.
.
DICHTER BIJ U MIJN GOD U DICHTERBIJ
Terwijl de Belgice het sloopdok
Wordt ingesleept….
Nader bij U mijn God, U naderbij….Het waren de laatste noten van het scheepsorkest op de zinkende Titanic….Net zoals de aterlingen nu door elkaar kronkelen, in de hoop de dans van 17 Juni te ontspringen.
Er wordt gereisd dat het een lieve lust is. Voor velen de reis van de laatste kans op kosten van de gewone belastingsbetaler.
Zijne Hoveerdigheid, de Graaf van Vlaanderen (overigens een titel die hem staat als een tang op een varken! : hij spreekt niet eens de taal!) Philps de Taaie, kan nu eindelijk, 50 jaar oud geworden, bewijzen wat hij waard is. Niet veel dus. Maar nu Mattil blijkbaar niet mee is, kan hij met gerust hart de bloemetjes buiten zetten. De vrouwtjes in Brazilië zijn als warm ebbenhout en vallen zeker bij bosjes voor zijn reputatie! De toekomstige koning van een land dat zo rijk is als de zee diep, ant het kan alle armoezaaiers ter wereld onderhouden!
Maar wat ik niet begrijpt: als het om Vlaamse ondernemers gaat, in een materie waarvoor Vlaanderen bevoegd is (Buitenlandse handel) dan zie ik niet goed wie of wat die hansworst vertegenwoordigt. Men kon, waarschijnlijk met meer effect, beter de Lorre afgevaardigd hebben. Die kan tenminste lollig uit de hoek komen. Om aapjes te laten dansen op zijn kop, bijvoorbeeld.
Mattil tot haar Prins-Gemaal : Mais non cher Philippe, en Flamand on ne dit pas ‘wat maakt U’, mais ‘hoe maakt U het’. Niet WAT, maar HOE! Oefen dus maar van nu tot dan, dat ge daar weer niet staat lijk Petit Pierre Snot….Ik schaamde me dood, die vorige keer, met de camera’s op U gericht! Het gezicht van de aangesproken ondernemer viel de een na de ander in een komische plooi, bij Uw begroeting, waarin gij U sympathiek probeerde te doen overkomen: ‘Ik ken U. Wat maakt U’?, daar waar gij geleerd werd te zeggen : Ik herken U (van vroeger). Hoe maakt U het’….En dat wil koning worden!
Moederziel alleen naar Brazilië
• zondag 16 mei 2010
•
• Auteur: Renilde Bleys in Het Nieuwsblad
'Historisch wraakroepend'
Niet één minister van de federale regering begeleidt prins Filip op handelsmissie naar Brazilië, nochtans een van 's werelds belangrijkste economische grootmachten. Dat is nooit eerder gebeurd. De prins zal bij officiële ontvangsten met Braziliaanse hoogwaardigheidsbekleders enkel minister van Staat Jos Chabert (CD&V) naast zich hebben.
Prins Filip staat aan het hoofd van de economische missie die gisteren afreisde naar Brazilië maar de verantwoordelijkheid en de organisatie ligt bij de federale regering. Bij officiële ontvangsten is het de geplogenheid dat naast de prins ook een minister van de federale regering aanwezig is.
Niet deze keer dus en dat is nooit eerder gebeurd. Te druk met campagne voeren voor de nakende verkiezingen? 'Daar heeft het niets mee te maken', zegt woordvoerder Bart Ouvry ter verdediging van zijn minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V). 'De minister is zaterdag naar Egypte afgereisd voor een diplomatieke missie door het Midden-Oosten. Hij heeft een keuze moeten maken en dacht dat deze reis relevanter zou zijn zeker nu ons land binnenkort het Europese voorzitterschap op zich neemt. Het was voor alle partijen de enige datum die nog kon.'
Geen tijd
In zijn plaats had minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) kunnen meegaan. De reis naar Brazilië is immers in hoofdzaak een handelsmissie, vergezeld van 227 Belgische zakenmensen en met als hoofddoel belangrijke deals te kunnen afsluiten. Maar ook minister Q heeft forfait gegeven omdat hij in een federale regering in lopende zaken zetelt.
'Het is aan elke minister om voor zichzelf uit te maken welke activiteiten kunnen worden uitgevoerd als lid van een ontslagnemende regering', zegt zijn woordvoerder Timothy Verhoest. 'Minister Van Quickenborne heeft beslist om niet deel te nemen aan geplande buitenlandse activiteiten tot de verkiezingen van 13 juni.'
'Trouwens waarom is de Vlaamse minister-president Kris Peeters niet mee op deze missie?' De voormalige minister van Buitenlandse handel Patricia Ceysens neemt het op voor haar partijgenoot én co-ondervoorzitter Van Quickenborne. 'Het agentschap buitenlandse handel, waar de prins voornamelijk mee meereist, is in handen van de gewesten niet van de federale overheid. Ik vind het vreemd dat de Vlaamse minister-president nooit meegaat op prinselijke missies.'
Een scherpe uithaal waarover Kris Peeters officieel geen polemiek wil starten. Maar hij wil ook niet als reservespeler aantreden. Vlaanderen is overigens wel vertegenwoordigd met leden van Flanders Investment and Trade. Peeters was eerder al in Brazilië en vertrekt volgende week op missie naar China, een reis die meer dan een jaar geleden werd gepland en voorbereid.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten