij begrijpen, zijn de woorden zoals die gedropt weren uit de Enola Gay. Een of twee atoombommetjes op Mekka en Medina, hadden het kwaad met wortel en tak uitgeroeid. Nu blijft het… dweilen met de kraan open.

°°°

Ter zake :

'Britten hebben zelf ook schuld aan Woolwich'

® De Schandaard.

Eén week na de moord op een Britse soldaat in de Londense wijk Woolwich, schrijft The Guardian-journalist Seumas Milne dat de Britten ook de hand in eigen boezem moeten steken.

In zijn opiniestuk hekelt Milne het feit dat in de nasleep van de moord iedereen de mond vol had over moslimextremisme, maar dat niemand scheen te luisteren naar de daders. Die vertelden onmiddellijk na de moord dat de Britse aanwezigheid in Irak en Afghanistan hen tot de gruweldaad had aangezet.

Volgens Milne is het geen verrassing dat de 'War on terror' zorgt voor vergeldingsacties. Dat werd voorspeld door zowat alle inlichtingendiensten wereldwijd. Na elke aanslag in het westen, wijzen de daders steevast naar de oorlog tegen terreur, aldus nog Milne.

 

'Voor 9/11 waren er bijna geen terreuraanslagen in ons land', schijft Milne. 'Maar de oorlog (tegen terreur) die ons land veiliger moest maken, blijkt een omgekeerd effect gehad te hebben,' aldus de journalist. 'Het is een wonder dat er niet meer aanslagen zijn gepleegd.'

'Diegenen die de moord in Woolwich hebben gepleegd zijn uiteraard schuldig,' besluit Milne, 'Maar diegenen die de voorbije 10 jaar Britse soldaten naar oorlogen in de islamitische wereld hebben gestuurd delen in de schuld

°°°

Altijd dat verder denken dan z’n neus lang is! Het wordt op den duur een tweede natuur. Zo ook het nadenken waarom de grote massa Moslims er het zijgen toe doet. En dan komt men als vanzelf bij de dierenwereld terecht, waar het recht van de sterkste heerst, daar waar het gaat om overleven.
Als men de macht heeft, moet men die ook beredeneerd durven tonen. Het klinkt meedogenloos en dat is het ook. Want wat denkt U dat er zou gebeuren als de Islam op een mooie dag opeens de atoombom (of erger) zou hebben?
Eerst was ik zinnens Machiavelli erbij te slepen, maar dat blijkt niet eens nodig te zijn. Macht onder de korenmaat houden, is in militaire termen geredeneerd, het bewijs van zwakte., van onmacht. Zelf een roofdier in de jungle weet dat het, in die omstandigheden ogenblikkelijk langs alle kanten zal aangevallen worden. Gulliver waande zich ook sterk genoeg om nooit vastgebonden te worden met een nietig koordje, tot hij buiten adem machteloos op de grond lag, vastgesnoerd door honderden van die nietige koordjes.
O, zegt U, men heeft mensenlevens willen sparen…. Ja zeker, schuldige mensenlevens, en precies door die halve maatregelen, zullen er uiteindelijk over vele jaren gespreid, veel meer onschuldige slechtoffers vallen. De indruk blijft, dat die Nieuwe Wereld van Christoffel Colombus tot op de huidige dag niet weet wat er in de wereld gebeurd is, vò
òr ze in 1492 ontdekt werden. Ze spelen daar nog altijd cowboy en Indiaantje, in de overtuiging dat ‘de slechte’ vroeg of laat in het zand zal bijten, lijk in Hollywood.
Ze hebben in 2 wereldoorlogen in het door broedermoord uitgeputte Europa hun ding kunnen doen – nu teren ze op deze lauwerkransen. In de mening dat er aan die schone liedjes nooit een einde kan komen.
Een  flauwe troost is het, dat wij in Europa, meteen in datzelfde bdje ziek zijn. “Samen uit, samen thuis”.  Maar met een halve Moslim als Mohbama aan de knoppen, is dat nog niet voor morgen.

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: