vrijdag 22 februari 2013

1230 - DE MIRAKEL TREES VAN DE RODE PAKBOND


.

1230 - DE MIRAKEL TREES VAN DE RODE PAKBOND

 

***

 

***

 
Ze is klein, ze is zwart, ze spreekt Frans (met haar op), ze radbraakt het Nedderlaans,  ze ratelt als een ratel-slang en daarenboven denkt ze van zichzelf dat ze beter kan dan Jezus Christus.
Eeuwen geleden voedde die op een massa-bijeenkomst duizenden mensen met 5 broden en evenveel vissen. Ergo : met de overschotjes werden tientallen manden gevuld. Hij stelde zelfs korte tijd later, op de Bruiloft van Kanaan een daad waarop elke socialist de dag van vandaag jaloers is : hij trakteerde het gezelschap van de basis met de beste wijnen, die even voordien nog water was.
Onkelinx wil dus geld uitgeven dat er niet meer is, zonder schulden bij te maken. Als dat geen mirakel is! Het recept houdt ze wel geheim, zo slim is ze wel. Als de mensen er maar mee weg zijn, ziet U… En ’t Cleen Toebakske knikt dat zijn koppeke afvalt : ‘Ja’, zegt hij ‘ons Tante Laurette kan dat, gelooft ge dat niet’?
***
Dus wordt er gepalaverd tot (voor de Sossen) de cirkel vierkant is. Of tot dat het vierkant cirkel is geworden (voor de Tjeven) Want niets anders dan palaveren is nog mogelijk. De tijden zijn nu eenmaal zo. Iedere dag staan er tientallen bedrijven in de gazet die hun deuren moeten sluiten.
Want bedrijven die zonder geld vallen, omdat ze niet meer verkopen, gaan op de fles. Die ondernemers, die tot hun laatste forchet geprobeerd hebben om hun zaak te redden, zijn aan de bedelstaf. Zij kunnen het geld, zoals de Staat, dat er niet meer is, niet meer uitgeven, en dus staan de medewerkers stuk voor stuk op straat. Maar de palavers gaan door, tot ze er uit zijn, met het aantal verlofdagen van arbeiders die bedienden moeten zijn, en omgekeerd.
En dat is het verschil tussen Onkelinx en Christus : die bleef maar mirakels doen, tot de toenmalige potentaten (uit broodnijd?) Hem ter dood brachten op het kruis. Sterven aan het kruis is niet weggelegd voor socialisten, integendeel, ze ZIJN ons kruis…

 

***

Ter zake :

Onkelinx laat evenwicht begroting varen

Door: Martin Buxant − 22/02/13, 06u58

***

"België zal nooit zijn budgettair tekort voor 2015 kunnen wegwerken." Dat zegt PS-vicepremier Laurette Onkelinx in een interview met deze krant. Ze verzet zich ook tegen de 'oude liberale recepten' van Luc Coene, de huidige gouverneur van de Nationale Bank.

Net op de dag dat de Nationale Bank van België haar jaarlijks verslag publiek maakt, kiest PS-vicepremier Laurette Onkelinx voor de frontale aanval. Het onbetwiste kopstuk van de Parti Socialiste, de partij van premier Di Rupo, benadrukt dat het budgettair traject, dat ons land in overeenstemming met Europa heeft uitgetekend, 'onbereikbaar' is.

Ons land moet in principe een budgettair tekort van 2,15 procent van het bbp in 2013 halen, van 1,4 procent in 2014 en een evenwicht in 2015. De Nationale Bank maar ook de Europese Commissie pleiten voor een strikt budgettair kader, terwijl de vakbonden voor een versoepeling zijn.

"De Franstalige socialisten zijn absoluut geen verkwisters", zegt Onkelinx. "We gaan bijvoorbeeld de staatsschuld zeker niet laten stijgen, maar de economische toestand is nu eenmaal totaal veranderd: ik wil geen sociale ramp en ik wil onze economie niet doodmaken en verstikken. Ons budgettair traject is niet meer aangepast aan de werkelijkheid."

"Toen dit traject werd opgesteld, waren er nog geen drama's gebeurd zoals Ford Genk of Arcelor Mittal in Luik. Men moet nu de ogen openen: als wij dit traject blijven volgen, dan stevenen we af op grote problemen. Iedereen is zich daarvan bewust: van de betogers in de straten van Brussel tot het Internationaal Monetair Fonds. Dit moet nu stoppen."

 

Index

Gouverneur Luc Coene breekt in het rapport van de Nationale Bank ook een lans voor de hervorming van de index, een thema dat de Franstalige socialisten liever ongemoeid laten. "De index is het bewijs dat ons systeem goed functioneert", maakt Onkelinx zich sterk.

Binnen de federale coalitie zal de houding van de PS-topvrouw niet op gejuich onthaald worden. Zowel CD&V als Open Vld zijn tegen een versoepeling van het budgettaire traject, terwijl sp.a op dezelfde lijn als haar Franstalige zusterpartij lijkt te zitten.

Betoging

In Brussel kwamen er gisteren dertigduizend manifestanten opdagen voor de nationale vakbondsbetoging tegen de regeringsbeslissing om de lonen te bevriezen. De voorzitter van de socialistische vakbond Rudy De Leeuw, die eerder de stekker uit het sociaal overleg trok, stelde dat de vakbond het 'beu' is niet gehoord te worden. Het is dan ook geen toeval dat Onkelinx net nu herhaalt dat een aanpassing aan de index 'onbespreekbaar' is. Ook voor de vakbonden is dat een taboe.

Het kernkabinet zocht gisteravond nog naar een manier om het sociaal overleg weer op gang te trekken en sleutelt aan enkele minieme aanpassingen. Die zouden vooral betrekking hebben op de pensioenen en werkloosheidsuitkeringen. Morgen zit de kern opnieuw bijeen. .

***

 
U moet nu niet gaan denken, dat ik iets of Iemand wil propagaren door de tegenstellingen met Cruella te accentueren.  Maar ja, ik ken mijn klassiekers, ziet U, en ik zie de voorbeelden quasi dagelijks rond mij gebeuren.. Neem, om maar iets te zeggen, de wonderbare visvangst tijdens de barre oorlogsjaren, waar duizenden ton haringen konden gevangen worden aan de kust, bijna op het strand zelf. Die haring heeft toen duizenden mensenlevens gered en daar kwam geen syndicaat aan te pas…. Wel de noeste arbeid van onze vissers.
Kijk, mensen, met die Rode Vendels is het heel simpel : ze misbruiken het begrip ‘sociaal’ door er hopen afval en grote woorden over te draperen, die ze zijn gaan zoeken bij het geweld van Marx en Engels. Nu, na honderd jaar hun, haring niet meer braadt, -want wereldwijd in ontbinding – zoeken ze steun bij dat andere geweld, het geweld in de Islammerij.
De betoging gisteren in Brussel, nutteloos en zonder doel, bracht 30.000 mensen op de been : op een totaal van +1.500.000 gesyndiceerden toch een eerder schamele 2%, en meteen het bewijs dat de raddraaiers vrezen voor hun baantje dicht bij de vetpotten. 
Spinne-koppen als Cruella, die zich met auto  + chauffeur in dure sleeën laten rondrijden, zijn erger dan de gesel Gods. Ze zijn de gesel voor de werkzame medemens op wie de wereld draait.

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: