vrijdag 3 juli 2009

DISCRIMINATIE ZWARTE LIJST


DISCRIMINATIE ZWARTE LIJST

Vakbond gaat bedrijven noemen die allochtonen weigeren

Vakbond ABVV verzamelt zelf bewijzen tegen bedrijven die geen allochtone werknemers willen en gaat die namen "te gepasten tijde" publiek maken. Dat schrijven de kranten van Corelio. ABVV heeft de beslissing van de Brusselse raadkamer eerder deze week om het uitzendbedrijf Adecco niet te vervolgen voor discriminatie van allochtone werknemers, niet verteerd.

Namen bekend maken
"Door die uitspraak kunnen uitzendkantoren het racisme in hun sector blijven ontkennen", zegt Eddy Van Lancker, federaal secretaris van het ABVV. Hij vindt dat er een mentaliteitsverandering moet komen, want racisme op de werkvloer blijkt hardnekkig. "Wij hebben jarenlang alle diversiteitscampagnes gesteund. Als de zachte aanpak niet loont, worden we verplicht om voor de harde aanpak te kiezen. We krijgen immers geregeld klachten over bedrijven die discrimineren, en vaak komen dezelfde bedrijven terug. We zijn nu bewijzen aan het verzamelen. Zodra we een goed dossier hebben, maken we namen bekend." (belga/gb)
03/07/09 07u32 Bron DM

Commentaar

Het ABVV..is volgens Wikipedia en de statuten, een ‘vakvereniging’ die kiest voor U. Lap, daar staat het al, van voor U begint te lezen…Zij kiezen voor U, in Uw plaats…..Ze tellen, zeggen ze zelf 1,4 miljoen leden. Nu weet ik wel dat de Sossen niet dood zijn van hun eerste leugen, maar de vierkantswortel uit dat getal zal wel dichter bij de werkelijkheid liggen. Mij goed, verder dan die twee gewichtige zaken, heb ik het niet uitgehouden….Gewoonlijk vermeldt een vereniging met leden welke juridische vorm ze heeft aangenomen. Het ABVV? Geen dus. Ze zijn vrijbuiters, die overal hun neus willen insteken – maar O wee… Inzage in de eigen boekhouding? Uitgesloten! Nochtans eisen ze dat van hun gesprekspartners! En dan nog volgens een algemeen verplicht bindend ‘Genormaliseerd Rekenstelsel’, zodat ze op hun dooie gemak kunnen controleren en vergelijken….Ieder bedrijf moet zijn ‘Jaarrekening’ jaarlijks neerleggen, binnen de 6 maand na goedkeuring, in de Balanscentrale bij de Nationale Bank…Dit is uiteraard weer niet gratis….De boetes voor laattijdigheid zijn trouwens niet mals…
Rudy De Leeuw is, meen ik de Grote Maitou van de Socialistische Rode Broeders? Wel, De Leeuw, er is nog een betere methode om die ‘ only white’ bedrijven te stigmatiseren. Jullie hebben een perfect voorbeeld bij Uw Duitse Nationaal Socialistische voorlopers van de jaren 30-40.
Verplicht ze een Gele Ster in hun briefpapier, hun firmanaam en op hun webadres senaan te brengen. Geef een soort telefoonboek uit, geklasseerd per bedrijfs-branche, en bezorg enkeel honderden exemplaren in alle moskees. Zo kunt er zeker van zijn, dat deze bedrijven straks al helemaal géén personeel meer zullen nodig hebben. Wegens van de aardbodem verdwenen. In de fik gezet. Werknemers op straat of in hun eigen woning gemolesteerd. Daders onbekend, natuurlijk.
U doet maar wat U niet laten kunt, De Leeuw of hoe U verder ook moogt heten.
Weer typisch voor de algemeen geldende krom-redenering bij de Linkse Kerk…De Rechter spreekt in de zaal Adecco een vonnis uit die ze niet zint, en daar is de gebalde vuist….Spijtig voor de Bonzen, maar het is al lang niet meer de werkmansvuist…maar alleen hun eigen verwijfd graaiersvuistje….
Besluit: de straatnaambordjes bij de hoofdzetel ‘Zonder Haat Straat’ mogen weggenomen worden en rondgestuurd bij alle Adecco-vestigingen. Want hoe zouden mensen die economisch ingesteld zijn (winstoogmerk) zich uit eigen initiatief bezig houden met ideeën die hun imago kunnen schaden? Zij houden zich verre van haat, voor wie of voor wat dan ook.
Het ABVV zou er beter aan doen, te zorgen dat sollicitanten met een Rode Roos achter hun linkeroor, deze Roos thuis laten. Zich zelfs deftig kleden. Deftig gekapt zijn. Een behoorlijk palmares kunnen voorleggen (neen, liefst niet verwarren met een strafblad), van studies of voorgaande werkgever. Dat ze de taal behoorlijk spreken. Dat ze de arbeids-ethiek van het bedrijf vooruit aanvoelen. Dat ze stipt zijn, en hun geloofs-uitingen thuis laten. Dat ze hun collega’s respecteren…Kortom, dat ze bewijzen dat ze het vertrouwen van de Personeels Chaf waard zullen zijn. En dan mogen ze blauw zijn, groen, zwart of rood: wat de doorslag geeft is dat het werk gedaan is zoals het hoort, met rendement van hun arbeid voor hun loon. .
Tenzij de sollicitatie natuurlijk gaat over een of andere Overheidsdienst. Daar is de persoon belangrijker dat het resultaat Dan kan er volop gegaan worden voor wat het ABVV staat : alles precies omgekeerd van de sollicitatie in het Privaat…
Besluit 2
Laten we even in herinnering brengen, dat het ABVV geen rechtspersoon is, en dus niet bestaat. Zodat het nergens voor de Rechter kan gedaagd worden, en dus nergens verantwoordelijk voor is. Zo spreekt De Leeuw als een nieuwe Hitler: hij staat boven de Wet. .

Geen opmerkingen: