zondag 27 december 2020

5004743 - NIEUWE JAARKE ZOETE WAAR BLIJFDE TOCH ZO LANG

 

A VOICE FROM FLANDERS

CRAYiINGOR FREEDOM

 *

5004743 - NIEUWE JAARKE ZOETE WAAR BLIJFDE TOCH ZO LANG

ZONDAG 27 DECEMBER 2020

INHOUD

*KERSTMIS IS ONS AL ONTNOMEN, DE DAGEN LENGEN WEL MAAR HET IS, NA DEZE NIEUWE COVID-VARIANT, WACHTEN OP HET NIEUWE CHINESE GIRAAL GELD

 

DIT ZIJN DE GRIJZE ZWANEN VOOR 2021

©Filip Ysenbaert

Wat als een succesvolle vaccinatie onze opgekropte consumptie doet exploderen en zo de inflatie - en de rente - aanjaagt? Krijgen tech-aandelen dan klappen? En veroorzaakt China een revolutie met zijn digitale munt? Ziehier de grijze zwanen voor 2021.

 ‘Revenge shopping’ zou wel eens de trend van 2021 kunnen worden. Denk aan een gefrustreerde consument die heel 2020 door het coronavirus aan de ketting werd gelegd, en nu ineens zijn opgespaarde geld kan laten rollen om weer met volle teugen van het leven te genieten. Als de coronavaccins erin slagen ons leven in 2021 weer geleidelijk te normaliseren is het uitkijken voor zo’n door ‘wraak’ gedreven consumptie-boom. Voor je het weet veroorzaakt een oververhitte vraag oplaaiende inflatie en het einde van de bodem rentes waaraan de economie zo gewend is geraakt.

Een inflatie opstoot is voor alle duidelijkheid niet het basis scenario van marktwatchers, althans niet voor 2021. Het gaat hier om een ‘grijze zwaan’, een veeleer onwaarschijnlijk - maar zeker niet ondenkbaar - scenario dat een serieuze impact zou hebben op de financiële markten en de economie. Inflatie blijkt een populaire grijze zwaan voor 2021 te zijn, leert een rondvraag bij specialisten. Dit jaar zijn dat Deutsche Bank-strateeg Jim Reid, ING België-hoofd-econoom Peter Vanden Houte en Steen Jakobsen, hoofd beleggingen bij Saxo Bank.

Een voor de hand liggende deviatie van de consensus prognose voor 2021 is dat de coronavaccins niet de verhoopte verlossing bezorgen. ‘Alle economische voorspellingen voor volgend jaar staan of vallen met een succesvolle uitrol van de vaccins. Veel groei ramingen zijn gebaseerd op de terugkeer naar een normale samenleving. Ook beleggers zijn al in sterke mate gepositioneerd voor een heropleving’, zegt Vanden Houte.

Kris Van Hamme

 

CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

Als zelfs top-specialisten niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is, zullen we het dan maar zelf zeggen, zeker?

Als eenmaal het ergste voorbij zal zijn, komen we in ander weer terecht met weer van hetzelfde. Maar anders.

Vlaanderen zal niet onafhankelijk zijn, toch niet van de eerste dag, en de luidste kikkers zullen het hardst blazen. Het is nooit anders geweest.

De dagen zullen lengen, om daarna weer korter te worden…We staan erveur, en we moeten er deur..

 

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

 

Geen opmerkingen: