donderdag 22 maart 2018

4457Donderdag 22 Maart 2018
4457 - DE WERELD DRAAIT IN DE GOEDE RICHTING NAAR RECHTZS
*
INHOUD: WO3 - CHRISTENDOM: door de Media met tegengoesting voorlopige vaststelling, bekend gegeven reeds 3 werkdagen na de 4de her-verkiezing van de President van alle Russen: beide Heren werken aan de Vrede. En aan een gezonde economie. Wat in wezen hetzelfde is.
De toon in de kwaliteitspers is, zoals U zult lezen, enigszins objectiever geworden, dan 3 dagen geleden. Maar diene Trump is toch nen groten goestingdoender! Hij, de Machtigste Man op Aarde, mocht Poetin niet telefoneren, maar moest in ieder geval benadrukken dat de zaak van de ‘dubbelspion’, enz, enz. De Pers klinkt misschien wel objectiever, maar waar het enigszins kan, vervalt ze telkens opnieuw in haar eigen leugens.
Die ‘dubbelspion’ ligt hen zwaar op de maag!
**
*

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS
*
Onze drie Westerse ‘Regeringsleiders’, op deze Blog de 3M (met de M van Middelmatigen) genoemd (Merkel Macroni, May) eerder met schamel succes naar voor geschoven, zouden m.i. dringend aan een hertscholing ‘Beleefdheid’ aan toe zijn. Zwijgen  staat wel gelijk aan instemmen, maar dat soort stilte is eerder de oorzaak voor diepe rimpels in de voorhoofden van elke erudiete waarnemer. Erg, heel erg, is ook de houding van de kleinere meelopers, Coburgia, Rutte-land, Luxemburg e.a. klein op wereldvlak te verwaarlozen grut. Ook het Vaticaan spreekt met gedempte lichten, of al helemaal niet. Ze spreken allemaal als wezens met een geschubde huid..
**
*
En als de Poet of den Donald hen van de weeromstuit op hun beurt ook niet hoofs bejegenen, zullen ze dus weer de slechterikken zijn.
De Clinton ‘Deep State’-regering in de USA immers ligt op apegapen en dat steekt het ‘Vrije’ Westen. Dezo begeerde Nieuwe Wereld Orde glijdt terig aar ‘af’.
**
*
Nog een  geluk dat de media de wereldbol niet in de andere richting kan doen draaien, namelijk in de door hen gewenste, richting pietrol-pompers
*
Ik geloof dat de tijden rijp zijn, om een beetje variatie in vooral dat ene spreekwoord, dat het gevaarlijk met Hoge Heren kersen eten is. Met Trump en Poetin echter is het vooral letten op de gemoedelijkheid in de ernst.

**
*
**
AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL
*
Trump feliciteerde Poetin, ook al werd hem in hoofdletters gevraagd om dat niet te doen
Bron: Belga, ANP
*
**
Reuters/Photo News Volgens het Kremlin was het telefoongesprek "constructief" en "zakelijk".
*
De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren gebeld met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt en wordt gemeld door Amerikaanse media. Trump feliciteerde Poetin daarbij met zijn verkiezingsoverwinning, ook al hadden zijn adviseurs hem dat ten stelligste afgeraden.
**
*
Poetin werd zondag met een grote meerderheid herkozen als president van de Russische Federatie. De Amerikaanse omroep NBC berichtte vandaag dat Trump Poetin wel heeft gebeld, niet lang nadat er berichten waren verspreid dat hij Poetin nog steeds niet had gefeliciteerd. Het Kremlin verspreidde een communiqué over de inhoud van het gesprek. Ook Trump bevestigde vanuit het Oval Office dat hij met Poetin belde. “We kunnen de wapenwedloop bespreken”, aldus Trump. “Zoals jullie weten zei Poetin kort na zijn verkiezing dat in een wapenwedloop betrokken zijn niet fantastisch is. We geven dit jaar 700 miljard dollar uit aan defensie. De wapenwedloop loopt uit de hand, maar we gaan nooit toelaten dat iemand zoveel als wij zou hebben.”
Poetin is gorilla, Trump pauw, Xi Jinping wolf in schaapsvacht
Opvallend: Trumps veiligheidsadviseurs hadden hem afgeraden om Poetin te feliciteren. Op een van de instructies die hij had gekregen zou in hoofdletters ‘niet feliciteren’ gestaan hebben. Volgens bronnen waren die adviezen echter aan dovemansoren gericht. Trump sprak na afloop van een “heel goed telefoontje” en zei dat hij Poetin had gefeliciteerd.
Sergej Skripal
De twee leiders willen over niet al te lange tijd topoverleg. Volgens het Kremlin was het telefoongesprek “constructief” en “zakelijk” en hadden de twee het over “een mogelijke ontmoeting op het hoogste niveau”. “Het belang van een coördinatie van de inspanningen voor het inperken van de wapenwedloop, werd beklemtoond”, aldus het Kremlin nog.
De vergiftiging van de vroegere Russische ‘dubbelspion’ Sergej Skripal kwam daarentegen niet aan bod, hoewel Trumps adviseurs hem hadden aangeraden om het voorval duidelijk te veroordelen. Dat meldt de Washington Post.
Noord-Korea
Trump en Poetin spraken ook over de mogelijkheid de problemen tussen Rusland en de VS uit de weg te ruimen en economische samenwerking op te starten. Ze zijn het eens dat ze samen moeten werken voor stabiliteit in de wereld en om terrorisme te bestrijden. “Focus was het overwinnen van de problemen die zich opgestapeld hebben in de Russisch-Amerikaanse relaties”, meldt het Russische persbureau Tass. Onder meer de conflicten in Syrië en Oekraïne kwamen aan bod, net als de diplomatieke inspanningen om de spanningen over Noord-Korea te verminderen. Het Witte Huis zelf communiceerde nog niet.
De twee staatshoofden ontmoetten elkaar voor het eerst in de marge van de
**

G20-top in Hamburg, begin juli vorig jaar.
Een Amerikaans-Russische top kwam er, ondanks de verwachtingen daarover, nog niet.
*

*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
*
Een paar dagen geleden kreeg ik op mijn donder vanwege een attente lezer. Het ging over weer een Bekende Vlaming niet-liedjeskweler of TV-vedettte, namelijk de veel te vroeg gestorven Kardinaal Jan Schotte (1928-2008,Beveren-Leie). De  afbeelding die ik, zoals al mijn afbeeldingen, ophaal bij Google Chrome, van een in KARDINAAL ROOD geklede figuur was… de verkeerde. Stom, zeg! Het zoveelste voorbeeld hoe mijn handicap mij parten speelt!
**
*
Mijb, excuses, Jan – het zal me nooit meer gebeuren. Dat vergrotings-programma, ziet U. Temeer omdat Mgr. Schotte een figuur is waarnaar ik jaren lang met bewondering naar opgekeken heb. Vooral naar het vanzelfsprekend gemak waarop hij, de eenvoud zelve, meer dan taalvaardig overal ter wereld,  al die hoge honneurs waarnam.
Kijk, en dat KARDINAAL ROOD, toen ik het gisteren had over HET RODE PLEIN in Moskou, ook dàt verband was mij ontsnapt. Waarmee ik maar wil zeggen, dat die RODE ROOS (in gebalde vuist) van het Socialisme, alleen maar kan wijzen op de bloederge wreedheid van het Goddeloos Communisme, e zeker niet op enige … waardigheid.
Ik zei het al: luister niet naar woorden, maar kijk naar de daden.
**
*
Begin de jaren 2.000 vereerde Mgr. Schotte de Gemeente Waregem, intussen, na de eerste fusiegolf Stad geworden en meteen dus zijn Vaderstad, met een werkbezoek iver zaken die waarschijnlijk mijn petje te boven gingen.. Bij die ene officiële Dienst die hij er leidde (en waarbij wij in die bomvolle kerk met de hele familie aan deelnamen), belichtte  hij ten aanzien van alle mogelijke plaatselijke notabelen, zijn diepe Vlaamse overtuiging uitvoerig toe. En neen, het was geen politieke stellingname, maar eerder een oproep om ons gezamenlijk glorieus vermelden  te herpakken. Men kon een speld horen vallen en de minzame man geraakte maar niet uitgepraat. Voor de vuist weg. De Stem uit Rome door een der onzen! In de run om de volgende Paus te worden na zijn vriend, de zieke Poolse Paus Woytila.
Toen hij kort daarna, na een korte ziekte, eerder onverwacht, was gestorven, zijn we dikwijls naar zijn Titelkerk, het Kerkje der Vlamingen in Rome, geweest. Iedere keer dat er vrienden  de zondag voormiddag, moesten afgehaald worden op het vliegveld, maakten we er een vaste gewoonte van om daar tussen de vele andere wereldburgers, om 10.30 de Mis bij te wonen.
**
*
Het Kerkje der Vlamingen is geflankeerd door gewone appartementsgebouwen, op enkele tientallen meter verwijderd van de Basiliek St Andreas, waar het meestal gemakkelijk parkeren was, op ekele meter van Trevi-fontein en de  Campo dei Fiori, de bloemenmarkt waar Cleopatra nog bloemen had gekocht voor r Julius César. Wordt gezegd.
Ja, ook over Brutus en de steekpartij op César wilde ik het nog hebben. In een van diie appartementen die het Kerkje der Vlamingen flankeren, woonde toen een Nederlandse journaliste die in een Italiaans tijdschrift vertelde, dat in de klederruimte waar ze haar bagage kwijt kon,  de trappen van de toenmalige Senaat had gezien, met aan de muur een opschrift, dat de beroemde steekpartij precies op die plaats had plaatsgevonden…*
Dat de gevel van de Jerj der Vlamingen heden en dage verserd is met een tricolore vlag, danken wij de koeoiek. En ook ’n beetje Marie-José zuster van Popol III, en ooit voor een paar weke, ’Regina d’Italia’ is geweest, nadat ze eerst de maîtresse van Mussolini was geweest…
**

*
Hemelrijker

Geen opmerkingen: