woensdag 2 december 2020

500434 - MET DEZE ZONDAG ZIT DE WEEK ER WEER OP

 

.

500434 - MET DEZE ZONDAG ZIT DE WEEK ER WEER OP


ZONDAG 29 NOVEMBER 2020

INHOUD

DE ZAKKENLOPERIJ VOOR VOLWASSENEN VOOR ZOWEL DE POSTJES ALS VOOR HET STAATS-MANNA NOG VOOR HET EINDE VAN DE EPIDEMIE IS AL VOLOP BEZIG

*

CATHRINE (DOOPNAAM ZOÉ) LABOURÉ, PARIJS,; KLOOSTERLINGE & MYSTICA; † 1876.

Feest 27 juli & 25 & 28 november & 30 & † 31 december.

Zij werd op 2 mei 1806 geboren te Fain-lès-Moutiers aan de Franse Côte d'Or als dochter van een welvarende boer. Al heel vroeg verloor zij haar moeder. Van dat moment nam zij steevast haar toevlucht tot de Moeder Gods. In 1830 trad zij in bij de Zusters van Barmhartigheid van Vincentius a Paolo. In het huis aan de Rue du Bac in Parijs verrichtte zij in alle eenvoud haar liefdediensten aan armen en gebrekkigen. Tot haar dood was zij onvermoeibaar in de weer voor haar mensen. In haar gebed ontving zij de stigmata.

Ook zou Maria haar verschenen zijn. De Mariaverschijning op 27 november 1830 zou de aanleiding worden voor de verspreiding van de 'wonderdadige medaille', waarvan er nog tijdens haar leven grote aantallen werden aangemaakt voor gelovigen die steun zochten in deze devotie.

Verering & Cultuur

Haar relieken bevinden zich in de kerk van de Zusters van Vincentius a Paolo in de Parijse Rue du Bac; daar wordt ook de stoel getoond waarop Maria in 1830 had gezeten. Het huis aan de Rue du Bac is tot op de dag vandaag een druk bezocht bedevaarts-centrum. Haar biechtvader J. Aladel beschreef haar visioenen.

In 1947 werd zij heilig verklaard. Zij is patrones van duivenliefhebbers en duivenmelkers.


http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

HET BROUCKIE & CO VERVOLGVERHAAL

De opmerkelijkste figuur in de Paargroene+ regering blijft ongetwijfeld Frank Vandenbroucke. Er gaat geen dag voorbij of de man wordt wel op e.o.a. zender geïnterviewd en - indien niet - zorgt hij zelf wel voor nieuws. In de eerste anderhalve maand sinds deze federale regering tot stand kwam, is Brouckie bijna geen dag van het scherm weg geweest. De man is helemaal niet veranderd van sinds hij met slaande deuren uit zijn partij én de politiek vertrok en geniet nu van zijn nieuwe status waarbij hij iedereen de les kan spellen. Dat hij tussendoor universiteits-professor werd maakte het alleen nog maar erger.

Het is opmerkelijk dat onze media, ’t Pallieterke uitgezonderd, niet vermelden dat de man deze keer niet eens verkozen werd en bovendien zegt bij een volgende verkiezing niet te zullen opkomen. In ’t kort wil dat zeggen dat hij op die manier denkt aan niemand rekenschap te moeten geven en - in tegenstelling tot zijn partijgenoten van de SP.a –zelfs niet kan worden weggestemd.

In deze federale regering zonder meerderheid in Vlaanderen is het trouwens veelbetekenend dat de figuren die het meest in de kijker lopen, allemaal Vlamingen zijn. Buiten Brouckie zijn dat Crootje, Quicky en Annelies Verlinden die het regelmatig mogen komen uitleggen. Als men van de francofonen al iets hoort is het dikwijls omdat ze met e.e.a. niet akkoord gaan, zoals momenteel met de discussies over het weer losser maken van de anti-Corona regels. Dat Bouchez, met zijn hoog pagliaccio-gehalte, daartegen reclameert is nier verwonderlijk, maar hij is niet alleen .

Als de Walen vinden dat wij, Vlamingen, teveel gewicht in de schaal gooien, is er maar ééns oplossing: splits dit land, dan kunnen de francofonen doen wat ze zelf willen, maar het ook zelf betalen. Zie je dat al gebeuren?

ZIEKENHUIZEN KUNNEN NIET-ESSENTIËLE ZORG HEROPSTARTEN

De ziekenhuizen moeten de bedden die weer naar de gewone zorg gaan wel nog gedurende twee weken in reserve houden voor een eventuele heropflakkering van het coronavirus ©Photo News

Door de dalende coronacijfers kunnen ziekenhuizen het aantal voor coronapatiënten voorbehouden bedden beginnen afbouwen. Ze kunnen ook opnieuw kleinere, niet-essentiële ingrepen uitvoeren.

De beslissing staat in een omzendbrief van het comité 'Hospital & Transport Surge Capacity' (HTSC), het interfederale overlegorgaan dat de toestand in de ziekenhuizen monitort. 'We proberen geleidelijk aan de gewone activiteiten weer mogelijk te maken in de ziekenhuizen', zegt Geert Meyfroidt, die als voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde lid is van het comité.

Meyfroidt benadrukt dat het gaat om een 'herstart met de hand-rem op'. De ziekenhuizen mogen van het HTSC Comité het corona noodplan gradueel beginnen afbouwen, van fase 2B naar 2A. Ze mogen dus een deel van de extra bedden die gecreëerd waren om coronapatiënten op te vangen op intensieve zorgen, afbouwen. Maar ze moeten die bedden wel nog gedurende twee weken in reserve houden voor een eventuele heropflakkering van het virus, zo staat in de omzendbrief.

Daarnaast krijgen ziekenhuizen de mogelijkheid om niet-essentiële zorg weer op te starten. Het gaat dan om klassieke hospitalisaties en daghospitalisaties, waarbij de patiënten niet via intensieve zorgen moeten passeren. Voor niet-dringende activiteiten die wel gebruikmaken van intensieve zorgen, is het in elk geval nog te vroeg.

BREAKING NEWS

Socialisten en Groenen maken comeback op benoemings-festival

Door de politieke coma van de jongste twee jaar moet de regering dringend 75 mandaten opnieuw verdelen bij de Belgische overheidsbedrijven. Het is daarbij uitkijken hoe hard de socialisten en de groenen hun rentree te gelde willen maken en hoe snel de N-VA uit de federale gremia verdwijnt.

België netto

Notarissen lanceren gratis digitale kluis voor elke Belg

De Federatie van het Notariaat (Fednot) lanceert IZIMI, een persoonlijke en digitale kluis waarin elke burger vertrouwelijke documenten kan opslaan.

België interview

‘Luister naar de twijfel over de vaccins’

Vaccins zullen niet werken als mensen ze niet willen nemen. Na de wetenschappelijke wedloop is het van cruciaal belang het vertrouwen op te krikken, zegt specialiste Heidi Larson.

Carousel1

Subsidiestrijd barst los voor nieuwe elektriciteitscentrales

Door de kernuitstap breekt het energielandschap straks open. Verschillende outsiders staan klaar om de almacht van Electrabel aan te vallen en zelf nieuwe gasgestookte elektriciteitscentrales te bouwen. Het wordt een felle concurrentieslag voor de nodige miljardensubsidies. ‘Het is nu of nooit als we een plek willen veroveren in de Belgische markt.’

België

Vlaanderen pakt fake news harder aan

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) investeert in een nieuw factcheck-platform.

België

Belgische industrie speelt belangrijkste troefkaart kwijt

Dirk Selleslagh

*

CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

Neen, eigelijk niets. Allemaal oude wijn in oude        zakkzn, maar wel             met een stebog nieuw tricolore lintje er omheen. Maar speucaal voor iBrouckie de Kamikaze: maskers niet meer nodig oor het gelaat? Des te meer voor de onderbuik: tegen de zeden-verwildering en dus ter voorkoming van de gevreesde geslachts-zielten- epiodemie. Met daarbij liefst georganiseerde bedevaarten naar… Parijs. Naar de H. CATHRINE LABOURÉ van hierboven. Een tocht waarna het lidmaatschaps-geld van alle Linkse Pakbonden zal kunnen worden afgeschaft. Want…ge-laboureerd tot in de hemel…

Digitalia

Gebeteb il te weten

Geen opmerkingen: