zaterdag 15 mei 2010

VLAANDEREN EERT ZIJN HELDEN ?

.



/
















.
VLAANDEREN EERST ZIJN HELDEN?


Net als vorig jaar bij de regionale verkiezingen staat Jos Verstraeten (70), de Vlaamsgezinde pastoor die in 2002 door kardinaal Danneels in die functie werd afgezet in de Sint-Pietersparochie in faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem, ook dit keer op de N-VA-lijst.
Verstraeten is met name lijstduwer bij de opvolgers op de Kamerlijst die de N-VA heeft ingediend in de kieskring Leuven. Theo Franken is lijsttrekker.
De minderbroeder Verstraeten werd in 1995 pastoor in Wezembeek-Oppem waar hij in aanvaring kwam met Franstalige katholieken omdAt hij onder meer weigerde eentalige Franse misvieringen te doen. Hij werd er door het aartsbisdom uit zijn functie ontheven op beschuldiging zijn pastoorsfunctie te misbruiken voor politieke doeleinden. Diverse solidariteitsacties konden Danneels niet van gedacht doen veranderen en hij werd overgeplaatst naar Vossem
Bron: http://blog.seniorennet.be/vlaanderen_vrij/

o-o-o-o-o-o-o-

Wezembeek-Oppem, zoals U ziet aan de naam een door en door Franse Gemeente, wordt sedertdien geclaimd als ‘gebied voor de droit des gens’ en dus Franstalige ….’droit du sol’….Anders gezegd : had de Kardinaal zijn Ambt niet misbruikt om de Franscouillons ter wille te zijn, dan had Pastoor Verstraeten op zijn eentje deze gemeente Vlaamser kunnen houden.
Het is maar dat we het weten – en vooral dat we het blijven onthouden…Misschien een hint voor Voorpost? Om met vlag en slaande trom in Vossem Pastoor Verstraeten te vieren?
De dag dat – als die noodlottige onderhandelingen er ooit komen waarop de Tjeven zitten te wachten om Wezembeek-Oppem zijn criminele burgemeester te geven, eenmaal overgeheveld bij ‘le très grand Bruxelles’, zal deze ‘corridor’ met Waals-Brabant als hefboom gebruikt worden om Brussel aan Wallonië te hechten. Vergeet niet dat de stafkaarten reeds bestaan waarop de ‘jonction’ staat uitgetekend.
Waarom zouden we de Godfried-de-Afvallige daar niet eens aan herinneren? Hem belonen bijvoorbeeld. Met een uitkijkpost bijvoorbeeld aan de boord van de verbindingsweg door het Zoniënwoud. De hoogste boom bijvoorbeeld is wel genoeg! De man is van Kanegem (West Vlaanderen) maar heeft zijn afkomst ten eeuwigen dage verbeurd. Iedereen die daar langs komt, kan in het Gulden Boek in de kerk van Kanegem zijn mening kwijt.
En Pastoor Verstraeten? Al staat hij verkiesbaar op een lijst die niet onze voorkeur wegdraagt, wij wensen hem het allerbeste! Dank zij SeniorenNet.be kan hij misschien een paar stemmen méér krijgen. In ieder geval : als aanmoediging voor de Lauwen in zijn partij, kan hij het goede voorbeeld geven!
Misschien eens op bedevaart gaan naar Kanegem? Om een par lijntjes mee te schrijven over de landverraders-carrière van een aan kindermisbruik medeplichtige Kardinaal?

Geen opmerkingen: