vrijdag 4 december 2020

500440 - ZUIVRE LUCHT OF GIFGROENE GASKEMER LUCHT

 

.

500440 - ZUIVRE LUCHT OF GIFGROENE GASKEMER LUCHT

DONDERDAG 3 DECEMBER 2020

INHOUD

ÉCOLE, ECOGELOGEN: ECO-WAARHEID BESTAAT NIET. WIET OF WAT ZIT DAAR NU WEER ACHTER? GASKAMERLUCHT IS TOCH GEEN BUCHT…

 

        SPELDENPRIK

‘Een nieuwe vieze man in Europa: België’

Onze Nederlandse buren maken zich grote zorgen over de onbezonnen kernuitstap waar Vivaldi zich onder druk van de fundamentalistische tandem Groen-Ecolo toch aan lijkt te zullen wagen.

**

De titel boven dit stukje plukken we uit het gezaghebbende Nederlandse opinieweekblad Elsevier. Strekking: liberaal, pragmatisch, haalbaar, gezond verstand, voortbouwend op cijfers, wetenschap en ernstig academisch onderzoek. In zijn nummer van 28/11/2020 maakt Elsevier zich bij monde van gezaghebbende columnist Simon Rozendaal grote zorgen. Ergo: de wijze man vraagt zich af wat het qua kernenergie eens zo voorbeeldige en verstandige België bezielt om Tihange en Doel stil te leggen en opnieuw aan de slag te gaan met nog te bouwen gas-centrales.

Wij citeren instemmend: ‘De Belgen waren zo snugger om zeven kerncentrales neer te zetten toen het bouwen daarvan nog goedkoop was. Er staan er vier in Doel en drie in Tihange. In Nederland lagen dergelijke plannen ook klaar maar een kongsi (????) van hippies, kabouters, brandneten lthee-drinkers, de beginnende milieu-beweging en andere warhoofden heeft dat verijdeld.’

-

Rozendaal betreurt dat groene energieminister Tinne Van der Straeten door een vergelijkbare kongsi in België gegijzeld lijkt en de straks gesloten kerncentrales wil vervangen door …. Gascentrales GASKAMERS. Of, merkt hij fijntjes op: ‘Het geeft eens te meer aan dat bij groene en groen-linkse politici de afkeer van het atoom zwaarder weegt dan de angst voor de opwarming.’

België dreigt de nieuwe vieze man van Europa te worden.

Rozendaal: ‘Er is geen planeet B, dus houd die kerncentrales open!’. Verderop in het blad treedt een collega Rozendaal volmondig bij: ‘Hoe kun je het klimaat redden door meer CO2 uit te stoten? Het toppunt van Belgisch surrealisme.’

Subsidie-slurpers

De gedweeë, kritiekloze volgzaamheid waarmee socialisten, liberalen en de Vlaamse christendemocraten zich hebben ingeschreven in het absolutistische groene verhaal is ronduit verbazingwekkend.

De arrogantie van ‘sociaal-democraat’ Frank Vandenbroucke – federaal bevoegd voor o.a. Gesloten Winkels – op het aanbod van de N-VA om een ondoordachte sluiting te vermijden, was ronduit grof: ‘Wie is Bart De Wever in deze?’ vroeg de Hautaine Wijze van Scherpenheuvel zich hardop af. Vreemd.

De veel te vroege kernuitstap dreigt de gewone man een bom duiten te kosten en zal ons geen stap dichter bij een schonere aarde of een dalende knik in de temperatuurcurve brengen. Integendeel. We hebben niets geleerd van de onbesuisde Duitse kernuitstap: daar draaien de bruinkool-centrales weer op volle kracht. We hebben niets geleerd van wat Frankrijk is overkomen: om mogelijke energieschaarste te counteren, zag de groene milieuminister zich verplicht een steenkool centrale te heropenen! Je moet een veellezer zijn om dat soort informatie aan de weet te komen.

Energieminister Tinne Van der Straeten wil terug walvissen vangen om alle lampen in België vanaf 2025 te doen branden met groene walvisolie.

De voorstanders van kernenergie komen in Vlaanderen slechts bij hoge uitzondering aan de woord. Alleen De Standaard en De Tijd geven die stem bij tijd en wijle een forum. In ‘De Afspraak’, ‘Terzake’ of ‘De Zevende Dag’ al een pro kern-apostel aan het woord gehoord? Laat het ons weten, misschien hebben we dat gemist omdat het afscheid van Martine Tanghe ons helemaal opslorpte.

Lees nog even mee: ‘Bij een volledige kernuitstap heeft België vijf nieuwe grote gascentrales nodig om te garanderen dat het licht blijft branden.’ (De Tijd 28112020). Het Frans-Belgische Engie is van zinnens er daarvan vier voor haar rekening te nemen. Al zullen die morgen niet draaien. Die mastodonten moeten nog gebouwd worden. Die dienen vergunningsgewijs nog door een traag malende administratief-juridische molen te worden gedraaid.

Buurtprotest van omwonenden te trotseren. Het fiat van Europa te krijgen. De processie van Echternach verbleekt er bij.

Een grote gascentrale kan tot maximum 60 miljoen euro subsidies per jaar krijgen. Wie zal die miljoenen ophoesten? Wij allemaal, de simpelen van geest, de groene malloten voorop, gegijzeld door de valse noten van Vivaldi. Nu reeds met stip het grootste schandaal én de domste politieke beslissing van de 21ste eeuw: de overhaaste, onbesuisde, kapot geïdeologiseerde en politiek gemarchandeerde Belgische kernuitstap.

 

Vlaanderen – Luchthaven Zaventem, Haven van Antwerpen, ondernemend KMO-landschap – mag dit niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Minister-president Jambon, welterusten, slaap maar lekker in je mooie donk’re huis?

Suskewiet

CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

Werd er al nagegaan – en vooral bekend gendemaakt - wie dat fgas zal leveren? Welke Eeuwigdurende Geheime Commissielonen hiervoor voorzien zijn? Op wie gemikt wordt om ‘de postjes’ in te nemen? Wie zal er bouwen? Tegen welke prijzen? Wie beeurt weeral de percentjes, enz, enz, enz.

Allemaal agen waarvoor overal en altijkd hetzelfde antwoord voor is: de broer van de nicht van, of de nicht van de broer van, enz, enz, enz; doe allemaal; zo,der één uitzondering, de Partij steunen.

Drie keer raden om welke milieubewuste Partij het in dit geval gaat.

 Digitalia

TUSSEN UILSKUIKEN

EN WIJZE UIL

Geen opmerkingen: