vrijdag 4 december 2020

500439 - DE DAG DAT VOLGENS DE VRT HET BIDEN MIRAKEL IN HUN USA BEGINT

 

.

500439 - DE DAG DAT VOLGENS DE VRT HET BIDEN MIRAKEL IN HUN USA BEGINT

VRIJDAG 4 DECEMBER 2020

 

INHOUD

VEEL STRENGERE VEILOGHEID EN SLEEPY JOE IS NOG NIET EENS AAN DE MACHT…WACHT MAAR TOT HET VACCIN ER IS.

*

1623 Geronimo De Angelis met Simon Yempo en 48 anderen

Geronimo De Angelis sj, Yeddo, Japan; priester & martelaar met broeder Simon Yempo sj, een franciscaan en nog 47 medechristenen; † 1623.

 Feest † 4 december.

 Pater De Angelis was afkomstig van Sicilië. Hij was in 1602 in Japan aangekomen. Waar vele anderen in 1614 ten gevolge van het vreemdelingen besluit van de Shogun naar het buitenland vluchtten, wist Pater De Angelis onder te duiken. Hij vermomde zich als handelsreiziger en bezocht de verspreid wonende christenen. Zo kwam hij in aanraking met de catechist Simon Yempo.

 

Deze was als monnik in een boeddhisten klooster zijn geestelijke loopbaan begonnen. Hij liet zich tot Christus bekeren, en was vanaf dat moment van bijzonder veel waarde vanwege zijn kennis van de boeddhistische godsdienst. Hij ging in 1614 wel in ballingschap, maar keerde niet lang daarna in gezelschap van een aantal jezuïeten weer clandestien terug. In november 1623 werden ze tenslotte gegrepen, en veroordeeld tot de vuurdood. Tezamen met een franciscaan moesten ze eerst toezien hoe 47 lekenchristenen langzaam de verbrandingsdood moesten ondergaan. De drie ondersteunden de martelaars zoveel als ze konden. Tenslotte kwamen ze zelf aan de beurt: dat was op 4 december. Pater De Angelis maakte de vuurpaal tot een preekstoel, want vanuit de langzaam lekkende vlammen sprak hij de verzamelde mensen toe en legde uit waarom zij deze marteling moesten ondergaan.


*

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

DE VACCIN SAGA

Ik zal wel niet de enige zijn die het stilaan beu wordt nu al dagenlang bij het begin van elk journaal van zowel radio als Tv geconfronteerd te worden met de hoeraverhalen over de vaccins. Zoals ik al eens schreef, lijkt het wel alsof men het vel van de beer al aan ’t verkopen is vóór hij geschoten wordt. Het voelt ook zo’n beetje aan als de artikels die sport journalisten schrijven vóٕór de voetbalcompetitie of het wielerseizoen begint en men de indruk krijgt dat iedereen gaat winnen. In de Vaccin saga kunnen we dat laatste alleen maar hopen, want een win-win situatie zou voor iedereen goed zijn, maar zover zijn we nog niet.

Ondertussen zit er niets anders op dan te wachten tot 5 januari 2021 en zien of de vaccinatie dan effectief kan worden opgestart, of het allemaal zal kloppen wat men nu vertelt en of het allemaal veel uit zal maken. Voor dat laatste zullen we trouwens nog meer geduld moeten hebben, zodat we in het beste geval moeten hopen dat die Coronacrisis tegen de volgende zomer grotendeels onder controle zou kunnen zijn. Onder controle, nog niet afgelopen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mensen die zich niét zullen willen laten vaccineren en hoe groot dat aantal zal zijn in verhouding tot het totaal aantal inwoners, want dat blijkt ook belangrijk te worden.

Kortom, wie leeft zal zien en dat zal hopelijk eens niet te letterlijk genomen moeten worden.

 *

Coronavirus

‘Als jongere zou ik niet te hard hopen op vaccinatie voor de zomer’

°

©Tim Dirven

Vandaag om 05:30

‘Back to normal, dat is ten vroegste voor 2022, zegt Dirk Ramaekers, die de vaccin strategie voor de overheid uittekende.

Dirk Ramaekers is de man die bepaalt wanneer u ingeënt wordt. Als voorzitter van de werkgroep vaccins heeft hij de vaccin strategie van de overheid, die donderdag werd gepresenteerd, uitgestippeld.

 

Rusthuis-bewoners en zorgpersoneel krijgen prioriteit, nadien volgen 65-plussers en mensen met een risicoprofiel. De rest van de bevolking volgt allicht na de zomer. De werkgroep, die opereert binnen het corona commissariaat van topambtenaar Pedro Facon, leverde in minder dan twee weken een rapport af.

Dirk Ramaekers

Dirk Ramaekers leidt in het corona commissariaat van topambtenaar Pedro Facon de ‘taskforce’ vaccins. Hij is sinds 2015 de medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Ramaekers, die professor is aan de KU Leuven, was onder meer aan de slag als adviseur op de kabinetten van Frank Vandenbroucke (sp.a) en Laurette Onkelinx (PS) toen die bevoegd waren voor Volksgezondheid. Ook was hij directeur van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (2003-2008) en directeur gezondheids-beleid bij de CM (2013-2015).

‘Het zijn bijzonder drukke dagen geweest, maar ik heb er niet slecht door geslapen. Hoe meer stress, hoe beter ik doorgaans slaap’, zegt Ramaekers.

Bij het grote publiek is Ramaekers, professor aan de KU Leuven, niet bekend. Toch is hij al meer dan twee decennia een van de bepalende figuren in onze ‘zorg’. Hij was adviseur van Frank Vandenbroucke (sp.a) toen die in een vorig leven ook al federaal minister van Volksgezondheid was en hij was een van de grondleggers van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg, waarvan hij ook enkele jaren de topman was. Als directeur gezondheidsbeleid was hij een tijd een van de grote namen bij het christelijke ziekenfonds CM. Sinds 2015 is de Limburger medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

‘Ik vermoed dat ik ben aangeduid omdat ik als hoogleraar ervaring heb met de evaluatie van nieuwe medische technieken. Tegelijk heeft mijn passage bij Vandenbroucke ertoe geleid dat ik snap hoe de toch wel bijzondere wereld van de politiek werkt. In het ziekenhuis heb ik dan weer van dichtbij meegemaakt hoe zwaar corona er heeft ingehakt - ons ziekenhuis was in de eerste golf een van de zwaarst getroffen ziekenhuizen’, zegt Ramaekers.

Ons land wachtte lang om een vaccin strategie uit te werken en vervolgens moest u in minder dan twee weken een rapport afleveren. Heeft de overheid te lang gewacht?

Dirk Ramaekers: ‘Vooraleer je een strategie kan uittekenen, moet je over voldoende informatie beschikken over de vaccins, en tot voor kort was die er niet. Pas de voorbije weken is duidelijk geworden dat ze zullen worden geleverd in mega dosissen en dat ze op zeer koude temperaturen moeten worden bewaard. Voor het vaccin van Pfizer is dat op -70 graden, voor dat van Moderna op -25 graden.'

Jasper D'hoore

 CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

Volgend jaar dus…

 

Net als toen ik, op bultekoeffen – holleblokken – want ’t was toen nog volop oorlog, en in de half lange veel te grote kniebroek vaqn Grote Broer, als slimste van de klas, vooraan naast de Meester het rijmselke van Hieronymus Van Amphen mocht komen ‘opzeggen’. Na ieder regeltje klopke op de lessenaar. Grootva trok het schuifke open – klop- het knaapje stond aan zijne zij - klop - en toen zag het knaapje

het uurwerk liggen: ‘Ach Grootvader, geef het mij’. Volgend jaar ssrak d’Oude, als ge braaf zijt, en wèl leert Maar Grootva, soak toen weer de kleine, ‘volgend jaar kunde gij al lang dood een begraven zijn’. Maar toen een jaar verstreken was, was de kleine al lang in de Hemel bij de andere Engeltjes en Opa liet het schuifke dan ook maar liefst voorgoed gesloten…

Uit die tijd ook, als jongste Lid van de H. Hartebond en misdienaar bij Paster Arseen Corneillie – gezongen: ‘De zee verheft haar woeste baren’….

Dat Corona-Dinges moest toen nog in het onbekende China worden uitgevonden, maar de sfeer voelt net zo aan.

Tomorrow is an other day. Wie dan nog leeft, zal wel zien, zei de blinde en hij had 7 jaar op zee gevaren en og geen druppel water gezien.. De vertoning gaat gewoon door.

 

Digitalia

TUSSEN UILSKUIKEN

EN WIJZE UIL




Geen opmerkingen: