maandag 8 februari 2021

500515 - ALS WE IETS WILLEN DOEN, MOETEN WE HET GIED DOEN

 

.

500515 - ALS WE IETS WILLEN DOEN, MOETEN WE HET GIED DOEN

ZONDAG 7 FEBRUARI 2021

*

INHOUD

ALS FRONTEX OF EEN RESEM NGO’S MAAR NIET – ONGEVRAAGD ZOALS GEWOONLIJK – IN HET BELANG VAN DE SACROSANTE GLOBALISATIE MAAR GEEN STOKKEN IN DE WIELEN KOMT STEKEN….…

*

*

LUKAS DE WONDERDOENER

*

Lukas (ook Loukas) kluizenaar; † ca 946 (of 953

Feest 7 februari

Hij was afkomstig uit de buurt van Athene. Volgens de verhalen die rond zijn persoon worden overgeleverd, zou hij als klein kind al bijzonder gevoelig geweest zijn voor godsdienstige zaken. Hij had hart voor de armen, besteedde veel tijd aan gebed en hield zich aan de vastenpraktijken van de Kerk.

Hij was nog jong, toen zijn vader stierf. Nu was hij verantwoordelijk voor het stukje grond van de familie. Zo wordt er van hem verteld dat hij er in een bepaald voorjaar op uit trok om het land in te zaaien. Onderweg kwam hij een arme bedelaar tegen aan wie hij zoveel zaaigoed afstond dat hij te weinig overhield om het gehele oppervlak van zijn eigen grond te voorzien. Maar God liet zijn goedkeuring blijken doordat uit het schamele restje zaad een enorme oogst groeide.

Lukas was hier zo van onder de indruk dat hij besloot monnik te worden. Zonder zijn moeder iets te zeggen, meldde hij zich aan bij een klooster in het naburige Athene. Moeder was ontroostbaar en in haar verdriet bad zij tot God dat Hij zo goed wilde zijn haar de verblijfplaats van haar zoon te onthullen. Daarop droomde de hègoumen (overste) van het klooster drie nachten achtereen dezelfde droom. Een vrouw verscheen hem die hem met grote heftigheid verweet haar zoon van haar te hebben afgenomen.

Geschokt riep de hègoumen Lukas bij zich en ondervroeg hem over de omstandigheden van thuis. Onmiddellijk beval hij hem naar huis terug te keren en voor zijn moeder te gaan zorgen. Toen moeder vier maanden had aangezien, hoezeer hij zich tot het monniksleven voelde aangetrokken en hoeveel verdriet het hem deed niet aan die roeping te kunnen voldoen, gaf zij hem tenslotte haar zegen.

Nu meldde hij zich aan bij een ander klooster. Toch werd hij het liefst kluizenaar. Hij trok zich terug op de berg Joanitza (of Joanitra) bij Korinte. Daar stond een kerkje dat was toegewijd aan de heilige artsen Cosmas en Damianus Hij bouwde een eenvoudig hutje tegen de kerk aan en legde een moestuintje aan voor zijn onderhoud. Zeven jaar verbleef hij op die plek; deed er 's nachts zijn gebeden en ontving overdag mensen die hem om raad of gebed kwamen vragen. Twee bejaarde monniken die bij hem langs kwamen, achtten hem waardig voor de grote monnikengeloften. Daarmee was zijn hartenwens vervuld.

Door de invallen van de Bulgaren zag hij zich genoodzaakt naar elders te trekken. Nu ging hij in de leer bij een pilaarheilige in het Peloponnesusgebergte. Tien jaar zorgde hij voor hem zoals een kind voor zijn vader. Toen keerde hij terug naar zijn Joanitraberg. Maar daar werd zijn dierbare rust steeds meer verstoord door toeloop van mensen. Zij kwamen af op de wonderen die over hem verteld werden; die wilden ze met eigen ogen wel eens zien. Opnieuw trok hij zich terug. Nu naar een nog verder afgelegen berg in de landstreek Fokis, Stirion genaamd. Daar is hij tenslotte gestorven, naar men aanneemt op 57-jarige leeftijd.

Verering & Cultuur

Op zijn graf werd door Romanos II Theofanu het beroemde klooster Hosios Loukas gebouwd. Nog altijd komen er pelgrims naartoe om zijn hulp in te roepen.

Afgebeeld

Hij wordt afgebeeld als monnik met baard, de monnikskap over het hoofd, in gebedshouding (de beide armen uitgespreid ten hemel

  •  
  • *

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

VAN STUURBOORD NAAR OVERBOORD?

Bij CD&V schijnt er toch stilaan het besef te groeien dat men niet goed bezig is. Dat geldt op de eerste plaats op gemeentelijk niveau, waar de partij nog meetelt. Er blijkt binnen de partij zowaar een rechtse beweging te zijn ontstaan, die zich ‘Stuurboord’ noemt, wat staat voor de rechterzijde van een schip. Eind december kwam deze nieuwe christendemocratische beweging, in de eerste plaats een netwerk van burgemeesters, reeds in het nieuws op de opiniewebsite van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Een der woordvoerders van Stuurboord is zowaar de burgemeester van mijn eigen gemeente, Kasterlee, Ward Kennes, die uitgebreid aan het woord kon komen in een interview in ’t Pallieterke van deze week. Ward stelt daarbij dat Stuurboord een antwoord is op het feit dat de mensen vaak het gevoel hebben dat CD&V centrumlinks is. Wat anders kan men het noemen als een partij in een federale centrumlinkse regering zit als vijfde wiel aan de wagen en door de coalitiepartners alleen maar wordt gedoogd om de Vlaamse oppositie zo wat kleiner te maken?

Ward Kennes komt uit een Vlaams nationaal milieu, maar om in Kasterlee politiek te kunnen meespelen, koos hij voor de christendemocraten die er al sinds mensengeheugenis heer en meester zijn. Toch zou die partij bij de laatste gemeentelijke verkiezingen haar meerderheid zijn kwijtgespeeld als de plaatselijke afdeling van het Vlaams Belang niet de fout had gemaakt maar één kandidaat voor te dragen. De kiezers, ondergetekende inbegrepen, zagen dat pas toen ze gingen stemmen. Mocht het VB een tweede kandidaat opgesteld hebben – desnoods een onafhankelijke zoals dat met Dries Van Langenhove gebeurd is - had zij een zetel meer gehad en CD&V een minder en waren de christendemocraten voor de allereerste keer hun meerderheid in Kasterlee kwijt geweest. Die zetel ging nu naar CD&V, maar omdat men bij CD&V vond dat één zetel op overschot wel eens niet genoeg kon zijn, werd er een coalitie aangegaan met de N-VA, alhoewel dat cijfermatig niet nodig was..

Het is even afwachten of die Stuurboord beweging binnen CD&V iets zal kunnen bereiken. Vaste rechtsere waarden zoals Pieter De Crem en Hendrik Bogaert zijn er (voorlopig?) niet bij. Het zal niet gemakkelijk worden in een partij die deel uitmaakt van een centrumlinkse federale regering zonder meerderheid in Vlaanderen, de regio waar CD&V het van moet hebben, zeker op gemeentelijk vlak. Als het niet lukt en men verder blijft aanmodderen met Paarsgroen+, waarvan de partij maar een aanhangsel is, blijft de kans groot dat een volgende verkiezing voor een volgende nederlaag gaat zorgen, ook op gemeentelijk vlak, het enige niveau waar ze momenteel nog echt meetelt en waar ze in 2018 nog tot 40% van de stemmen haalde, meer dan het dubbele van wat ze er regionaal of federaal nog van terecht bracht. Dan zou Stuurboord wel eens overboord kunnen gaan.

Wie zal er nog van wakker liggen?

*

HET MASTERPLAN VAN JEFFREY PRESTON BEZOS

06 februari 2021 01:00

*

STROOMGEBIED VAN DE AMAZONE RIVIER

Jeff Bezos, de succesvolste ondernemer van de 21ste eeuw, vergaarde een fortuin waarvan de omvang even moeilijk te vatten is als het aantal tentakels van zijn bedrijf in de economie.

Hij stopt als CEO van Amazon, maar gaat nu pas voluit voor zijn ware planetaire ambities.

U moet het maar eens proberen.

Tik www.relentless.com in uw browser, en u komt uit bij … Amazon. Een inside joke van Jeff Bezos (57), die in 1994 overwoog zijn opstartende internet boekenwinkel zo te noemen. Hij kreeg het advies toch maar voor iets minder agressiefs te gaan, maar behield de domeinnaam, voor de humor, maar allicht ook als belofte aan zichzelf om nooit - nooit - zijn doelen uit het oog te verliezen.

Weinig woorden die Bezos beter samenvatten dan RELENTLESS. Meedogenloos in zijn queeste naar werelddominantie, met een bedrijf dat net als de rivier waarnaar het is vernoemd eindeloos veel vertakkingen heeft in het dagelijkse leven van honderden miljoenen consumenten. Meedogenloos in het uitroken van concurrenten. Meedogenloos in de discipline en efficiëntie die hij vraagt van managers, die regels krijgen opgelegd als de Two Pizza Rule (om bureaucratie buiten te houden moet een team zo klein zijn dat het gevoed kan worden met twee pizza’s) of de verplichting een idee te pitchen in een narratief essay van zes pagina’s in plaats van in een - durf er niet aan te denken - Powerpoint-presentatie.

Roel Verrycken

 *

…. das over Suske en Wiske: blote borsten goed, dikke lippen slecht……

Jean-Pierre Rondas - Leestijd 10 minuten

https://doorbraak.be/radio/rondas-over-suske-en-wiske-blote-borsten-goed-dikke-lippen-slecht/?utm_source=newsletter-3134&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

*

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

De Rechten van de Mens op om het even welke Universele soort Religie en op de meest algemeen menselijke godsdienstige gevoelens uit vroeger tijden, hebben blijklbaar stilaan de plaats geruimd voor het veel praktischer ‘ondernamen’…. In zin om te kopen en te verkopen met het doel winst te maken…

Heb ik nog onthouden uit de Eerste Les ‘Handelsrecht’ in de 6de Economische van het Iepers Bisschoppelijk College….

Zaken doen en veel ping-pind binnenhalen, heeft zelfs haast goddelijke allures gelregen.

Pausen, Immam’s, Rabbijen, sherpa’s, Dalaï Lamas of hoe die dingen anders ook mogen heten: Neen, dankoewel. Geef me liever de websites van over the world win-win amateurs die bulken van de Mammoet.. En als er soms wat porno mocht tussen zitten: so what?

Vandaag hebben we als woordenschat bijgeleerd…

RELENTLESS. Meedogenloos

-

Two Pizza Rule

*

Voor wanneer, naast de Amazoneio de VS,, eindelijk nu ook eens de WOLGA of de DONAU?

En neen, namen van enorme Chinese rivieren ken ik (nog) niet. Die zillen er best ook wel zijn, zeer grote zelfs, voortgaande op de daar (spotgoedkoop) geproduceerde goederenstroom.

A propos: hoe zit het daar met e Chinese Pakbonden? Me dunkt dat het daar over ‘het arbeidsfront’ toch zo stil blijft….Benieuwd wat de PVDA hierover denkt…VOORUIT en dan is het

UIT….

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: