dinsdag 15 december 2020

500463 - LOPEN FIETSEN IS WAARIN DE LAGE LANDEN ZOWEL IN DE EIGEN TAAL ALS IN HET FRANSOOS EEN… VOETJE VOORUIT HEBBEN

 

.

500463 - LOPEN FIETSEN IS WAARIN DE LAGE LANDEN ZOWEL IN DE EIGEN TAAL ALS IN HET FRANSOOS EEN… VOETJE VOORUIT HEBBEN

*

ALLAH IS GEEN OPPERWEZEN ZOALS EEN ANDERE

DEZE IS OVERAL TER WERELD EEN POLITIEK DIE ONDERDRUKKINGS SYSTEEM DAT DOOR LINKS ALS EEN WORTEL VOOR DE NEUS VAN EZELS WORDT GEHOUDEN. VOOR MOSLIMS I DIT EEN

*

DINSDAG 15 DECEMBER 2020

INHOUD

IN DE VEDDOMD LEGE KERSTTIJD, THANS – OM NIEMAND TE KWETSEN - DE ‘LICHTFEESTEN’ GEWORDEN, VAN EEN CORONA WOESTIJN ROERT ER ZICH DUS TOCH EEN SPRANKELTJE HOOP

*

HADEWYCH VAN VLAANDEREN, ANTWERPEN, MYSTICA; † 13E EEUW (1248?).

Feest († 1 juni?) & 15 december.

Van Hadewychs leven is bijzonder weinig bekend. Ze moet ergens geleefd hebben in de Zuidelijke Nederlanden, maar waar precies: men weet het niet. Antwerpen? Brussel? Breda? Ze schreef gedichten en brieven, waarin haar liefde voor Christus tot uiting komt. Gezien haar prachtige taal, die in staat is nooit geziene geloofs-visioenen in woorden uit te drukken, moet zij van hoge afkomst zijn geweest, en een gedegen vorming hebben genoten. Ook is men onzeker over de eeuw waarin zij leefde en stierf. Uit haar teksten kunnen we opmaken, dat ze vanaf haar tiende levensjaar gegrepen was door de mystiek.

Hadewych behoort tot deze groten. Zij beschrijft hoe zij leefde van de 'Minne' (= Liefde). Zij schrijft: 'Als minne porret in mine siele' (= de liefde roert (port) in mijn ziel). Niets ter wereld weegt op tegen deze 'Minne'. Zij voelt ze als een geschenk dat God zomaar aan haar geeft; en probeert op haar beurt liefde terug te geven; door aandacht en tijd te schenken aan God in gebed, stille tijd en geestelijke lezing; maar ook door te wachten wanneer ze die liefde niet voelt, en niet op zoek te gaan naar oppervlakkige behoeften bevrediging: zij wacht en vast, en houdt de leegte uit...; en laat God het tijdstip bepalen, waarop Hij haar weer wil raken met zijn Liefde.

Sommigen vermoeden, dat zij de Hadewych moet zijn, die abdis was in het klooster van Aywières, en stierf op 1 juni 1248...

Verering & Cultuur

Zij wordt soms afgebeeld met een zon, symbool van Gods liefde, met in het centrum een kruisje (symbool voor lijden; want wie liefheeft moet door veel lijden heen!).

Op de afbeeldingen, afkomstig uit de Sint-Bavo te Haarlem, zien we haar afgebeeld samen met Jan van Ruusbroec († 1381; feest 2 december), ook al zo'n grote mysticus van Zuid-Nederlandse bodem. Tussen beide mystici in zien we twee bomen afgebeeld: de linker staat met zijn wortels in de grond, maar de rechter staat op zijn kop, met de wortels naar de hemel gericht: symbool voor de mysticus, die in wezen leeft van de dingen die aan de hemel toebehoren.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

DE BORLÉE'S WORDEN VLAMING

Het Borlée team stapt over van de Waalse naar de Vlaamse Atletiek Liga (VAL). Het zou het gevolg zijn van het feit dat de ‘broertjes & Co’ niet meer sereen konden werken in de Waalse organisatie en zou niets te maken hebben met geld, al zullen er weinigen zijn die dat geloven

Het is een feit dat de Borlée’s zowat de meest sportieve familie van dit land is. Geen andere heeft – bij mijn weten – meer medailles behaald. Vlek op dit alles is wel het feit dat ik, met uitzondering van vader Jacques Borlée, geen enkele van de familie ooit een woord Nederlands heb horen spreken en dit niettegenstaande de kinderen zijn opgegroeid in Sint- Lambrechts- Woluwe, waar ze in het lager onderwijs ook Nederlands kregen. Zelfs de vier Nederlandse woordjes die ik Eden Hazard van de gelijknamige familie ooit heb horen uitspreken (‘Waar is dat feestje’) was er bij de Borlée’s niet bij. En dan hebben de Hazards nog het excuus dat ze van Charleroi afkomstig zijn, la Wallonie profonde..

Vraag is op welke wijze de Borlée’s nu denken ambassadeurs van de Vlaamse sport te zullen worden als ze er vanaf 01.01.2021 deel van gaan uitmaken. Vlaams minister Weyts heeft ze al verwelkomd! Hopelijk wordt hun lidmaatschap geen zoveelste excuus om het beeld van België in het buitenland als Franstalig land in stand te houden.

---

Ik weet het: eigen lof stinkt, maar ondertussen ben ik er achter gekomen dat mijn blog van zaterdag de 4.500ste was die ik gepost heb bij SeniorenNet sinds ik ermee begon, begin februari 2005. ‘Wie schrijft, die blijft’ zegt het spreekwoord, dus zullen we maar voortdoen, zeker?

*

GBL INVESTEERT IN DUITSE PREMIUM FIETSEN

De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel rijdt op een fiets van Canyon Bicycles. ©BELGA

Vandaag om 08:17

 

GBL, de spilholding van de familie Frère, verwerft de controle over het Duitse Canyon Bicycles, in onze contreien bekend als de fietsen van wielerkampioen Mathieu van der Poel.

GBL GBLB1,25% kondigt voor de derde keer dit jaar een belangrijke investering aan. De holding neemt een meerderheids-belang in de Duitse fietsen producent Canyon Bicycles.

Canyon is een snel groeiende Duitse producent van conventionele en elektrische fietsen van hoge kwaliteit. Het is wereldwijd de grootste producent die via zijn website rechtstreeks aan de consument verkoopt.

"De holding GBL investeerde eerder dit jaar in het inspectiebedrijf SGS en de zalmkweker Mowi. "

De Duitse fietsenmaker heeft partnerschappen met verscheidene atleten. De wielrenners van Movistar en Alpecin-Fenix, de ploeg van de Nederlander Mathieu Van der Poel, rijden op fietsen van Canyon. De omzet van het bedrijf steeg de jongste zeven jaar met gemiddeld 25 procent per jaar en bedraagt nu 400 miljoen euro.

Waardering Canyon

GBL wil niet kwijt hoeveel het investeert. Het persbureau Bloomberg meldde onlangs dat de Amerikaanse zakenbank Robert Baird & Co werkte aan een verkoop van Canyon. De zakenbank waardeerde het bedrijf op meer dan 500 miljoen euro. Bloomberg meldde dat onder meer private-equityspelers als Carlyle en KKR geïnteresseerd waren.

 

Stichter Roman Arnold blijft voorzitter van de adviesraad van Canyon en herinvesteert een belangrijk deel van de opbrengst van de verkoop in het bedrijf. Naast GBL investeert ook Tony Fadell in Canyon. Hij was senior vicepresident van de iPod-divisie van Apple en leidde de teams die de iPod en iPhone creërden.

Wouter Vervenne

 CORONA & CENSUU VRIJE COMMENTAAR


Sport dient vooral veel meer betekenen dan duurbetaald volksvermaak. Want aan brood en spelen alleen hangt niet veel goeds.

Vooral in Corona tinden is stempen tegen een bal minder aangewezen, wegens het haast op elkaars schoot zitten. Lopen en fietsen in open lucht is meer iets voor de vol natuur en het gaat ook zonder ook ma    ar een frank aan sêcifieke ‘infrastructuur’…


Historisch is het nu eenmaal een gril van de natuur, dat Coburgia op de snijlijn lifgt van twee culturen, de Frankische en de Germaanse en daarom alleen is een bestuurlijke ineen geflanste staatsvorm geen zegen. Grenzen zijn er nu eenmaal om uit elkaar te houden wat God uit elkaar heeft geschapen. Twee heren, dienen, God en de Mamaon, is namelijk altijd al uit den boze geweest.

Leve dus die Boven-Moerdijker Vander Poel dus op een oer-Duitse fiets, dan een tros uitgebluste verfranste Brusselaars die geen woord Nederlands wil spreken of dat ooit zal zal willen doenn, uit de belangstelling rijdt Hoogstens een brabbel-taaltje van Sint- Lambrechts- Woluwe’s vermengd met Ara (bis) of Maroc Cocks hanengekraai.

Zou Woluwe, diep in ’t geheim, triowens al lang geen Araabis klinkende naam toebedeeld zijn? Staan dar nog wel van onze voorvaderlijke kerken recht, die niet vervangen zijn door ‘gebedshuizen’ voor kromzwaard-dragers?

Dat Woluwe immers is al alng niet meer ONS land, en daar gelden al lag niet meer ONZE REGELS , maar de iot Mekka.

Hun regels, maar ONS ge”ld…

-

En daar is onze Vlaamse Sport Mini Ster mee in de wolken. Of zou die een percentje genieten voor de meerkost die de uit geldzucht Vlaams geworden Boirlés ons voortaan kosten?

Waalse ‘déchet’ opknappen, ja; daar zijn de Vlamingen goed in. Alles tot meerdere eer en glorie van het Gedrocht van onze ondergang in de Geschiedenis, wat eens ons Vadermad hoorde te zijn met het nooit is geweest. Tenzij om onze welvaart af te romen.

-

Digitalia is twee keer zo ogeveer even oud als vriend Guvaal. Eerst in leeftijd (voor-oorlogse kwaliteit) en tweedens als SeniorenNet-schrtijvelaar, beiden al ongeveer even lang uit circulatie in het echte beroeps-leven.

BIj deze een lang en gelukkige nòg oudere dag gewenst en hou het AUB zo lang mogelijk vol. Minstens tot we met z’n allen het glas kunnen heffen met onze voeten op eigen bodem.

Zelf zoek j ik ondertussen ook eens uit, hoeveel onheil ikzelf al heb gesticht in de medeplichtige rangen die na de verfransing, nu voor de verandering ut zijn op de ver-islamisering van het Land der Vaderen.

igitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: