vrijdag 11 december 2020

500457 - WEER EEN RIBRIKEJE VAN EN VOORMENSEN DIE MEER VOOR ZOICH HEBBEN? DAN ACHTER ZIOCH; AL NAARGELANG JE HET BEKIJKT

 

.

500457 - WEER EEN RIBRIKEJE VAN EN VOORMENSEN DIE MEER VOOR ZOICH HEBBEN? DAN ACHTER ZIOCH; AL NAARGELANG JE HET BEKIJKT

VRIJDAG 11 DECEMBER 2020

INHOUD

HET VUIL EN SLIJK DER AARDE IS HET MANNA DAT LINXS IN LEVEN HOUDT. ALLES VOOR ALEXANDER EN NIKS VOOR EEN ANDER.

*

SEBASTIANUS MONTÁNOL


Feest 10 december.

Spaanse missionaris te Zacateca, México; door de Indianen daar ter dood gebracht: hij had ze een berisping gegeven, omdat ze al te lichtzinnig waren omgegaan met de eucharistie. Hij is nooit officieel heilig verklaard, maar de gelovigen vereren hem sinds lange jaren wel als zodanig.


*

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

PARADIJS VAN DOTATIES EN KABINETTEN

Ik heb er al een paar keer over geschreven, maar het blijft een schande hoe men in deze tijden van crisis toch blijft volhouden met de overfinanciering van politieke partijen en kabinetten.

Het recentste verhaal daarover is een voorstel van Kamerlid Wim Van der Donckt (N-VA) die wist te vertellen dat men op de begroting van volgende jaar 634.000 euro kan besparen door de partijfinanciering niet meer te indexeren. Die totale financiering kost het land nu reeds 32,4 miljoen. Het gaat dus niet om de dotatie zelf, maar enkel om de indexering die de kosten elk jaar nóg groter maken. Komende van de oppositie werd dit voorstel door Paarsgroen+ natuurlijk afgewezen. Bij de discussie daarover bleek trouwens dat het voorstel van Van der Donckt geen primeur was. Het was nl in 2018 al eens voorgesteld door het duo V&W (Vuye en Wouters) dat zich toen al uit de N-VA had teruggetrokken.

Daar houdt het trouwens niet bij op. De kredieten voor de werking van de ministeriële kabinetten werden met liefst een kwart opgetrokken, van 56 naar 68 miljoen euro. Dit alles omdat er met zeven vicepremiers in de federale regering ook extra kabinetten zijn bijgekomen. In totaal ‘werken’ daar 828 ‘cabinettards’. Daar zijn o.m. privé koks bij.

Zou Paarsgroen+ ook gaan besparen? Zeker, maar niet op de eigen inkomsten. Het motto: ‘Les affaires c’est L’argent des autres’ blijft bij hen van kracht.

*

*

VACCIN VAN SANOFI EN GSK PAS VOOR EIND 2021

©AFP

Vandaag om 07:43

Het corona vaccin heeft niet de verhoopte werking bij ouderen en moet worden bijgespijkerd. Dat levert in het beste geval een vertraging van een half jaar op.

Een persbericht leert dat het vaccin van Sanofi en GSK een goede immuun-respons opwekt bij personen tussen 18 en 49 jaar. Maar bij ouderen was die respons ‘onvoldoende’.

Aangezien de oudere bevolking een cruciale doelgroep is, gaan de farma-bedrijven een deel van het werk opnieuw doen en het vaccin aanpassen door de ‘concentratie van het anti-gen te finetunen’.

De farma-tandem heeft intussen al een verbeterde formule getest op apen en kwam daarbij tot hoopgevende conclusies. Een studie met dat aangepaste vaccin gaat in februari van start. Door die vertraging verwachten Sanofi en GSK dat het vaccin nu in het beste geval pas in het vierde kwartaal van 2021 beschikbaar zal zijn. De oorspronkelijke doelstelling lag oorspronkelijk op midden 2021.

"Dit is niet waar we op hoopten, maar we blijven overtuigd dat we een robuuste immuun-respons kunnen opwekken. "

Roger Connor

Voorzitter GSK Vaccines

‘Dit is niet waar we op hoopten, maar we blijven overtuigd dat we een robuuste immuun-respons kunnen opwekken', aldus Roger Connor, de voorzitter van GSK Vaccines, in een reactie. 'Het is ook duidelijk dat er meerdere vaccins nodig zullen zijn om de pandemie in te dijken. Geen enkel farma-bedrijf kan dat alleen. We gaan verder werken om een betekenisvolle bijdrage te leveren.'

Het vaccin van Sanofi en GSK werkt met een anti-gen, een stukje van het virus dat wordt ingespoten om een immuunreactie op te wekken. GSK leverde een ‘adjuvant’, een hulpmiddel om het immuunsysteem een extra boost te geven. Die combinatie heeft haar nut al bewezen bij het griepvaccin.

…/…

Jan De Schamphelaere

 CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

Men zou er wis en waarachtig nog zelfs de goeie ouwe MULTATILI bij halen, om noj eens te kunzn her-beleven hoe en waarom al die buffels van de Vader van Adinda naartoe gesleept werden. Ook nu, vele decennia later en niet eens ver overzee in een achterlijke kolonie, maar in het eigen ‘Moederland’, gaat het niet anders. Er wordt ook hier, net als bij de kaffers in Nederlands Indië gewroet en geslaafd, maar op de graaizucht van de heersende Elite, komt geen eind. Die kunnen ze dan naar willekeur uitdelen aan de ‘maatejs’ die bij hen of hun Pakbonden aangesloten zijn

Enne, o ja, dat tot op de draad versleten Oude Mannenhuis in de Limburg, dat zou omgetoverd worden tot een zoveelste asiel-dinges, en dat net op tijd in de fik ging: de politie is eindelijk op het goede spoor naar de vermoedleijke dader. Niets staat al vast, uitggenomen dat deze ‘een band’ zou hebben met het Vlaams Belang. Schuldig dus door associoatie.

Ander verhaal. De Polie betrapt in het Brusselse een 12-tal ‘schaars geklede’ personen (geen honden) in een private woning die de Corona Wetgeving met… de blote voeten treden. Allemaal de bon op. Einde verhaaln waqbt hget waren duidelijk geen Belangers. Linxe VOORUITstrevende politici met een gedreven roeping op sloefkens druk bezig met hun tyîsch eigen manier om feest te vieren? Werd onvermeld gelaten.

Waren het asielvinders die het bij ons en op onze kosten fijn gevonden hadden en dat die avond wilden vieren, zonder onderscheid van Geloof, geslacht of ongeslacht? Werd niet vermeld ofwel bedekt met de sarong der Liefde…

Maar wat er ook van zij, Vivaldi dames en heren danser verder op de goolven van luxe, precies also er niet Viet Jaargetijden zijn, maar vier miljard. Nach jedem Dezember…kommt immer wieder ein Mai…

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: