zaterdag 12 december 2020

500459 - WEER EEN RIBRIKEJE VAN EN VOORMENSEN DIE MEER VOOR ZOICH HEBBEN? DAN ACHTER ZIOCH; AL NAARGELANG JE HET BEKIJKT

 

.

500459 - WEER EEN RIBRIKEJE VAN EN VOORMENSEN DIE MEER VOOR ZOICH HEBBEN? DAN ACHTER ZIOCH; AL NAARGELANG JE HET BEKIJKT

*

12 + 12 = 24

En in 2024 zijn we voorgoed af van de Triciolire Tirannie

*

ZATERDAG 12 DECEMBER 2020

INHOUD

DEDJU TOCH!!! ARME SOSSE-MAATJES. JULLIE ZIJN GEWOON DERDE KEUS NA HEET CJHRISTENDOM EN NA DIENE ANTWER¨SE HISTORICUS DIE MEER WEET VAN ONZE VLAAMSE TOEKMST DAN VAN HET VERLEDEN…

*

Maria van Guadalupe, , México Stad, México; 1531.

Feest 12 december.

Twee jaar nadat Hernan Cortès in 1519 voet op Mexicaanse bodem had gezet, was het rijk van de Azteken Indianen volkomen veroverd. De indianen werden slaven. Vaak moesten zij onder dwang overgaan tot de godsdienst van hun meesters, het katholieke geloof. De kerk die in het kielzog van de veroveraars Christus kwam brengen, werd in hun ogen een verlengstuk van de onderdrukking.

Op 12 december van het jaar 1531 verscheen Maria aan Juan Diego, een arme indiaanse boer. Toen hij zijn verhaal aan de bisschop ging vertellen, kon deze het niet geloven. Om hem te overtuigen liet de heilige Maagd toen rozen bloeien op kale rotsgrond. Juan ging zijn bisschop de bloemen aanbieden. Bij die gelegenheid bleek dat er een afbeelding van Maria op zijn mantel was achtergebleven. Zij is er te zien als een indiaanse vrouw; op die manier wilde zij duidelijk maken dat het christelijk geloof ook aan de kant staat van de indianen in de strijd om bevrijding en respect. Het is deze afbeelding die in het voorstadje van México-Stad, Guadalupe, wordt bewaard en vereerd.

Zij is patrones van Noord- en Zuid-Amerika (sinds 1900), van El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico en Nicaragua; daarnaast ook van de indianen.


*

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

NA DE BREXIT DE BRUXIT?

Het besluit van het Brussels gewest om tegen eind volgend jaar een stadstol in te stellen voor al wie Brussel binnenkomt én er zich met de wagen in verplaatst, blijft voor beroering zorgen. Hoe men het ook bekijkt, het blijft een extra belasting voor alle pendelaars die er mee te maken zullen hebben en niet voor de Brusselaars zelf die dan als compensatie geen verkeersbelasting noch de belasting op inverkeerstelling meer zullen moeten betalen.

Wat er in dit hele verhaal ook fout zit is, dat de liberalen, die van nature uit tegen belastingen zouden moeten zijn, in Brussel haast met getrokken messen tegenover elkaar staan. Open VLD is daar mee in de gewestregering gestapt, terwijl de MR niet mee mocht/kon doen (schrappen wat niet past). En laat dat MR nu juist de partij zijn van Georges-Louis Bouchez, die ook al met lede ogen moest aanzien dat hij van ‘zijn’ zeven ministers in de regering Wilmès er maar drie over houdt in die van Decroo. Voor de onberekenbare Bouchez betekent dit dat hij de verkiezingen had gewonnen, maar de onderhandelingen heeft verloren. Dat Open VLD, als zevende partij van het land, toch het premierschap kreeg was gewoon om ze mee in ’t bad te hebben. Voor de rest vindt men van het liberale programma in het regeerakkoord niet veel terug en blijf ik erbij dat dat de Vlaamse vleugel straks veel stemmen gaat kosten, ongeacht of dat gebeurde op initiatief van Lachaert zelf of van ‘hogerhand’. De MR-obstructie die men nu binnen Paarsgroen+ ondervindt, had men kunnen vermijden door voor Paarsgeel te kiezen.

---

In de marge van bovenstaande nog dit: Op de provincieraad van Waals-Brabant heeft een zekere Tanguy Stuckens van de MR al gesteld dat de provincie de Brusselse bedrijven, wier pendelaars zullen getroffen worden door de stadstol, welkom zullen zijn bij hen. Een voorbeeld dat in Vlaams-Brabant navolging verdient. Dat zou dan een ‘Bruxit’ worden!

En tenslotte nog dit dat de moeite loont om aangestipt te worden: Volgens Waals gemeenscha-pssenator André Antoine is de intra-Franstalige solidariteit in Brussel zo goed als dood. Of, zoals hij het stelt (Destrée achterna): ‘Sire, il n’y a plus de francophones dans ce pays, il y a des Bruxellois et des Wallons’.

 

*

IK HOOP OP EEN HISTORISCH AKKOORD MET DE PARTI SOCIALISTE IN 2024’

De Wever: ‘Het leek in juni binnen handbereik. Nu proeft heel 2020 zuur.’ ©jonas lampens

Vandaag om 00:44

N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt na de volgende verkiezingen op een herkansing met de PS, zodat België in een confederale plooi kan worden gelegd. Niet op de planning: een alliantie met het Vlaams Belang. ‘Je kan daarmee geen zaken doen.’

Voor Bart De Wever is 2020 een jaar om snel te vergeten. Hij miste zijn afspraak met de geschiedenis. In de zomer lag een historisch akkoord met de Parti Socialiste binnen handbereik, zodat de confederale omslag kon worden gemaakt. Maar het werd niet paars-geel, maar Vivaldi.

En de klok tikt. De voorzitter van de N-VA wordt op 21 december 50. ‘Als je op tram 5 zit, dan vraag je je wel af hoeveel hoofdstukken in je leven er nog volgen. Ik denk niet dat het na mijn 70ste nog zal gebeuren. Dus ik heb nog tram vijf en zes om iets nuttigs te doen, daarna is het over.’

Hoe zwaar ligt het op de maag dat het paars-geel niet is geworden?

Bart De Wever: ‘Het maakt dat 2020 heel zuur proeft. Het leek in juni binnen handbereik. Het is nu kijken wat het wordt in 2024. In het beste geval is de verkiezingsuitslag zo vernietigend voor de liberalen, die ons dit hebben aangedaan en Vlaanderen laten uitkleden in ruil voor de Wetstraat 16, dat een confederale omslag onvermijdelijk is. Er wordt dan veel mogelijk, want PS-voorzitter Paul Magnette heeft in zijn gesprekken met mij kleur bekend. Hij heeft me toevertrouwd dat Elio Di Rupo niet wilde dat de socialistische troepen werden voorbereid op een confederale omslag en dat Magnette dus een scherpe bocht moest nemen, maar dat was wel wat hij wil.’

Piet Depuydt

Lars Bové

Wim Van de Velden

*CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?


Eerste bestluit.

De Sosse-matekes Aller Landen zullen nog veel boôkes moeten eten voor hun Ersatz Naastenliefde die van de Z       Zachtmoedige uit Nazareth zal kunnen verdringen van de eeerste plaats in ’s mensen hart.

Hoofdreden: bij het begin van het Christendom vielen de martelaren in eigen rangen. Bij alle atere pogingen voor het Leiderschap, vielen de slachtoffers altijd bij de opponenten.

-

En dan is er nog dat Bardje van die bruine bonen, die het ventje niet lusistte. Deze Bard nu houdt zijn medeburgers de luchtspiegeling voor van een soort kont-federalsme-van-m’n-gat confederalsme de mon derrière, maar gooit het onding twee woorden verder weer in scherven, door als uitdrukkelijke voorwaarde te stellen dat alle mede-Vlamingen buiten hemzelf natuurlijk, daarin onbetrouwbaar zijn.

Besluit het het moment?:

12 + 12 = 24

en in 2’4 zal Vlaanderen reiken tot in de sterren. Misschien wel met een Bruxit (en de wibnd van achter), maar liefst nog met een Vlamxit gepaard aan een nieuwe Entente Cordiale met die van de Overkant. Die zijn tenminste voor 200% betrouwbaar.

In deze Hoop, dit Geloof en deze Liefsde wil ik leven en sterven.

 

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: