maandag 14 december 2020

00461 – DRUGS. ZOALS BIJ ELKE MISDAAD: ZOEK UIT WIE ER VOORDEEL HEEFT EN HE HEBT DE DADERS…

 

.

.500461 – DRUGS. ZOALS BIJ ELKE MISDAAD: ZOEK UIT WIE ER VOORDEEL HEEFT EN HE HEBT DE DADERS

Maandag 14 December 2020

INHOUD

WIE WAS HET OOK WEER DIE DE RIJJKSWACHT OPDOEKTE? NIET DE STRENGE GENDARM MAAR OOM AGENT IS NU UW VRIEND…

*

johannes van het kruis o.carm

Ubeda, provincie jaén, spanje; kloosterling & mysticus; † 1591.

Feest 14 december.

Juan de Santa María de Yepes werd op 24 juni 1542 geboren in het Spaanse plaatsje Fontiveros bij Salamanca als zoon van een wever. Als jong volwassene ging hij zieken verplegen in Medina del Campo en trad in 1563 in bij de karmelieten onder de naam Johannes van St-Mattias. Zijn studies deed hij in Salamanca. Na een ontmoeting in 1568 met Sint Theresia van Ávila († 1582; feest 15 oktober) was hij gegrepen door haar ideaal en begon de mannelijke tak van de Karmel te hervormen, zoals zij het deed bij de vrouwelijke: dat was het begin van de ongeschoeide karmelieten (Carmelitas Descalzos). In 1574 kwam hij met Sint Theresia naar Segovia en droeg hier de eerste mis op in het door haar gestichte klooster van ongeschoeide karmelietessen.

Het eerste klooster voor ongeschoeide Karmelieten stichtte hij in Duruelo en veranderde zijn naam in Johannes van het Kruis. In 1586 stichtte hij buiten Segovia een mannenklooster van ongeschoeide karmelieten en was hier van 1588 tot 1591 prior. Zijn pogingen om de orde te hervormen stuitten op veel weerstand en onbegrip. In 1577 werd hij zelfs in Toledo gevangen gezet. Hij was naast priester ook dichter, mysticus en theoloog. Zijn mystieke werken 'La subida del Monte Carmelo' (= 'De bestijging van de berg Karmel'), 'La noche oscura del alma' (= 'De donkere nacht van de ziel') en 'La llama de amor' (= 'De vlam van de liefde'), vormen hoogtepunten in de geschiedenis van de katholieke mystiek. Zijn theologisch hoofdwerk was 'Cántico espiritual' (= 'Geestelijke lofzang'), een samenspraak tussen de ziel en Christus, geïnspireerd op het Hooglied in de bijbel.

Al zijn werken zijn pas na zijn dood gepubliceerd. Men zegt, dat medebroeders uit zijn klooster van de ongeschoeide karmelieten bij zijn dood zijn ziel zagen opstijgen in de vorm van een vurige aardbol.

Verering & Cultuur

Hij werd bijgezet in Segovia. Daar rust zijn lichaam tot op de dag van vandaag in een praalgraf.

In 1726 werd hij heilig verklaard. Paus Pius XI riep hem in 1926 uit tot kerkleraar met als eretitel 'doctor van de mystieken'. Hij is patroon van Segovia; alsmede van mystici.

Hij wordt afgebeeld als karmeliet; geknield voor een kruisbeeld, omgeven door lelietakken (symbool van zuiverheid); kijkend naar de lijdende Christus; Christus (met kruis en vaak boven een altaar) onderhoudt zich met hem; boek in de hand met de spreuk: 'Pati et contemni' (= Lijden en veracht worden'); met adelaar met pen in de snavel


http://blog.seniorennet.be/guvaal/

         The War On Drugs

Er werd (en wordt) meermaals gelachen met het Belgische systeem van federale en regionale niveaus. Het bekendste voorbeeld daarvan is het vervoer van zieken, waarbij het normale vervoer een gewestelijke bevoegdheid is, maar de ambulances federaal zijn. Dat absurde systeem blijkt in dit land niet alleen te bestaan in de politiek, maar zelfs bij de politie, waar men ook spreekt van federale en lokale bevoegdheden. Nog een gevolg van de blunder van het afschaffen van de Rijkswacht.

Zo blijkt bv dat niet de stad Antwerpen maar de federale scheepvaartpolitie verantwoordelijk is voor de Antwerpse haven. Terwijl de stad meestal de schuld krijgt voor wat er daar af en toe fout loopt in ‘the war on drugs’, blijkt dat die federale politie het niet op zijn eentje waar kan maken met die enkele tientallen agenten, is feitelijk een normaal gegeven. Dat er daar de laatste tijd toch een zekere samenwerking is, heeft alles te maken met het feit dat de lokale politie door de Coronacrisis minder werk heeft om allerlei sportmanifestaties te begeleiden.

Vergeten we niet dat de haven van Antwerpen een van de grootste industriële maritieme complexen ter wereld is. Ze mag dan al vol camera’s hangen, men heeft ook de mensen op de grond nodig om het werk af te maken. Burgemeester De Wever heeft al voorgesteld dat de stad ook de haven zou overnemen, maar dan heeft hij minstens 300 agenten meer nodig en daar blijkt het schoentje te knijpen,

--

In de marge van bovenstaande, nog dit: In zekere kringen - de zgz ‘opinion chique’ - schijnt het bon ton te zijn te stellen dat drugs op e.o.a. manier gelegaliseerd zouden moeten worden. Datzelfde meestal progressieve volkje betoogt mee voor zuivere lucht en natuurlijkere voeding, maar snuift wel op tijd en stond dat witte lijntje dat hen in vervoering brengt en beseft niet dat in de landen van herkomst het dikwijls gaat om slavenarbeid en doden.

PROXIMUS KOOPT MOBILE VIKINGS

Proximus-CEO Guillaume Boutin. ©Photo News

Vandaag om 07:50


DPG Media verkoopt zijn telecom-dochter Mobile Vikings aan Proximus. De Belgische marktleider in telecomdiensten betaalt 130 miljoen euro, bijna 9 keer de jaarlijkse bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda).

Ratatouille….DPG Media

de eigenaar van onder meer de tv-zender VTM en de krant Het Laatste Nieuws, verkoopt zijn telecomdochter aan Proximus PROX-1,74% . De Belgische marktleider in telecomdiensten betaalt 130 miljoen euro voor de 335.000 klanten van Mobile Vikings.

DPG Media zette Mobile Vikings vorige maand in de etalage, omdat de groep zich wil focussen op de digitalisering van zijn nieuwsmerken.

Voor Proximus, de Belgische marktleider in telecomdiensten, is de deal een buitenkans: CEO Guillaume Boutin legt de hand op meer dan 300.000 vooral jonge klanten. Die kunnen later met zachte hand naar één van de lucratieve 'bundels' van Proximus gegidst worden. De CEO rekent erop vanaf de eerste helft van 2022 de eerste synergieën uit de deal te halen.

Mobile Vikings heeft zijn hoofdkantoor in Hasselt en telt 80 medewerkers. Proximus, dat sowieso bezig is zijn Brussels hoofdkantoor drastisch af te slanken, belooft de nieuwkomer als een aparte entiteit binnen de groep te houden. De operator verwijst naar Scarlet, de prijzenbreker die hij in 2008 overnam maar steeds een apart merk gebleven is.

Mobile Vikings biedt Proximus een zeldzame groeiopportuniteit op een verzadigde Belgische markt. Tot nog toe hield Boutin bij een vlakke omzetevolutie de winstgroei van de operator vooral op koers dankzij de kostenbesparingen die voorganger Dominique Leroy doorvoerde.

De deal is vooral een tegenvaller voor Orange Belgium OBEL0,00% . Mobile Vikings is een 'virtuele' operator, een aanbieder van telecomdiensten zonder eigen netwerk. De jongste 2,5 jaar 'huurde' Mobile Vikings het netwerk van Orange Belgium, een belangrijke bron van recurrente inkomsten voor de nummer drie van de Belgische telecom.

Nummer twee Telenet was tot 2015 eigenaar van Mobile Vikings maar verkocht toen aan DPG Media, die de operator samenvoegde met Jim Mobile. Telenet moest verkopen om de overname van operator BASE langs de kartel-waakhond te loodsen. Ook de huidige Mobile Vikings-deal moet langs de Belgische mededingings-autoriteit passeren. Boutin verwacht de overname in de loop van 2021 af te ronden.

 

CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

 Lowie van Leuven? Zo ne brave, dat kan toch nie? Hij deed om bestwil, uit spaarzaamheid en om mee te zijn met zijn tijd.

Ceci n’est pas     une pupe! Of geloofde mij nie ? Al is het natuurlijk ook waar, da iedere misdaad pas achteraf uitkomt…

Om ipv Rood, Groen! te worden van het lachen. Niet per definitie ook ook ‘gebvruiker’ te worden, maar om een percentje van de woekerwinsten mee te genieten. Op voorwaarde uiteraard, gedekt te zijn…

 Nous nous connons, lijk bij die Geperste Koppen uit de Antwerpse Lichte Buurt…

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: