donderdag 21 februari 2013

1226 – DE KROONPRINS HEEFT EEN KROONGETUIGE DIE HEM BIJSTAAT IN DE ONTLASTING


.

Wetewatje : COMBINATIE  = land met veel politievoertuigen

1226 – DE KROONPRINS HEEFT EEN KROONGETUIGE DIE HEM BIJSTAAT IN DE ONTLASTING

 

***

 

***

 
Ja, dit stukje gaat weer over Hugo (Concentratie)Camps, U weet wel, de hoer-nalist van De Morgen, die in delirium tremens geraakt telkens hij zich bewust wordt van zijn eigen afkomst als Vlaming. Hij ziet dan hemelse visioenen van met prikkeldraad omringde gaskamers waar zijn geestes-genoten in de jaren ‘30-’40 dezelfde soort  Ünterrrenschen hebben proberen uit te roeien. Dat soort Camp-Socialisten kunnen gewoon niet zwijgen over de baanbrekende initiatieven van de Duitse Nationaal Socialisten. Al zijn die van ons wat geslepener : ze willen die dingen gewoon ingang doen vinden onder het versluierend  verzamelwoord ‘ethische oplossingen’….U weet wel : wijlen Joseph Goebbels noemde hen de nutteloze eters.
Hij was deze morgen wat vroeger opgestaan, om op het werk niet gestoord te worden door de collega’s. Vooral niet door de vrouwelijke helft daarvan, met hun intrigerende bovenbouw. Nu zat hij dromerig voor zich uit te staren, zonder iets te zien. De tweede fles whisky, Johny Walker, van de beste, was bijna leeg en toen vlogen ineens de zinnen uit zijn klavier, hortend en stotend als de borst van een oude man in ademnood.
Hij voelde zich, na voldane taak, weer Gode gelijk. Hij bezag zijn verken, en zag dat het al vel was. Sedert de WWW-ziekte had Camps last met de letter v…. De corrector-van-dienst verbeterde de schrijffouten in de tekst, zette de volzinnen min of meer op hun poten en trok zachtjes de deur achter zich dciht. En toe! Hij wist namelijk zeer goed, dat Heer Hogo voor de rest van de dag niet meer wilde gestoord worden.

 

***

Ter zake :

Prins Filip, de gedroomde schietschijf

OPINIE − 21/02/13, 06u52

***

Alweer een boek over het koningshuis. Alweer is prins Filip de gedroomde schietschijf. De auteur belooft waarheid en verzinsels over Laken op te helderen.

In promotionele praatjes pakt hij fors uit: "Filip lijdt aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme." Want: "Waarom zou hij anders een lijst bijhouden van alle boeken die hij leest?"

Kan een bewijsvoering nog debieler?

Verder is de 'diagnose' opgebouwd uit een citaat van een diplomaat en braaksel van een bevriende psychiater die zeker weet dat een lijst met boeken bijhouden een van de kenmerken van het syndroom van Asperger is.

Psychiater? Halvegare!

Als overtuigd republikein ben ik er niet om Filip bij te staan in zijn fysieke en morele integriteit. Ik kan mij ook niet voorstellen dat hij ooit met geschramde knieën door een boomgaard heeft gehuppeld.

Duracellprins.

Maar om hem uit de losse pols autisme aan te smeren is een brug te ver: vulgair en kwaadaardig. Dan ben je als auteur zelf een gezwel.

Er zijn talloze kwalen te bedenken voor de houterige, schichtige kroonprins. Hernia voor het oprapen. Maar laat dat een arts zeggen, niet een farfelue psych die de patiënt nooit van dichtbij heeft gezien.

Sommige auteurs zijn een beetje ziek in het hoofd.

Daarover lees je weinig.

Hugo Camps

***

 
U vergeeft het mij ongetwijfeld, maar net als de Prins zelf, he ik last met het juiste woord in het Nedderlaans. Ik schreef in mijn titel ‘ontlasting’, waar bedoeld werd ‘ter ontlasting’. Zegt Zijne Excellentie ook, als hij bedoelt ‘Hoe maakt U het’, zegt hij ‘wat maakt U’…Al is dat, sedert hij getrouwd is met de logopediste, die hij nota ene zelf gekozen heeft, ietwat gebeterd Nu zegt ZIJ het in zijn plaats, maar met een even afschuwelijk accent.
In vroeger tijden zou men aangaande de degeneratie gesproken hebben van De Vloek der Coburgers. Nu heeft die ziekte een naam en verkoopt men er dure medicijnen voor. Maar helpen? Geen zier! Integendeel zelfs : het jaagt alleen de hormonen-spiegel naar omhoog. En dat niet alleen!
Dat onze Geliefde Kronnkurk-Prins in de huiskring ons Mattil moet aanspreken met ‘Maman’, is een grove leugen rondgestrooid waarschijnlijk door de Poperingse boer, L’Oncle Henri. Doe doet dat louter uit wraakzucht, omdat hij nooit gevraagd wordt op de leuke soiree-tjes in Laeken..

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: