woensdag 1 november 2017

43199


Woensdag 1 November 2017

4319 - DE EU-NAZISTAAT BESCHERMT ZIJN BURGERS NIET. HIJ LAP ZE ERBIJ
        *
INHOUD: CATALONIË / VLAANDEREN REBUILT: op de vlucht voor Madrid geniet de opgejaagde Anno 2017 Spaanse Vluchteling in Vlaanderen bescherming via een Tieltse Advocaat uit West-Vlaanderen. Leeuwen springen dus ten allen tijde in de bres voor elkaar….

O U V E R T U R E  
OPUs  B A R D O L LI N O
(A NDANTE)
*
Overgenomen bijdrage bij http://blog.seniorennet.be/guvaal/, zijnde het ragfijne precisie-werk van een ervaren geestesgenoot waaraan  geen jota dient aan toe te worden gevoegd of weggenomen. Deze tekst, samen met het artikel uit De Morgen wil ik niet alleen van de daken schreeuwen, maar ze vooral opslaan in mijn persoonlijk archief.
*
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe Pokemon/Puigdemont spel*
  

   Eergisteren was er even paniek in Belgenland: Catalaans (ex)president Puigdemont was onderweg naar België en zou daar asiel aanvragen. Volgens de poco-specialisten was dat natuurlijk omdat Theo Francken hem dat gesuggereerd had. Later bleek er niets van waar te zijn, alhoewel onze staatssecretaris gelijk had – zoals ik ook al vermeldde in mijn blog van eergisteren (‘Een nieuwe Agusta affaire ?’). Normaal kunnen burgers uit een E.U.-land geen asiel aanvragen in een andere E.U.-land omdat men er vanuit gaat dat dat allemaal veilige landen zijn. Dat gegeven werd vastgelegd in het verdrag van Amsterdam van 1997. Maar België zou België niet zijn als dit land er voor zichzelf geen achterpoortje aan had toegevoegd: in België zouden individuele aanvragen voor asiel wél kunnen, ook door burgers van andere E.U.-landen. Zodat, mocht hij dat willen doen, Carles Puigdemont in dit land wél een asielvraag zou kunnen indienen. Of hij er ook een zou krijgen, is een ander verhaal.

   Daarmee is nog eens duidelijk geworden, wat ik hier al járen schrijf, nl dat men er in dit land niet in slaagt van de eerste keer een fatsoenlijke wet te maken. Ofwel dient ze enkele keren te worden herschreven, ofwel staat ze vol achterpoortjes en uitzonderingen, zoals dat o.m. dus ook gebeurd is met dat verdrag van Amsterdam. In dit geval staat België straks wel met de billen bloot en maakt het zich belachelijk in Europees verband, mocht Puigdemont toch een aanvraag doen. Hij kan daarbij rekenen op misschien wel dé specialist ter zake: Vlaams advocaat Paul Bekaert.

   Ondertussen blijkt het de bedoeling te zijn van Puigdemont en de ministers die samen met hem naar hier zijn gekomen, nog even te blijven om vanuit Brussel in een voor hen veilige omgeving verdere commentaar te kunnen geven op de nieuwe verkiezingen in Catalonië, door de Spaanse regering vastgelegd op 21 december, de dag dat de winter begint, hopelijk geen politieke winter voor Catalonië. Hoe die ook zullen uitdraaien, het komt daar in Catalonië nooit meer goed tussen Catalanen en Spanjaarden zolang Spanje blijft weigeren met Catalonië te praten. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de Partido Popular (PP) van Rajoy, maar ook met het Spaanse Grondwettelijke Hof. Samen met Baskenland, Gallicië en Asturië kreeg Catalonië in 2003 een speciaal statuut. De PP zat toen in de oppositie en diende daartegen een klacht in bij het Grondwettelijk Hof. Die nam Catalonië het speciaal statuut af in 2010. Sindsdien is de PP aan de macht gekomen en gedraagt die zich als een nieuwe inquisitie, nota bene: nog zo’n Spaanse uitvinding. Dat Hof heeft Puigdemont nu gedagvaard om morgen, donderdag al, te komen getuigen in Spanje. Als men weet dat de twee Jordi’s al in de gevangenis zitten, enkel en alleen omdat ze in Catalonië betogingen organiseerden, is de kans zeer groot dat Puigdemont hier blijft. In dat geval kan Spanje de uitlevering vragen, zit het spel helemaal op de wagen en zit België mee in het spel, niet in dat van Pokemon, maar dat van Puigdemont. Niet door de schuld van Theo Francken, zoals ze zullen beweren, maar wel van de verantwoordelijken die destijds dat amendement wilden bij het Verdrag van Amsterdam.

   ‘De ponent, ni bon vent, ni bona gent’ 
* Schrappen wat niet past.
*
Puigdemont dan toch niet terug naar Barcelona
- Bron: Belga/De Morgen
**
Carles Puigdemont © REUTERS
*
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is gisteravond dan toch niet teruggekeerd naar Barcelona. Dat bericht La Vanguardia. Wel vertrokken twee voormalige Catalaanse ministers uit Brussel: Joaquim Forn en Dolors Bassa. Zij landden rond 23.30 uur op de luchthaven El Prat.

Puigdemont blijft dus in ons land, volgens La Vanguardia samen met nog vijf andere voormalige Catalaanse regeringsleden: Meritxell Borràs, Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí en Lluís Puig. Die laatste is volgens El Periodico dan weer mee afgereisd naar Barcelona.
**
Paul Bekaert,de Belgische advocaat van Puigdemont © REUTERS
*
De afgezette minister-president en zijn regering riskeren in Spanje zware celstraffen omdat ze worden vervolgd voor rebellie, misbruik van overheidsgeld en opruiing, wegens het uitroepen van de Catalaanse onafhankelijkheid. Puigdemont, die sinds maandag in ons land is, had gisteren nog verklaard dat zijn komst naar België niet dient om zijn gerechtelijke vervolging in Spanje te ontlopen. Hij wil wel dat er voldoende garanties komen voor een eerlijke rechtsgang.
Grote kans op aanhouding bij terugkeer

Zijn Belgische advocaat Paul Bekaert gaf gisteravond in het Nederlandse actualiteitsprogramma Nieuwsuur te kennen dat Puigdemont "zich voor zover hij mij gezegd heeft" morgen niet zal melden bij de rechter in Spanje. "Wij wensen de verdere reacties af te wachten van de Spaanse overheid om te kijken wat er verder zal gebeuren. Het ligt nogal voor de hand dat hij voorlopig de kat uit de boom kijkt", luidt het. Bij een terugkeer naar Spanje "is de kans groot dat hij aangehouden wordt."

Bekaert wijst er daarnaast op dat het Spaanse gerecht "niet noodzakelijk" zijn overlevering zal vragen. "Ik heb reeds een groot aantal zaken met Spaanse Basken behandeld en er zijn gevallen waarbij men gewoon een ondervraging hier ter plaatse laat doen door de lokale politie." Bij een verzoek tot uitlevering zal de twijfel over een eerlijk proces in Spanje "zeker als een argument" gebruikt worden.

T E   O N T H O U D E N
OP ONZE VASTE SCHIJF
**
De attente lezer zal al lang begrepen hebben dat het voor een slechtziende bijna ondoenlijk is om een tekst met zoveel moeite voor hem/haar op het scherm leesbaar gemaakt, zonder meer te ‘delieten’. Vandaar dat opslaan tegen klippen en bergen.
**
*
En ja, deze huidige ‘Spaanse Vluchteling’ is mee met zijn tijd. Gewoonte-reiziger door de lucht. Creditcard en zo. Hoe zou die anders in
**
Hotel Chambord in Brussel
kunnen logeren!
Zou die überhaupt wel geweten hebben (bericht per deurwaarden!?) om morgen donderdag 2 November om 09.00 uur in Madrid voor de Rechters van de Inquisitie  te moeten verschijnen? Of gaat dat tegenwoordig ook al via ‘the claouds’, per eksempel via Twitter?
Wat er ook van weze, ’n Vlaams Nationalist doet er – uit voorzorg, U weet maar nooit - goed aan het adres van Advocaat Paul Bekaert in de Hoogstraat in Tielt te noteren. Wannt bij de ‘Bevrijding’ in September ‘44 werden onze soort idealisten door de échte smokkel-collaborateurs als collaborateurs aangeklaagd en als dusdanig behandeld. Toen volstond het al om gewoon Lid te zijn van het Davidsfonds om zonder meer te worden ‘afgehaald’. Om zonder meer voor maanden in de vele ‘hechteniskampen’ verspreid over he Vlaamse land (*) te worden opgesloten. En meteen voor generaties ver te worden gebroodroofd.
Goede raad en een goede Advocaat zijn goud waard!
(*) In Wallo-Brux waren er naar mijn weten zo goed als geen enkel vand dat soort ‘kampen’. Tenminste, daar bestaat er geen enkel dossier over. Collaboratie moest inderdaad vooral en bijna uitsluitend een Vlaamse zaak blijven…
Hoe komt dat toch dat wij, Vlaams Nationalisten, zo’n goede geheugens hebben?! Zou dat soms iets te maken kunnen hebben met een soort van primitieve wraakgevoelens?
 (Hemelreiker)
   
           


Geen opmerkingen: