zondag 5 november 2017

4327


Maandag 6 November 2017

4327 - EUROPEES KANONNVUUR OP BARCELONA TOT HET OM ERBARMING SMEEKT
        *
INHOUD: CATALONIA / EU DICTATUUR: het wordt steeds duidelijker met gezegden als ‘Sie sind verhaftet’ uit de mond van 2 in lange lederen jassen gestoken Feldgendarmen zoals die gekend waren onder het Hitler-Regioime. Alleen gaat het nu, 80 jaar later,  niet om Duitse, maar om Spaanse politieke vluchtelingen die zogezegd genieten van het vrij verkeer van personen, kapitalen, goederen en diensten in het nieuwe Gross Deutschland. En raar, hé, dat alles gebeurt onder  in naam van de ‘democratie’…
Van pretentie gesproken!

O U V E R T U R E  
OPUs  B A R D O L LI N O
(A NDANTE)
*
Een gehele democratisch gekozen regering in een Europese Unie die als voorbeeld van democratie wil doorgaan voor de gehele wereld achter tralies. Het is niet meer van deze tijd en toch gebeurt het zelfs onder onze ogen. Op commando van Bruxellabad, de Jihad-hoofdstad van Europa. Sommigen werden in eigen land aangehouden en opgesloten, anderen, waaronder de President zelf met nog 5 Ministers, gevlucht naar ons land, in een Brusselse cel. M.a.w. het verhaal van de Bloedhond Alva van 500 jaar geleden, herhaalt zich. Ook toen was er het voorwendsel om rond de dis gezamenlijk naar een oplossing te zoeken. Maar na de soep en de patatten werden ze, Graaf Egmont en Graaf Hoorne, van hun stoel gelicht en naar de kerker geleid om enkeke dagen later op het schvot op de Brusselse Grote Markt te eindigen Alleen Graaf Willem van Oranje overleefde het conflict, door weg te blijven Voordien waren dus de historische woorden gevallen van de kant van Egmont en Hoorne: Vaatwel, Graaf zonder Land, waarop Willem de Zwijger zou geantwoord hebben: ‘Vaarwel, Graven zonder Hoofd’. We schreven toen 5 juni 1568 …  
**
*
Onder Franco, dus 500jaar later, tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1938) waar toen oook Natie-Duitslabd een handje kwam toesteken met bombardementsvliegtuigen (Stuka’s JU88 uit de Junker Fabrieken) werd er lang niet meer onthoofd, maar werden executies uitgevoerd door middel van de wurgpaal (de garrote), waarbij een stalen pin in de nek van het stevig vastgebonden slachtoffer werd geslagen. Sedert 1978 is de doodstraf formeel afgeschaft, maar voor ‘rebellie’ tegen ’n dictatuur misschien nog altijd van toepassing. Want het gaat hier niet om Madrid alleen, maar om de ganse EU-Nazistaat.
**
*
Wees maar zeker: ook de jonge  President Puigdemont en zijn Ministers kenen deze verhalen….
*
*
Brussels parket neemt onderzoek aanhoudingsbevel over van federaal parket
*
Het federaal parket heeft zaterdagmiddag de vijf internationale aanhoudingsbevelen uitgevaardigd door Spanje overgemaakt aan het Brusselse parket. Dat meldt het Brusselse parket.
Dat ze worden overgemaakt, komt omwille van de banden die de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en zijn vier voormalige regeringsleden hebben met Brussel.

Het federaal parket heeft vrijdag vijf Europese aanhoudingsbevelen ontvangen van de Spaanse autoriteiten. Naast dat voor de Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont, gaat het om de vier Catalaanse ministers Maria Serret, Antoni Comin, Llius Puig en Clara Ponsati.

De aanhoudingsbevelen kwamen er nadat de vijf donderdag niet voor de rechter in Madrid waren verschenen. De Catalaanse leider en de leden van zijn regering worden in Spanje vervolgd voor rebellie, misbruik van overheidsgeld en opruiing. Daarop staat een maximumstraf van 30 jaar.

Het parket van Brussel stelt dat de aanhoudingsbevelen momenteel worden onderzocht met medewerking van het federaal parket en het parket-generaal van Brussel.

Zodra de vijf betrokken personen zijn gevonden en voor de onderzoeksrechter gebracht, heeft die 24 uur de tijd om een beslissing te nemen. Hij kan beslissen om geen aanhoudingsbevel uit te schrijven, of dat wel te doen maar de personen eventueel voorwaardelijk vrij te laten.

Als de onderzoeksrechter een aanhoudingsbevel uitschrijft, komt het dossier bij de raadkamer, die binnen de twee weken moet beslissen of het Europese aanhoudingsbevel wordt uitgevoerd.
Tot 100 dagen

    Minister van Justitie Koen Geens zei vrijdagavond dat het theoretisch en "in uitzonderlijke omstandigheden" tot 100 dagen kan duren voor de hele procedure is doorlopen. Die timing is symbolisch niet onbelangrijk, want op 21 december vinden er vervroegde verkiezingen plaats in Catalonië.
Indien één van de betrokken partijen het niet eens is met de beslissing van de raadkamer, kan die beroep aantekenen en wordt het dossier voorgelegd aan het hof van beroep. Dat heeft op zijn beurt vijftien dagen om een beslissing te nemen.

Een verder beroep bij het Hof van Cassatie is mogelijk indien één van de partijen het oneens is met de beslissing van het hof van beroep. Volgens het federaal parket moet Cassatie een beslissing nemen binnen de vijftien dagen.

In een Nederlandstalige tweet onderstreepte Puigdemont alvast dat hij zal meewerken met de Belgische justitie.
"Verenigd politiek front vormen"

Verder heeft Puigdemont vandaag ook opgeroepen tot een verenigd politiek front bij de verkiezingen van 21 december. Dit om de campagne naar onafhankelijkheid van Spanje voort te zetten en te protesteren tegen de gevangenneming van voormalige leden van de regionale regering. Tegelijkertijd tweette hij, in het Nederlands, dat hij de volledige medewerking biedt aan de Belgische justitie.

Puigdemont, die naar België uitweek nadat zijn regering was ontslagen na een eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring, zei gisteren dat hij overweegt zich vanuit Brussel kandidaat te stellen bij de verkiezingen.

"Voor alle democraten is het moment gekomen om zich te verenigen. Voor Catalonië, voor de vrijheid van de politieke gevangenen en voor de Republiek", schreef hij vandaag op Twitter.

Premier Mariano Rajoy riep nieuwe verkiezingen uit nadat hij een week geleden de macht in Catalonië had overgenomen. Het markeert Spanje's ernstigste politieke crisis sinds de terugkeer van de democratie aan het eind van de jaren zeventig.

Politieke partijen in de rijke noordoostelijke regio die gezamenlijk willen optrekken, hebben tot dinsdag de tijd om een ​​mogelijke coalitie te registreren.
Bron & Link
*
T E   O N T H O U D E N
OP ONZE VASTE SCHIJF
**
*
Uiteraard schrijven we nu geen 500 jaar na 1975, datum van overlijden van Generalissimo Franco. Het is dus nog even wachten tot 2478.. Maar met de aan de gang zijnde islam-dreiging zou alles wel eens in ’n stroomversnelling kunnen geraken.
Ondertussen zullen Catalonia zowel als Vlaanderen wel blijven bestaan, zodat hun tirannen als ‘vreemde Meeseters in ’t Land, uit Madrid en uit Brussel wel altijd redenen zullen hebben om ‘repressies’ uit te voeren.
Tenzij natuurlijk, dat na de ‘klimaat-wende’ er eindelijk ook ‘n ‘n ‘wende(‘ komt voor de vrihheids-gedachte waarvoor Willem Tell toch het gedroomde model is…
**

*
(Hemelreiker)Geen opmerkingen: