woensdag 22 juli 2020

305 - DOORBRAAK OVER DE VERGIFFENIS DER ZODEN WE WETEN NOG NIET WAT ONS TE WACHTEN STAAT MET DE NIEUEW UITBRAAK VAN DEZELFDE PANDEMIE. MEDICATIE VOORZIEN VOOR BINNEN HET JAAR. BELOOFD.

305 - DOORBRAAK      OVER DE VERGIFFENIS DER ZODEN
**
*
WOENSDAG 22 JULI 2020
*
Van avondklok tot zelfs hele stad afsluiten: dit kunnen burgemeesters doen bij uitbraak van coronavirus
De verschillende overheden hebben een draaiboek klaar dat burgemeesters kunnen gebruiken wanneer ze binnen hun grenzen met een belangrijke uitbraak worden geconfronteerd. In het ergste geval kan dat leiden tot het afsluiten van een volledige stad, met desnoods hulp van de civiele bescherming en het leger.
Het coronavirus is opnieuw in opmars. En dan vooral via lokale uitbraken, onder meer in de stad Antwerpen, maar ook in tal van kleinere gemeenten. Omdat niemand vragende partij is heel het land weer in lockdown te steken wanneer ook de komende dagen de cijfers blijven stijgen, wordt nu geopteerd voor lokale maatregelen. In dat verband hebben gemeenten, gouverneurs, de Vlaamse en federale overheid nu een draaiboek klaargestoomd van hoe zo’n lokale uitbraak moet worden aangepakt.
Het draaiboek ‘lokale uitbraak Covid-19’ – dat donderdag nog.-

En nog altijd wordt het kwaad niet bij de ware naam genoemd. Wetenscpaeppelijk is het misschien wel die bacterie (of is het een virus?) maar door zijn herkomst Was het ooit de SPAANSE GRIEP, maar nu in het de Gele Pest. Al zou Rode Pest beter zijn geweest, maar die bestaat al.
Namelijk sinds Heinrich Karl Marx als ontspoorde Frans-Bels-Duiitse Jood tenslotte in Moscou het Communisme gestalte gaf. In plaats van de proletariërs aller landen te verheffen, kwam die praktijk er op neer, hen te vermorzelen en achter prikkeldraad op te sluiten. Zelfs tot op de huidige dag. Zo niet hier, dan toch elders.
-
Och, op wat GVA mij als reclame ongewenst toezond, is niets meer da, de echo v        n wat er zes maand eerder had moeten gebeuren. Wat toen in December 2019 in China ‘uitbrak’ moest in dit digitaal tijdperk reeds 2 uur later in de rest van de vrije wereld bekend gemaakt zijn. De Chinese machthebbers, dat zijn toch de Lichtende Voorbeelden die onze Verlichte Grote Verstanden hadden kunnen inlichten over de juiste maatregelen.
Als er ooit een Tweede Nürenberg komt over de nieuwe Oorlogsmisdaden, dan weet de Openbare Aanklager in ieder geval waar de mosterd vandaan kwam.
En kom me nu niet af met te zeggen dat het er ‘niet om gedaan’ werd. Kwaad opzet staat vast, want net als mest de ziel is van de landbouw, zo is dood en geweld de ziel van het Communisme en van de verziekte afzwakking daarvan, het Socialisme.
-
Ja, ik weet het Een Christenmens spreekt niet zo. En toh doe ik het en volhard zelfs in deze boosheid. Oog om oog, tand om t   nd. Ook dàt staat in de Bijbel.
Achteraf kan men trouwens nog altijd om vergiffenis vragen. Daar zijn de Sacramenten voor.
-
Nu ja, dat als het er ooit eens van komt, dat de Eigen Volk Leiders het roer in eigen handen hebben, zij dan dat laatste toepassen. Met stalen vuist weder-oog om weder-tand vergelden. Daarna de dingen onder de grond verstoppen om de steven naar nieuwe horizonten te richten. Wetende dat de tijd alle wonden heelt, na er eerst ontelbaar vele nieuwe te hebben geslagen.
-
En over tanden gesproken… Daarnet om 12 uur zegt de VRT dat de erven de TANDEN van Patrick Lumumba, in 1961 – op nevel van Koning Boudewijn – vermoord en in zuur opgelost, kunnen terugkrijgen.
Correctie: niet ‘Tanden’, maar slechts één tand van de twee die de dader-rijkswachter dievlings als souvenir had weg gesmokkeld.
Benieuwd wat Neefke Philippe nu weer uirt zijnen duim zal zuigen. Weer excuses namens het Belgische Volk voor wat zijn eigen voorzaten hebben uitgespookt?
-
Als er nu toch eenmaal de naam van de Kerkvader Augustinis werd bijgehaald, moet er ook gesproken kunnen worden over een tweede gezegde van hem. Namelijk dat het BEROUW altijd NÀ de ZONDE komt, nooit ervòòr.
Dan gaan we tesamen allemaal te biecht en beloven op onze zielezaligheid het nooit meer te doen.

NA GESCHRIJFSEL
*
Het is, volgens historische bronnen, een vaste gewoonte, dat elke dodelijke pandemie begeeleid maar vooral gevolgd wordt door schaarste, hongersnood, armoede, geweld, volksopstanden; dood en vernieling.
Zie 1789, kort na de Zwarte Pest die hald Frankrijk en vooral het volk van Parijs uitmoordde.
Al blijven er palend aan mijn achtertuin om het kwartier in elke richting lege treinen rijden, met 8 tot 10 lege wagons op sleeptouw: neen het débacle is zelfs nog niet eens in zicht. Tout va bien, Madame la Matquise. Toch bij de NMBS, zo te zien. Socialisten, zoals U weet, houden stand tot het bittere einde en alle steunkassen leeg zullen zijn. Dan slaan ze d’er op.
Een Aë,aards reiskoffer-bedrijf met wereldfaam dat dceigt op de fles te gaan?
Ja, en dan?
Ontslagen personeel, zegt U. Ja, en dan? Die kunnen toch onbeperkt gaan doppen? Daar kan Fat Maggy toch niet aan doen?
En wat meer is: méér werklozen ook in Vlaanderen, dat is toch koren op de molen van de PS?
-
Nog waar ook. Hoe zou ’t met Carla en met Bardje wezen? Lust die nu reeds de bruine bonen die hem worden opgeschept?
*
 




Geen opmerkingen: