donderdag 10 december 2020

5500455 - EERST IN GEUR VAN HEILIGJEID DALEN VN EEN SCHUMENDE ORVAL, OM, VERVOLGENS TE VERDRINKEN IN SCHEEPSLADINGEN DRUGS EN DE EUSSR-SLANFGENKUIL: DE VOOTUITGANG HEEFT GENE NAAM

 

.

5500455 - EERST IN GEUR VAN HEILIGJEID DALEN VN EEN SCHUMENDE ORVAL, OM, VERVOLGENS TE VERDRINKEN IN SCHEEPSLADINGEN DRUGS EN DE EUSSR-SLANFGENKUIL: DE VOOTUITGANG HEEFT GENE NAAM


WOENSDAG 9 DECEMBER 2020

INHOUD

DAT ‘HET ENE NAAM HEEFT’, IS NIET HELEMAAL JUIST. MAAR JE MOET POLITIEK NIET-CRRECT ZIJN OM HET TE DURVEN ZEGGEN: DE WAANZIJN VAN HET DERDE RIJK DREIGT WEER OVER ONS TE AULLEN NEERDALEN

*

1145 CONSTANTINUS VAN ORVAL

Aanvankelijk was hij een leerling van Sint Bernardus van Clairvaux († 1153; feest 20 augustus). Hij bracht het eerst tot prior in het klooster Troisfontaines in Lotharingen en later tot abt van Orval. Hij stierf in geur van heiligheid.

*

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

.DE EUROPESE KRABBENMAND

In het Europees parlement worden Polen en Hongarije regelmatig ‘bekritiseerd’ omdat die niet bereid zijn alles wat daar besproken wordt automatisch te slikken en goed te keuren. Men vergeet daarbij dat ook Tsjechië en Slowakije het daar meestal evenmin over eens zijn. Samen met Polen en Hongarije vormen zij de zgn Visegrád-groep waarin ze nogal wat onderlinge akkoorden hebben (zo’n beetje te vergelijken met onze vroegere Benelux). Waar men daarenboven helemaal geen rekening mee houdt, zijn landen als Bulgarije, dat momenteel bestuurd wordt door een lijfwacht van de vroegere communistische dictator Zjivkov en waar de corruptie nooit veraf is, noch met Roemenië waar men het nog steeds niet te nauw neemt met de Europese regels (een beetje vergelijkbaar met wat onze Waaltjes doen met de Belgische wetten die hen niet aanstaan).

 

Toch moeten de Centraal- en Oost-Europese landen niet bang zijn uit de E.U. gezet te worden. Voor Duitsland, nog altijd de motor van de Europese economie, zijn nl de Visegrádlanden voor de Duitsers niet alleen buurlanden, maar in hun totaliteit zelfs een belangrijkere handelspartner dan bv China.

De EU is veel te groot geworden om efficiënt te kunnen blijven werken. Het is nog altijd een economische grootmacht, maar politiek steeds meer een krabbenmand.

De traditionele partijen die het verenigd Europa hebben opgericht, stellen steeds minder voor en zelfs dat werkte niet altijd zoals het hoorde toen ze nog met z’n zessen waren. Denk maar aan die uitspraak van Charles De Gaulle die geen grote pet ophad van de Italianen: ‘Vandaag zijn ze akkoord en morgen zijn ze weer Italiaan’. De geschiedenis blijft zich herhalen.’

*

 HAVEN-PROCUREUR EN HAVEN-VERBOD MOETEN COCAÏNETRAFIEK BESTRIJDEN

©BAS BOGAERTS_ID

Vandaag om 01:05

De invoering van havenprocureurs en havenverboden moet de cocaïnetrafiek via de haven van Antwerpen helpen te bestrijden. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) naar aanleiding van de onderzoeksreeks ‘De Coke Lijnen’ in De Tijd.

 Van Quickenborne wil al begin volgend jaar werken met havenprocureurs: openbaar aanklagers die voor de hele haven van Antwerpen bevoegd zijn. ‘Zij zullen de regie in handen hebben en de contacten verzorgen met onder andere de douane, de scheepvaartpolitie, de lokale politie en de privésector. Nu zit je met twee arrondissementen, twee parketten, twee rechtbanken en dus ook verschillende onderzoeksrechters die bevoegd zijn. Dat is niet ideaal.’ Met haar linker- en rechteroever ligt de haven in twee gerechtelijke arrondissementen: Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

" Nu zit je voor de haven van Antwerpen met twee arrondissementen, twee parketten en twee rechtbanken. Dat is niet ideaal. "

Vincent Van Quickenborne

Minister van Justitie

 Het aanstellen van havenprocureurs, met een apart veiligheidsplan voor de hele haven, kan tegemoetkomen aan de wensen van de grote uitbaters van haventerminals, zoals de Zwitsers-Italiaanse rederij MSC en de maritieme reus DP World. Zij klagen over het gebrek aan coördinatie in de strijd tegen drugs.

 Om havenprocureurs bevoegd te maken voor de hele haven zal de minister een beroep doen op een juridische spitsvondigheid. Schepen die cocaïne aan boord blijken te hebben en die aanmeren in de terminals in Oost-Vlaanderen, zijn gepasseerd via het arrondissement Antwerpen, waarvoor Antwerpse magistraten bevoegd zijn. ‘Daarover zullen de parketten afspraken maken.’

Havenverbod

 Nog een nieuwigheid is dat rechters een havenverbod kunnen opleggen, zoals ze al langer een beroepsverbod kunnen opleggen. Nu kunnen alleen onderzoeksrechters, als ze een verdachte vrijlaten, bepalen dat iemand niet meer in de haven mag komen. In de toekomst zal zo’n havenverbod een ‘autonome straf’ worden.

 De directeur van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen deed in De Tijd ook een oproep om zijn dienst te versterken. Die moet volgens hem 800 mensen tellen, terwijl nu in 550 mensen is voorzien en er in de praktijk maar zo’n 400 mensen werken. Van Quickenborne zal de dienst al op korte termijn versterken via ‘interne mobiliteit’ en verschuivingen, in de politie, maar ook door externe ‘contractuele consultants’ te betalen. Bij de begrotingsonderhandelingen volgend jaar ligt de versterking van de hele federale gerechtelijk politie op tafel.

Kaalplukteams

Piet Depuydt

Lars Bové

CORONA & CENSUU VRIJE COMMENTAAR

Ein Volk ein Reich ein Führer?

Neen, natuurlijk niet. Alles is/moet thans veel grootser, veel geweldiger, maar tegelijk veel eenvoudiger worden, en draait net meer om de as Rome-Berlijn, maar om de As Bruxellabad-an-Sich.

Het wapen- gekletetter van weleer is er niet minder om geworden, maar deze keer veel subtieler. A.h.w. voor onze ogen, maar in den donkeren en achter onze rug. Ook veel langzamer, maar heel wat efficiënter dan toen. Het Derde Rijk duurde amper van 1933 tot 1945: twaalf luttele jaartjes. Met moeite tijd genoeg om als dappere overwinnaars het Leiderschap te kunnen overnemen….


Alles van het oide her-begon al in 1958, het puin was nog niet eens helemaal geruimd, met het Verdrag van Rome, onder de deskundige leiding van onze bloed-eigenste Paul Henri Spaak, de crypto- communist onder andermans vaandel, de nieuwe H. Johannens-de-Doper, Voorpoer, voor wie nog altijd standbeelden worden opgericht.

Het Nieuwe Vaderons voor na de annexatie van Half-Rusland nadat door-en-door Cjristelijke landen als Polen, Hongarijne, Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk enz zullen zijn onderworpen? Vervang het Onze Vader die in de Hemelen zijt gewoon door Heilige Materialistiche Progressivitiet ons toekome Uw Rijk zodat onze Geliefde Grote Leiders er persoonlijk nòg rijker kunnen door worden.

Misschien dat Écolo-Groen zelfs de absolute meerderheid kan behalen, door zowel de crematie-business als de Kerkelijke ter aarde-brdtrlling van dode mensen, beiden even schadelijk voor het milieu kunnen voorstellen die te vervangen door het opzetten van een lucratieve Menselijke Voedselketen, en her-gebruik, een consumptie als in de oertijden, om al dat afgedankte lekkers telere ontdekken. Geen vervuiling meer, eerder tegendeel: de finale oplossing voor het hongr-prbleem in de hele wereld.

Persoonlijk vind ik het doodjammer dat noch
Friedrich Engels noch Heinriiuh Kael Marx nooit zo ver hebben doorgedacht. Het zou tussen 1912 en 1989 (De Val van de Muur) miljoenen burgers van de hongerdood hebben gered. Maar jan toen warlmde de aarde nog niet op….

Wedden dat, Almacy minder, maar dat diene Walekop Nollet van Ecolo es te meer het water in de mond komt, als die denkt aan die gestoofde lekkere jonge meisjesbil met gestoofde pruimen, alleen bij hem thuis te betalen…

Per slot van rekening: zijn geen offers te groot om de opwarming van de aarde te bekampen…

-

In de volgende 2 nummers (die eveneens gisteren hadden moeten klaar zijn) meer daarover: Georgië & Die Joekreen tegenover de Brexit).

En mens kan nooit alles ineens willen hebben, veel boter en toch een mals- ronde meid.

 

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST




Geen opmerkingen: