woensdag 1 november 2017

4318


Woensdag 1 November 2017
Maandag 9 Oktober 2017
4318 (4294) -  GLUIPERIGE MAAR PERFECT WETTELIJKE JODEN-PRAKTIJKEN ZIJN VOORTAAN SCHEING EN INSLAG
        *
INHOUD: BLOGWERELD: hoe kunnen cartoons of ander beeldmateriaal van op het Internet nu beschermd zijn door het auteursrecht, als dat niet uitdrukkelijk vermeld staat? Net of de paardeneigenaar ook de eigenaar blijft van de op straat achtergelaten paardenvijgen die ’n mens zou bijeenvegen met het doel zijn tuintje te bemesten?


O U V E R T U R E  
OPUs  B A R D O L LI N O
(A NDANTE)
 *
Onderstaande tekst werd door ‘tSCHELDCT, het beste satirisch weekblad van héél Aaantwaaarpe en ver daarbuiten, reeds op 9 Oktober verspreid. Twee van de beste medewerkers (Blatt Leser en Homo Criiticus, U kent ze ongetwijfeld nog) werden met veel lef op de klus gezet.  Maar ondergetekende was toen begin oktober veel te druk bezig met nietsdoen, dat dit wel zeer belangrijk nieuws-aaitem gewoon in de kast bleef steken. Maar ondertussen werkte de inspiratie wel door! Ondergetekende zat ondertussen wel met bepaalde twijfels over de ernst van weer die nieuwe bedreiging van onze vrijheden.
Het is misschien voorzichtiger om elke over te nemen cartoon of ieder over te nemen beeldmateriaal op onze blogs te vervangen door een kadertje waarin beschreven wordt wat cartoonisten hier evl kunnen over maken….
Omdat Geert Burger(mannetje) voortaan Sabam op ons dak zou sturen, zou het dan ongeveer voor ons geliefde Beest zo moeten gebeuren. Op voorwaarde in ieder geval dat de kleurenfabrikanten voor in dit geval zwart en geel, zich koest houden:
*
De Middeleeuwen
met mannen als leeuwen.
Zonder beven
weer tot leven
gebracht
in ’n Antwerpse gracht
**
*
De geldduivels onder de advocaten
*
Pervers Herentals’ bureau maakt ‘wettig’ misbruik van copyright.
Homo Criticus ergert zich geregeld aan advocaten die misdadigers, terroristen, fraudeurs, oplichters en ander gespuis proberen vrij te pleiten.
Nu heeft zich echter een nieuwe sinistere sekte aangediend die het ei van Columbus - maar dan een rotte, walmende versie - heeft gevonden om grote sommen geld af te troggelen bij niets vermoedende mensen. In België én in Nederland.
Als ervaringsdeskundige weet Homo Criticus dat op allerlei werken, van teksten tot schilderijen en foto’s, copyright of auteurs-rechten moeten worden betaald. Het is dus normaal dat er advocaten zijn die zich specialiseren in het helpen bij overtredingen van het copyright. Niet iedereen weet bijvoorbeeld dat je om een foto te maken van het Atomium niet alleen de toestemming moet vragen, maar ook auteursrechten moet betalen aan de vzw Atomium.
Niets mis mee. Maar nu hebben sommige advocaten software ontwikkeld waarmee ze achter de stofnesten en spinnenwebben van het Net op zoek kunnen gaan naar elk zweempje van overtreding, waarna de advocaat de vermeende overtreder bedreigt met aanmaningen en ingebrekestellingen.
Dankzij deze perverse Permission Machine moest een Nederlandse dame 800 (achthonderd!) euro betalen voor een foto die 8 (acht) jaar tevoren op haar website stond...
... De tv-rechter zwakte het bedrag af tot 500 euro. De gewraakte foto was van… een beschuit met muisjes, een oer-Hollandse manier om een baby aan te kondigen.
Terug naar België, Antwerpen en ’t Scheldt. In april 2011, nummer 999 (omgedraaid het duivelsgetal 666) verschenen foto’s van onder anderen Guy Verhofstadt die Khadaffi een warme (want nog levende) en vleiende (want opportunistische) handdruk geeft.

Hoewel ’t Scheldt verkeerdelijk geen credit vermeldde, kwam Filip Van den Putte, naar eigen zeggen en schrijven ‘advocaat en master in de fiscaliteit’, er achter dat het beeld toebehoort aan zijn ‘opdrachtgevers’, zijnde het pers-agentschap Belga. Belga zou hierdoor schade hebben geleden ten bedrage van 1.575 (jawel: duizendvijfhonderdvijfenzeventig) euro!

Wij citeren:

Gemiste licentievergoedingen: 600 euro (alsof er nog duizenden aanvragen zijn voor een beeltenis van de wijlen Libische leider).

Vergoeding morele schade: 600 euro (Belga lijdt zogezegd imagoschade, maar de enige die - terecht - op de teen zou kunnen zijn getrapt is de fotograaf die steeds anoniem blijft).

Reeds gemaakte kosten: 125 euro (Briefomslagen van handge-schept papier?

Een zilveren kaderke om de foto in terug te sturen?). Dossier- en aanmaningskosten: 250 euro (niet uitzonderlijk voor advocaten die een riant ereloon aanrekenen per halfuurtje).

Permission Machine is ook een dwaze Perfide Machien, want het systeem houdt geen rekening met een belangrijk gegeven, namelijk de oplage van het medium waarin een foto wordt gebruikt en het officiële Sofam-tarief...

... In 2010 publiceerde een modemagazine van een krant met een oplage van tienduizenden een cover en een kleinere foto van de inmiddels overleden topfotograaf Marc Lagrange. Prijs: 300 euro voor beide… En, oh ja, op die foto’s stond Vlaams topmodel Elise Crombez en geen blauwe politicus met konijnengebit die maar al te graag in de spotlights staat.

Meester Filip Van den Putte wil ’t Scheldt ten onder laten gaan. Maar gedenk: wie een put graaft voor een ander…

Homo Criticus
2de VISIE
Permission Machine, bijna failliet !

Ik heb hem nog nooit zo teneergeslagen gezien, ons aller Homo Criticus. De stoere bink was tot tranen toe bewogen. Decennia van hard werken als undercover journalist, genadeloos duizenden spijkers met koppen geslagen, en nu zo down als de SP-Auw na een kiespeiling.

Homootje toch! En dat alles vanwege één of andere advocaat van het slag dat straatstenen loswrikt om dan achter een verwelkt struikje te wachten tot er iemand op zijn bek gaat om die dan zijn diensten aan te bieden om de Stad te dagvaarden...

Permission Machine, ooit van gehoord beste lezer?

Permission Machine houdt zich bezig met het zoeken naar uw en mijn foutjes en vergissingen. Zet u een fotootje op uw schoolkrantje, blog, uitnodiging voor een familiefeest of wat dan ook dan snort dit bedrijfje de eigenaar van de foto op en als blijkt dat u niet betaald heeft dan gaan zij dit bij de eigenaar gniffelend aankaarten voor wat centjes.
Premiejagers dus. Of klikspanen, zo u wil. En dan worden er niet de normale tarieven voorgesteld, doch exorbitante. Dit om hun fee te bekostigen. Google de term permission machine maar eens en diverse gruwelverhalen van grijp- en pak-zucht door dit veredelde zootje Bokkerijders druipt van uw scherm.

De BVBA Permission Machine bestaat amper drie jaar. Opgericht door ene Tom Cuylaerts die (computerwormpje, gehaaide kerel) het boeltje snel ( april 2015) verpatste aan ene Gunther Luyckx uit Vosselaar. De Gunther is een echte zakenman van niveau! Hij...... kocht het ranzige bedrijfje met zijn bvba-tje gevestigd in Heverlee First Impression bvba. Een groothandel in kleren! Als u ooit een scharminkel van een jaarrekening wil zien : ondernemingsnummer 0473.066.921. Eigen vermogen: 8.998 eurootjes... astemblief!

Tommetje Cuylaerts, de Grote Uitvinder van het Grote Zoekmachine Bedrijf Dat U Wil Kloten dan ... Handige kerel, wees gerust. Beweert betrokken te zijn bij tal van bedrijven, als we zijn LinkedIn pagina mogen geloven. Daar staat onder meer de quote Have fun and get paid for it.

Dat zal wel. Voor hoeveel hij zijn First Impression Machine verlapt heeft aan Kempenzoon Luyckx is onbekend. Wat wel duidelijk is, zijn de gigantische verliezen die dit kutbedrijfje maakt. Met amper één personeelslid ging er in 2016 niet minder dan 60.274 euro in rook op.

In 2015 bedroeg het verlies 'amper' 13. 987 euro. Van het oorspronkelijke eigen vermogen van 100.000 euro blijft er amper 22 198 euro over.

Pestkop Gunther Luyckx gaat dus feestelijk op zijn bakkes. Gewoon zelf in 't zak gezet. L'arroseur arrosé. Dus, aan alle slachtoffers van deze mispeuk: laat de zaak rekken, zorg dat er zo weinig mogelijk geld binnenkomt en deze uitgemergelde hyena ligt er.

Overigens is het niet de eerste keer dat Gunther de Stunter zich laat naaien. Op 15 mei 2014 liet hij zich voor 7 500 euro rollen door een oplichter (niet betalen van 250 fleskes champagne die hij met zijn Wijn-plaza leverde). Je moet dus niet slim zijn om medemensen de duvel aan te doen.
*
noot: we hadden graag enkele fotootjes van de Gang Members gepubliceerd. Om begrijpelijke redenen doen we het niet.
Weer zo'n financiële raid en onze hoofdredacteur kan zijn rollator verkopen.
Blatt Leser
**
Zelfportret. Ook niet van mij…..
*

T E   O N T H O U D E N
OP ONZE VASTE SCHIJF
**
*
Hoog tijd dus dat er klare wijn geschonken wordt. Voor zover tenminste dat er echt     KLARE wijn zou bestaan. Quid non. Wijn is ofwel rood, wit, of rosé, dat weet zelfs het kleinste kind, de kleinste drinkebroer of de kleinste drinkezuster.
Zo ziet ondergetekende bij Google ongevraagd persoonlijke links verschijnen naar bijna al zijn gepubliceerde teksten. Tot hiertoe schaamde ik mij rot daarover. Stel U even voor, dat mijn kattenkrabbeltjes mijn hele persoonlijkheid zouden moeten voorstellen. Door-en-door overtuigd Flamingant en daarenboven nog Geloofs Getrouw ook! Zo ‘passé’ als het maar kan! En inderdaad neen, ik bezit noch IPadt noch IPodt. Mijn GSMmetje heeft ons € 36 gekost voor twee exemplaren. En die ene in gebruik werkt perfect. Een oproep beluisteren gaat af en toe, maar zelf bellen lukt alleen met de 3 nood-toetsen. Meer hoeft ook niet. Want al het overige doe ik ‘per pedes apostolorum’ (als U dat nog steeds begrijpt) en met de beste rollator ter wereld Gratis op basis van mijn leeftijd gekregen van de Mutualiteit.
Maar hoort U mij klagen? Bekijk dan even mijn alias waarmee ik ten allen tijde klaar ben om de Hemel te bestormen!
*
Allez, ’t is goed. Heb hierboven geleerd dat het eerste halfuurtje bij ’n Advocaat gratis zou zijn. Hoop daar te vernemen hoe ik Google kan dwingen mijn auteursrechten te betalen. En als dat mocht lukken, dan inviteer ik iedereen op ferme Adriaan Brouwer (8°). Met daarbij voor ieder geïnteresseerd een gratis abonnement op de digitale ‘tSCHELDT.

(Hemelreiker)

Geen opmerkingen: