vrijdag 5 februari 2021

500500 - DOORHEEN HET BOS DE BOMEN BLIJVEN ZIEN

 

.

500500 - DOORHEEN HET BOS DE BOMEN BLIJVEN ZIEN

ZONDAG 24 JANUARI 2021

*

INHOUD


DEZE BIIJLANGE NOG NIET LAATSE INHAALVLOK

EERST VERDWAZEN DE GODEN ZIJ DIE ZE WILLEN VERNIEIGEN. BESEFFEN ONZE GROTE VERLICHTE VERSTANDEN DAT NIET, OF ZIJN DIE AL DERMATE VER, DAT DE PERSMUSKIETEN HET NU AL VOORGOED VOOR HET ZEGGEN HEBBEN?

*

*

JOE BIDEN AAN DE SLAG ALS 46STE PRESIDENT VAN DE VS

foto: ©Belga/AFP

*

Asselman en Neyskens: ‘Biden speecht over eenheid, maar handelt er niet naar’

Joe Biden is gestart als 46ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Hij heeft de mond vol over eenheid en het land verenigen. De mainstream media, zeker deze in Europa, reageren alsof het de beste speech ooit was tijdens een inauguratie. Volgens onze amerikakenners Roan Asselman en David Neyskens is er enerzijds niets mis met de toespraak van de Amerikaanse president, maar kan de vlag van eenheid ook een valse lading dekken. Biden spreekt over eenheid. Tegelijk laat hij duidelijk blijken dat het geen compromis zal zijn. Dat het de Amerikanen zelf zijn die een stap in zijn richting moeten zetten.

Biden zegt dat hij de president van alle Amerikanen zal zijn. Wanneer we zijn eerste beleidsdaden nader bekijken, zien we echter dat hij —uiteraard — campagnebeloften inlost. Met andere woorden kiest hij voor zaken die goed vallen bij Democraten. Dat betekent dus ook dat er dingen tussen zitten die conservatieve Republikeinen de gordijnen in jagen. Ook de eerste voorstellen die hij naar het Congres wil sturen, lijken niet aan te sturen op brede steun bij beíde partijen.

En Trump? Zijn laatste redevoeringen leken erop te wijzen dat er een last van zijn schouders gevallen is. Hij spreekt van een nieuwe partij. Maar zijn invloed op de Republikeinse partij is zo groot dat deze de facto in een nieuwe partij vervelt.

David Geens

 CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

Eigenlijk zou de hele politieke santekraam in De Nieuwe Wereld, die er al lang geen meer is, ons geen moer mogen kunnen schelen. Dat is het Land van het Tanend Licht en van de Ondergaande Zon. Donald Trump mag dus gerust de lamp uitdoen. Terwijl het bloed-rode China de Gouden Dageraad aanbiedt. Dat daar ooit en West-Vlaming het tot Onderkoning zou hebben gebracht, houden we liefst zo Lang mogelijk onder de mat vooraller de gifstekende Muskieten van de Staatsmedia lont rieken. Eerst zien wart de Spleetogen zelf hierover kwijt zullen willen, eenmaal hun Voorhoede tot hier zal zijn doorgedrongen. Men weet maar nooit, want die Rode Broeders zijn, als het erop aankomt, toch maar…. rare Chinezen.


Nog even over dat tweeslachtig twijfelgeval dat nu al een halve week de sleutels van het o zo machtige Pentagon – en nog veel meer – hanteert, kan dus volgens het Onfeilbare ©Belga/AFP, buiten hoerenlopen en wijventucken (niet in beeld gebracht) ook nog lezen en bovendien zelfs schrijven. Althans is dat de indruk die ze ons, hun leesvee, kwijt willen. Let vooral op de gouden vulpen die eigenlijk veel te klein is in verhouding tot het haar voorliggende document.

Te noteren dat dit beeld slechts een bescheidden voorsmaakje is van wat ons nog te wachten staat. Ad Majorem Dei Gloriam.

FEEST IN DE TRUMP TOWER.

Nee, tot mijn grote opluchting waren we daar ook niet uitgenodigd: onze soiréé-kledij is namelijk nog altijd in de Nieuwkuis na ons eigen tuinfeest dat zo jammerlijk door de Waregemse Nachtwacht uiteen werd geranseld. De Burgemeester zelf had beloofd aanwezig te zullen zijn, maar haakte af toen hij hoorde dat zijn homo-vriendje die nacht toch niet bij een andere vriend tussen de lakens zou duiken. De wijkagennt, eigenlijk een bovenste besre kerel, ws erf zelf niet goed van… Maar ja, wat kan men tegenwoordig allemaal niet tegenkomen, in de hoogste regionen in onze ooit o zo Christeljjke Volkspatijj…

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: