donderdag 16 juli 2009

BERLUSCONI EN ORDE HANDHAVING

BERLUSCONI EN ORDEHANDHAVING

Itaië: onmenselijk of als eerste wakker?
Tja, een moreel vraagstuk op deze warme vrijdag. Italië heeft definitief een omstreden veiligheidswet aangenomen die illegalen hard gaat aanpakken. Zijn ze eindelijk wakker geworden daar in Italië, of is deze aanpak van het probleem een onmenselijke en immorele actie?

Uit de Telegraaf (http://www.telegraaf.nl/buitenland/4312134/__Italie_krijgt_harde_veiligheidswet__.html) het volgende artikel, gedateerd 2 juli 2009:
Italië krijgt keiharde veiligheidswet
ROME - Het Italiaanse parlement heeft donderdag definitief ingestemd met de omstreden Veiligheidswet van het centrum-rechtse kabinet-Berlusconi. Dit meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Daarmee wordt illegaal verblijf in Italië strafbaar. Ook komt er een wettelijke basis voor de rondes van burgerwachten in probleemwijken.
De wet is omstreden vanwege de draconische maatregelen die erin staan. Illegalen kunnen vanaf nu een boete van 10.000 euro krijgen en onmiddellijk het land worden uitgezet. De maximale duur van vreemdelingenbewaring wordt verlengd van twee naar zes maanden. Op het onderdak bieden of het verhuren van woonruimte aan illegalen komt een maximale celstraf van drie jaar te staan.
Verenigingen van ongewapende burgers waarvan lijsten worden opgesteld, mogen rondes lopen en gevaren en „situaties van sociaal ongerief” melden aan de politie. Zij moeten bij voorkeur door ex-agenten worden gevormd.
Maffia
Op het beledigen van agenten en andere ambtenaren komt een celstraf te staan van maximaal drie jaar. De bevoegdheden van het Openbaar Ministerie in de strijd tegen de maffia en andere vormen van georganiseerde misdaad worden uitgebreid. Aannemers die het slachtoffer worden van pogingen tot afpersing, moeten aangifte doen op straffe van uitsluiting van openbare aanbestedingen. De maffia vraagt aan aannemers, winkeliers en andere ondernemers in het zuiden regelmatig de ‘pizzo’, die wordt voorgesteld als ‘protectiegeld’.
Vertrouwenskwestie
Bij de beslissende stemming in de Senaat donderdag stemden 157 parlementariërs voor en 124 van de linkse oppositie en een christendemocratische partij tegen. Berlusconi had aan de stemming de vertrouwenskwestie verbonden om de eigen gelederen gesloten te houden.
Critici van de wet vrezen dat illegalen volledig gaan onderduiken, het inroepen van medische zorg tot het uiterste uitstellen en hun kinderen niet meer opgeven bij de burgerlijke stand. Daardoor kunnen illegalen komen te overlijden en kunnen ziektes zich ook onder de Italianen sneller verspreiden. Ook kunnen er „onzichtbare kinderen” ontstaan die nergens staan geregistreerd en die niet naar school gaan.
Naast de centrumlinkse oppositie, mensenrechtengroepen en artsenorganisaties had ook de in Italië traditioneel machtige katholieke kerk de geplande wet herhaaldelijk bekritiseerd.

Behalve de aanpak van illegalen vielen mij nog twee zaken op in dit artikel:
Erg gemakkelijk om als machthebber straffen uit te delen tegen het beledigen van diezelfde machthebber.
Het “collectivistisch blok”, dus vooral politiek links en de kerk, is weer typisch tegen strenge maatregelen.
Ik ben zeer benieuwd naar uw reacties en meningen over de Italiaanse maatregelen.
Bron www.vrijsprker.bl
Digitaliaanse Commentaar
Dit is een al zo goed als verlopen bericht van begin dezer maand van de hand van ‘author Paul’ in www.vrijspreker.nl
Ik kom er op terug eerstens om deze site ‘vrijspreker.nl’ naambekendheid te (helpen) geven en tweedens om een paar kleine nuances aan te brengen aan de beoordeling. Natuurlijk heeft deze wet nadelen en kan hij aanleiding geven tot fascistische misbruiken. Het is maar hoe U het bekijkt.
Sarkozy bijvoorbeeld in Frankrijk zou er enorm mee gebaat zijn, deze wet te copieëren….
Kijk, het zit zo. Men heeft inzake immigratie, onveiligheid, criminaliteit zodanig overdreven, dat de tegenmaatregelen uiteindelijk in dezelfde mate hard dienen te zijn. Ik verwijs ook naar volgend artikel over de ‘Einsetzgruppe Norden’ waar tegen Het Vrije Volk (met reden) fulmineert. Maar: Ordnung muss sein!

Geen opmerkingen: