dinsdag 7 november 2017

4329


Woensdag 8 November 2017

4329 - DE WONDERBARE VERRIJZENIS VAN DE NIEUWE MESSIAS MUSSOLINI
        *
INHOUD: ITALIË: alle Italiaanse regeringen sedert het einde van WO II  hebben het land, net als in Coburgia, naar de vernieling geregeerd. Inzonderheid sedert het fungeert als Lid van de EU met een oneindig aantal kilometer ‘buitengrens’ van Bruxellabad-land, inder de dictatuur van Adolfina Märkalina.
Geen wonder dat echte harde Vaderlanders de kei-kop weer opsteken. Zie o.a. de populaire spottende opmerking, dat ten tijde van Mussolini, in Italië de treinen tem insrte toch op tijd reden….
Net als bij ons, zijn daar nog ganse families die heden ten dage lijden onder de reputatie van ‘nero’ (zwart) te zijn geweest tijdens de oorlog. Ook daar was de ‘repressie’ ongenadig. Het enige verschil is, dat Italianen veel hardere keikoppen zijn dan Vlamingen en als Zuiderlingen veel rapper terug in vuur en vlam staan.
O U V E R T U R E  
OPUs  B A R D O L LI N O
(A N DANTE)
*
(Predappio, 29 juli 1883 – Giulino di Mezzegra, 28 april 1945).
Dat is, kort en krachtig, wat Wikipedia aks openingszin schrijft over Il Duce.
**
*
Predappio (Noord Italië, Provincie Emilia-Romagna), werd door Mussolini grotendeels totaal vernieuwd. In dit zijn geboortedorp, bevindt zich ook zijn mausolea, even buiten het centrum, met de tombe die tot op heden als eerbetoon iedere dag ’n paar uur geflankeerd wordt door 2 in uniform gestoken ‘lijfwachten’. Dagelijks rijden daar hele bussen af en aan om de Duce als een heilige te begroeten, in tegenstelling tot Hitler, zijn kompaan, die niet eens ‘n graf (maar wel een opvolgster) heeft. Dit toerisme wordt ten zeerste geapprecieerd door de plaatselijke Horeca en de vele souvenirwinkels…
Deze laatste opmerking, om zijdelings te verwijzen naar het Assisi van St Franciscus, een al even klein stadje in Umbrië, waar dagelijks het mirakel van het toerisme welstand brengt voor de wijde omgeving… Waarmee ik geenszins Mussolini tot ‘De Eer der Altaren’ wil verheffen. Het is eerder de reflectie van in die twee gevallen ‘gewoon de voeten op de grond te houden’….
**
*
Toen voor Italië het einde van de oorlog naderde (nadat zij veranderd waren van kam), sloegen de restanten van het verslagen Duitse Leger op de vlucht naar Oostenrijk. Waarbij de Duce probeerde als verstekeling mee te reizen naar voor hem veiliger oorden. Maar hij werd verraden, door Moskou-getrouwe partizanen van de plaatselijke ‘Witte Brigade’ gevangen genomen en de volgende morgen in het geniep, zonder enige vorm van proces, standrechtelijk geëxecuteerd, samen met Claretta Petacci, zijn liefje die probeert hem tegen de kogels te beschermen door voor hem te springen.. Beiden dus ‘tegen de muur gezet’ in een gehuchtje, dicht bij de vrijheid (Como in Zwitserland). Dat vooral, wordt gezegd, omdat de lippen van doden voor de eeuwigheid verzegeld zijn….
**
*
De executie (in opdracht van het Kremlin?) vond plaats in in Giulino di Mezzegra, waarna hun dode lichamen half naakt dagenlang aan de voeten hingen te bengelen aan de luifel van een benzinestation in Milaan.
Tot op de dag van vandaag staan nog iedere dag verse bloemen op haar graf op het Campo Santo in Rome…
**
De executieplaats
*
Over de dood van dit koppel berichtte ik reeds op
waaruit deze twee zinssneden:
Verre van partij te kiezen voor figuren uit het verleden, moeten wij onze eigen boontjes doppen.

en
“Mussolini was, met gaven en fouten, een echte Italiaanse man die naarmate zijn ster steeg, steeds moeilijker trouw kon blijven aan één enkele vrouw. Tot zijn sterfdag bleef hij officieel samen met vrouw en kinderen. Hoe gecompiceerd de Italiaanse ziel wel is, mag blijken uit het feit dat Rachele, zijn wettige echtgenote, achteraf tot aan haar dood zijn pensioen als regeringsleider heeft opgetrokken….
*
Eerst was het Hitler die Mussolini en meteen het fascisme van de samengebonden bundel pijlen (de faces), bewonderde wegens vnl diens doortastendheid. Maar achteraf werd het net andersom, naarmate de ster van de militair ingestelde Duitse Führer steeg aan het wereld-firmament. Wat Hitler niet lukte met Franco om Spanje aan zijn zijde te krijgen in de Tweede Wereldoorlog, lukte wel, met Italië, zij het met veel tegen-goesting. Il Duce, Mussolini wilde geen oorlog, hij wilde alleen een soort van magalomaan Romeinse Rijk Numero Due……
**
Ook op Elba, heet verbanningsoord van Napoleon, prijkt dit symbool weerszij de toegangspoort van de villa… Want in wezen was Buanaparte, als Corsicaan, ook ’n soort Italiaan!
*
Het fascisme is terug in Italië: Mussolini-fans marcheren door Rome
*
Fascistenleider Roberto Fiore is na twintig jaar ballingschap terug in Italië om extreemrechts een duw in de rug te geven. Onvrede over de immigratie motiveert zijn aanhangers. Die willen "de straten heroveren op de indringers".
**
*
Daar is hij: Roberto Fiore, de man die twintig jaar in het buitenland woonde nadat hij in Italië was veroordeeld wegens betrokkenheid bij een bomaanslag met 85 doden. Hij wordt geflankeerd door zestien zwaar getatoeëerde mannen met om hun linker bovenarm een gekleurde band waarop Servizio d'Ordine staat - ordedienst. Zij zijn vandaag uitverkoren om de grote leider van het Italiaanse neofascisme te beschermen, en met hem de ongeveer tweeduizend volgers die zaterdagmiddag 4 November 2017 achter hem aan marcheren in ordelijke rijen van acht, dwars door de straten van Rome.   
"Boia chi molla", scanderen ze een gevleugelde uitspraak van Benito Mussolini - de beul voor hem die opgeeft. En verder: "Alles voor het vaderland", "Italië voor de Italianen" en "Stop de immigratie, stop de illegalen, gooi alle indringers het land uit". De honderden mannen en een handvol vrouwen die zaterdagochtend vanuit heel Italië naar deze door Mussolini gebouwde buitenwijk van Rome trokken, doen dat naar eigen zeggen om "de straten terug te veroveren op de indringers". Het gevolg: veel tatoeages, veel zwarte kleren, veel geheven rechter handpalmen en aan de overkant van de straat veel opgetrokken wenkbrauwen.

"Ons land wordt bezet door een leger dieven", zegt Luca Castellini, lid van een van de meest racistische hooligan-groeperingen ter wereld, de Brigate Gialloblu van de voetbalclub Hellas Verona. Hij is speciaal naar Rome gekomen om "de veiligheid van zijn kinderen te waarborgen", zegt hij, waarna hij zijn megafoon pakt en met zijn mondhoeken halfstok schreeuwt: "Pakistani, Bengalezen, Senegalezen, stuur ze terug naar hun eigen land!"

Deze mars op Rome is het geesteskind van Roberto Fiore, de extreemrechtse politicus die twintig jaar in ballingschap leefde wegens betrokkenheid bij een extreemrechtse bomaanslag in 1980. Pas toen het vergrijp in 1999 verjaarde, keerde hij terug naar Rome om het neofascistische Forza Nuova te stichten.
Schandalen
Fiore wilde eigenlijk een week eerder marcheren, omdat het toen, op 28 oktober, precies 95 jaar geleden was dat Benito Mussolini zijn zwarthemden opriep naar Rome te trekken om er een fascistische dictatuur te stichten. Maar dat was ontoelaatbaar, vonden 45 parlementariërs, de burgemeester van Rome en de minister van Binnenlandse Zaken, die Fiore uiteindelijk verplichtte de mars uit te stellen.

"28 oktober had ons allemaal een prachtige datum geleken", zegt Fiore daarover tegen zijn nukkige gevolg. "Vanaf die datum werden moerassen drooggelegd, waarin hele steden werden gebouwd. Een periode waarin ons vaderland herboren werd. Maar laten we vanaf nu 4 november als bijzondere datum zien, de dag waarop ons volk opnieuw wakker werd. Waarop we de invasie blokkeerden en begonnen aan de herovering van ons land."
Hoewel deze mars plaatsvindt in de rafel-randjes van het Italiaanse anti-migratie sentiment - veel militanter dan Forza Nuova wordt het niet - lijkt de brandstof die hun woede voedt ook steeds meer andere partijen voort te stuwen. Ook die andere partijen merken dat de kiezers genoeg hebben van de ruim 600.000 vluchtelingen die sinds 2014 in Italië arriveerden, waardoor ook die partijen zich steeds harder opstellen tegen migranten.

Toch zijn het vooral de (extreem)rechtse partijen die er electoraal van profiteren.
Gisteren (zondag 5/10) werden lokale verkiezingen op Sicilië gehouden. Nello Musumeci zou volgens de peilingen - de uitslag was bij het ter perse gaan nog niet bekend - een van de grote winnaars worden. Musumeci is verbonden aan de centrumrechtse coalitie van Silvio Berlusconi, maar heeft een verleden bij de neofascistische Nationale Alliantie. Een van zijn speerpunten: minder immigratie.

Of wat te denken van de kustplaats Ostia bij Rome. Lange tijd stond die vooral bekend vanwege haar stranden. Sinds de verkiezingen van gisteren is ze ook de stad waar, 72 jaar na de dood van 'Il Duche' Benito Mussolini, het Italiaanse fascisme weer een serieuze comeback maakte in de politiek. Ostia werd twee jaar geleden opgeschrikt door een enorm maffiaschandaal. Omdat vrijwel alle partijen betrokken bleken bij die corruptie, besloot de neofascistische partij CasaPound al haar pijlen op de gemeente te richten. De 32-jarige kandidaat Luca Marsella, die de afgelopen weken hard van leer trok tegen bijvoorbeeld Afrikaanse verkopers op het strand, haalt volgens de laatste peilingen meer dan 10 procent van de stemmen. Dat zou een van de grootste successen voor een neofascistische partij sinds 1945 zijn.
Gevechten

"Je kunt wat wij doen fascisme noemen", zegt Fiore zaterdagavond aan het einde van zijn patriottisch defilé en nog immer omringd door zijn potige ordedienst. "Maar ik noem het liever een nieuwe kracht, een ‘forza nuova’, die ons land weer wakker maakt en waarmee we de migratie stoppen. Het is aan ons om sterk te zijn. Het is aan ons om voorbereid te zijn. Het is aan ons om klaar te zijn voor de gevechten. Want de strijd tussen de voor- en tegenstanders van het vaderland is aan ons."
Bron & Link
*
T E   O N T H O U D E N
OP ONZE VASTE SCHIJF
**
*
De nieuwe Forza Nuova van Roberto Fiore is wel niet de Forza Italia van de door het Vogelkoppeke (****) afgezette democratisch verkozen Premier Silvio Brlusconi, maar veel van hun ideeën (buiten het straatgeweld) zijn gelijklopend.  
Dat de beste moge winnen, want in meerderheid zijn Italianen een werkzaam volk met een aangeboren gevoel voor schoonheid.
Voor ons is het een soort van eeuwig jongblijvende Venus, die haar best doet om ons als Vlamingen concurrentie aan te praten inzake gezonde vaderlandsliefde…
**
*
de beul voor hem die opgeeft.
Dit was/is, naar mijn gevoel,  vele bruggen te ver. Het dateert dan ook uit de tijd van de S.A., de Sturm Abteilung der Nazi’s in Hitler-Duiutsland van het eerste uur. Die werd door Hitler zelf vakkundig vernield (zie De Nacht der Lange Messen) en vervangen door de S.S., de SchutzStaffel van de Nationaal Socialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP). In 1925, datum van oprichting was die eerder gericht op de persoonlijke bescherming van A.H., maar alras werd dat de elite-eenheid van d ganse Wehrmacht.
Maar in 1925 was er geen iskam-invasie, en nu wel. Dat is voorwaar het verschil van de differentie…
Mocht U enige gelijkenis zien in ‘het opruimen van onze straten’ van toen en van nu, gelieve dit dan voor Uzelf te houden. Want in Neurenberg werd de SS veroordeeld als een criminele bende moordenaars….
Vandaar onderstaande blanco afbeelding…
**
*
De jaren 1925 liggen ver achter ons en het straatgeweld is ondertussen meestal wat humaner geworden. Zou men toch denken. Als bewijs van deze verwachting (want meer is datniet) zou er kunnen verwezen worden naar de actualiteit, waar tot 700 Burgemeesters van Catalonië, via ’n afvaardiging van 200 van hen naar de Zetel van Het Kwaad in Bruxellabad zijn komen afzakken om hun Vrijheid te bepleiten. Slagen en verwondingen horen daar niet bij. Maar heel anders wordt het, als de tegenstanders een soort van gewelddadige primitievelingen zijn die op de knieën met de kont omhoog in groep aan het ‘bidden’ zijn voor ze U de keel afsnijden. En neen, veel Nobelprijs-winnaars zitten daar niet tussen.
**
*
“Vanaf die datum (28 Oktober 1922) werden moerassen drooggelegd, waarin hele steden werden gebouwd. Een periode waarin ons vaderland herboren werd”.
*
Ja, inderdaad. Daar is in een deel van het heerlijke Toscane een moerassig gebied bijna zo groot als Coburgia, dat tijdens het Fascisme werd drooggelegd: de Maremma, die heden ten dage een der vruchtbaarste gebieden is vn heel Italië. Wij reden daar tekens door, onderweg naar Port’Ercolo,. dat prachtige havenstadje aan de Middellandse Zee tussen geweldige rotsformaties, waar volgens de overlevering ooit Hercules op zijn zwerftochten voet zou aan land gezet hebben. Hercules in Italiano is… Ercolo.
*
(****) Met dat troetelnaampje is bedoeld de tengere figuur van Tjeef, Herman van Romp aa-aai. Die vloog als President van  deze EU -Nazistaat van Bruxellabad speciaal naar Milaan, om Berlusconi te dwingen een stap opzij te zetten, om deze te vervangen door Mario Monti van de Brissels-Amerikaanse bankier GoldmanSachs… Groter fiascon staat er niet op het palmares  van deze omhoog gevallen en nooit-verkozen ‘democraat” en Oud-Premier…
Berlisconi leidde maar drie Italiaanse Regeringen, waaronder een van de langste sinds WO II, samen met de … Lega Nord. Il Cavaliere is, als geslaagd zakenman, een der rijkste Italianen en wil thns opnieuw aan de Macht, om het land als een zaken-imperium te besturen. Ware daar net zijn hoge leeftid, ik zag hel nog lukken ook. … Hij is tevens een intieme vriend van de Poet…
Ialië is ook het land der mirakels, St Franciscus, Padre Pio, enz en inzake hoge ouderdom is daar de voorgaande President Giorgio Napolitano die in zijn functie gebeiteld bleef tot hij bijna 100 jaar oud werd…..
*
Hemelreiker)


   

Geen opmerkingen: