donderdag 11 februari 2021

500520 - DE KERKELIJKE WONDEREN ZIJN – DANK ZIJ DE CHINESE OEST- HAAST DE WERELD UIT EN DE HITLER JUNGE FAMILIE GAAT HEN ACHTERNA

 

.

500520 - DE KERKELIJKE WONDEREN ZIJN – DANK ZIJ DE CHINESE OEST- HAAST DE WERELD UIT EN DE HITLER JUNGE FAMILIE GAAT HEN ACHTERNA


DONDERDAG 11 FEBRUARI 2021
07:41:22

INHOUD

HET ‘VERRE LOIRDES’ LIJDT ZEER, ECOLO-GROEN VERROT Nog Meer, DE WERELD STAAT NU STIL WANT POLITIEK GESJOEMEL LOONT NIET MEER…

*

 Filip Dewinter @FDW_VB

·13 miljoen mensen werden ondertussen gevaccineerd tegen Corona in Groot-Brittannië (20%). In Vlaanderen 214.120 (3,2%)... De brexit zorgt ervoor dat de UK niet aanhankelijk is v/d EU en dat loont...

Filip Dewinter  @FDW_VB


 Tom Van Grieken Retweeted

Kristof Luypaert @Kristof_A

Parketmagistraat Van Ingelgem meent dat spandoek stop islamisering gelijk staat aan "aanzetten tot haat en geweld jegens moslims".

Gaat parket ook iedere 'jongere' vervolgen die tijdens "JusticeForX" roept dat politie moordenaars zijn?

*


*

MARIA’S VERSCHIJNINGEN TE LOURDES, FRANKRIJK; 1858.

Feest 11 februari

Op 11 februari 1858 kreeg Bernadette Soubirous de eerste verschijning van ‘een vrouwe’, zoals ze zelf zei. Het meisje was de 14-jarige dochter van een werkeloze molenaar. Ze was arm en zo traag van begrip dat ze niet eens de antwoorden van de katechismus uit haar hoofd kon leren. Op 25 februari droeg de Vrouwe het meisje op naar de bron in de rots te gaan die daar vlakbij lag, en van het water te drinken en zich ermee te wassen. Bovendien gaf het Vrouwe te kennen dat er een kapel moest komen ter ere van haar, zodat de mensen er naartoe konden gaan op bedevaart. Toen het kind ervan aan de pastoor vertelde, was deze aanvankelijk zeer terughoudend. Hij droeg het meisje op het Vrouwe te vragen naar haar naam. Zij kwam terug met het bericht dat de Vrouwe had gezegd: “Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis.” Door dit antwoord geloofde de pastoor in de echtheid van de verschijningen. Vier jaar eerder had de paus het dogma afgekondigd van Maria’s Onbevlekte Ontvangenis. Maar dat een eenvoudig, dommig kind als Bernadette die woorden in de mond nam: dat kon ze eenvoudig niet van zichzelf hebben. Alles bijeen herhaalden zich de verschijningen achttien keer. De laatste vond plaats op 16 juli van datzelfde jaar.

Nog geen veertien dagen later had de bisschop van Tarbes er al een commissie op gezet om te onderzoeken wat hier aan de hand was. Het duurde bijna drie jaar voor ze met haar eind oordeel kwam, dat het hier zeer waarschijnlijk authentieke verschijningen betrof. De gelovigen werd toegestaan naar die plek op bedevaart te gaan. Op aanwijzingen van Bernadette vervaardigde de beeldhouwer J. Fabisch een beeld van het Vrouwe dat vanaf 1864 een plaatsje kreeg in de grot van de verschijningen. In 1876 kon men de kerk inwijden die er gebouwd was. Vijfentwintig jaar later was ook de eronder liggende Rozenkranskerk klaar.

Vandaag de dag komen er elk jaar zo’n twee miljoen mensen naar Lourdes, onder wie vele zieken die er meestal bemoedigd en getroost weer vandaan komen. Sinds de bedevaarten op gang zijn gekomen, zijn er zestig officieel erkende wonderen gebeurd. Van vele andere wonderbare gebedsgenezingen en verhoringen wordt nog onderzocht of zij als wonder kunnen worden erkend. Produceerde de bron op het moment van de verschijning een klein waterstroompje, tegenwoordig geeft ze ruim honderdduizend liter water per dag.

Bernadette werd in 1925 zalig en in 1933 heilig verklaard


http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

POSTNL FRAUDEERT IN BELGIË

Eerst was er in Nederland het schandaal met de kinderopvang toeslag, waarbij duizenden gezinnen jarenlang onterecht vervolgd werden voor fraude. Het was zo erg dat de verantwoordelijke in de vorige regering Rutte II, Lodewijk Ascher, een socialist nota bene, besloot zijn verantwoordelijkheid op te nemen en af te treden, als volksvertegenwoordiger, alhoewel zijn PvdA-partij niet meer in de regering zat (zie je dat bij ons al gebeuren?).

Als gevolg van die toeslag affaire nam de regering Rutte III collectief ontslag. Zo erg leek dat dan ook weer niet, want in maart waren er in Nederland sowieso verkiezingen en ‘Teflon’ Rutte rekende erop dat ze hem nog een keer zullen sparen.

Maar de wereld staat niet stil. Na de toeslag affaire bleek er ook een reusachtig schandaal te zijn bij de adoptie van buitenlandse kinderen. Nog iets dat al jaren etterde in Nederland (en misschien ook wel elders)..

In Italië zegt men: ‘Non c’è due senza tre’. ‘Geen twee zonder drie’ en dat derde schandaal blijkt een belasting-fraude te zijn van onderaannemers van PostNL, die zich hoofdzakelijk via onderaannemers afspeelt in Vlaanderen. Daarvoor heeft PostNL een dienst gevestigd in Turnhout, nl ‘postNL Paketten België’.

We weten al langer dat Nederlandse (én Duitse) pakjesdiensten het onze e-commerce het leven moeilijk maken. De voornaamste oorzaak daarvan is het feit dat in Nederland de nachtdienst begint vanaf middernacht, in België daarentegen al om 20.00 uur, wat alles wat ’s avonds besteld wordt (en dat is het merendeel) hier duurder maakt. Dat hebben we nog te danken aan Kris Peeters, ondertussen al beloond met de lucratieve job van vicevoorzitter van de Europese Investeringsbank.

Wat het bij ons met die onderaannemers nog bij komt is, dat ze dikwijls in het zwart werken, soms zelfs met maatschappijtjes die hier al enkele jaren geleden failliet zijn gegaan en dat ze aan elkaar durven factureren zonder daarop BTW aan te rekenen. Onze Bijzondere Belasting Inspectie (BBI), die de zaak onderzoekt, heeft al weet van 29 dossiers, waarvan er 21 zijn afgehandeld met als resultaat bijna 12 miljoen euro aan ontdoken belastingen.

Tenslotte zou echter PostNL voor dergelijke gang van zaken verantwoordelijk moeten blijven. Samen met de schandalen omtrent de kinderopvang toeslag en de mistoestanden bij de adoptie van buitenlandse kinderen is het de vraag in hoever ‘Teflon’ Rutte het straks nog zal halen bij de verkiezingen in maart. Rutte IV zou er wel eens niet meer in kunnen zitten.

MARC GRYNBERG ZWAAIT AF ALS CEO VAN UMICORE

*Marc Grynberg, afscheid nemend CEO van Umicore ©Dieter Telemans/ID

*

Vandaag om 07:39

De materialen groep gaat op zoek naar een nieuwe CEO, nu Marc Grynberg aankondigt na 13 jaar afscheid te nemen.

Een paukenslag bij Umicore UMI0,00% in de marge van de jaarcijfers. Marc Grynberg kondigt zijn afscheid aan als CEO, na 13 jaar aan het hoofd van de materialen groep. Een opvolger is er nog niet: voorzitter Thomas Leysen zegt de voorbereiding te starten van de zoektocht.

'Marc is de langstdienende CEO in de geschiedenis van het bedrijf. We zijn blij dat hij aan boord blijft tot er een waardige opvolger is', klinkt het bij Leysen.

Sinds Marc Grynberg in 2008 aan het hoofd kwam van Umicore is de groep ingrijpend veranderd.

Later meer

Lees verder


Zware industrie

Agfa plaatst zorgenkind in quarantaine

Door de krimpende markt voor drukwerk moet Agfa-Gevaert zijn afdeling Offset Solutions reorganiseren. In ons land werken naar schatting ruim 100 werknemers voor de tak.

Zware industrie

Antwerpse scheepswerf herrijst uit haar as

Het Belgische Engine Deck Repair pompt tientallen miljoenen euro in zijn Antwerpse scheepswerf. Na decennia vallen en opstaan, waait opnieuw een frisse wind door de beroemde Antwerpse droogdokken. Een nieuwe naam moet het bedrijf een internationale boost geven.

Zware industrie

Campine zet volop in op ingrediënt dat auto's brandwerend maakt

De Belgische recycleerder van autobatterijen Campine bouwt een nieuwe fabriek voor de productie van antimoontrioxide, een vlamvertrager die wordt gebruikt in kunststoffen dashboards, kledij en isolatiepanelen. 'Onze technologie is wereldwijd uniek.'

Zware industrie

Sibelco houdt kater over aan Amerikaans energieavontuur

Sibelco's Amerikaanse probleemdochter Covia heeft een gerechtelijk akkoord afgesloten. De banden met de Belgische mineralenreus zijn volledig doorgeknipt. De factuur voor Sibelco - onder de vorm van waardeverminderingen - bedraagt 1,8 miljard euro.

Zware industrie

Bekaert sluit fabriek in Canada

Bekaert zet de productie van staalkabels in Canada stop. Een fabriek met 145 werknemers sluit de deuren.

 


Zware industrie

Vandewiele-CEO Beauduin sluit coronajaar af met knaller

Met de overname van zijn Italiaanse sectorgenoot Savio slaat de textielmachinebouwer Vandewiele zijn grootste slag ooit. Of hoe een rampjaar soms ook opportuniteiten biedt.

 *

Voor u geselecteerd

Umicore: Kopen of verkopen?

Bekijk het advies op De Belegger

Lees meer over Umicore

Kurt Vansteeland

*

Brussel - CD&V

‘Het verhaal over CD&V is weinig tastbaar voor jonge Nederlandstaligen in de stad’, zegt Pieter Demeester, voorzitter van de CD&V in Brussel. ‘De C en de V, dat leeft niet bij de jonge generatie.’

foto: ©CD&V

‘Ecolo killed the middle star’

CD&V en CDH: één strijd om de humanistische Brusselse kiezer terug te halen van bij de groenen

Analyse - 11/02/2021 - Leestijd 7 minuten

*

Het zijn barre tijden voor de christendemocratie in Brussel. Na de gewest-verkiezingen van 2019 belandden zowel de Brusselse CD&V als zusterpartij CDH in de oppositie in het Brussels parlement. Met Bianca Debaets beschikt CD&V over slechts één parlementslid. Ook in de gemeenten zijn er op een schaarse uitzondering na, weinig bekende namen. Wat is er aan de hand met een ideologie die in Brussel ooit kon rekenen op stemmen trekkers als Jos Chabert en Brigitte Grouwels? ‘De ecologische gedachte heeft het humanisme overgenomen’.

CD&V en CDH worstelen met zichzelf

In 2009 drie zetels in het Brussels parlement, in 2014 twee, en in 2019 uiteindelijk nog één. CD&V is in Brussel nooit echt groot geweest. Toch kon de partij decennia lang rekenen op enkele populaire stemmentrekkers, en daardoor op ministerschap in de Brusselse regering. De bekendste onder hen waren Jos Chabert en Brigitte Grouwels.

De nieuwe naam die CD&V sinds 2014 is beginnen promoten in Brussel, pakt echter niet goed

Nadat Grouwels in 2014 besloot om niet meer in de Brusselse regering te zetelen, werd ze tijdens de verkiezingen van 2019 ook niet meer verkozen als lijstduwer. De nieuwe naam die CD&V sinds 2014 is beginnen promoten in Brussel, pakt echter niet goed. Bianca Debaets is bijna niet bekend. Ook al heeft ze er een staatssecretarisschap op zitten tussen 2014 en 2019. Alleen Molenbekenaar Benjamin Dalle is buiten Brussel ook bekend. Hij bekleedt als Vlaams minister van Media nu een politiek ambt met veel zichtbaarheid.

Ook zusterpartij CDH worstelt met zichzelf. In 2004 behaalde het CDH nog tien zetels in het Brussels parlement. Na de gewestverkiezingen van 2019 nog zes. Dat lijkt mee te vallen op vijftien jaar tijd. CDH bleef al die tijd ook wel zichtbaar door deelname aan de Brusselse regering, en door een aantal burgemeester ambten. In het Brussels parlement geniet vandaag echter alleen Celine Frémault nog enige bekendheid in de oppositie. In 2020 ten slotte stapte Brussels boegbeeld Bertin Mampaka over naar de MR. Mampaka is niet echt een serieus politicus, maar hij was wel een van de stemmen trekkers voor de Franstalige christendemocraten.

De C en de V

‘Het verhaal over CD&V is weinig tastbaar voor jonge Nederlandstaligen in de stad’, zegt Pieter Demeester, voorzitter van de CD&V in Brussel. ‘De C en de V, dat leeft niet bij de jonge generatie. We moeten hun eerst uitleggen wat christen democratie betekent. Eenmaal dat is uitgelegd, moeten we de jonge Brusselaars ook uitleggen waar die “Vlaams” bij ons voor staat. Jonge Nederlandstaligen in Brussel zien zichzelf echter niet in de eerste plaats als “Vlaming”. Eenmaal je de C en de V hebt uitgelegd, haken er velen af.’

De lokale CD&V-voorzitter gelooft echter niet in het verhaal van een op zichzelf staande Brusselse identiteit, zoals door de andere Brusselse afdelingen van de klassieke Vlaamse partijen, sp.a en Open VLD, wel gedaan wordt.

hoe de Brusselaars overtuigen van het feit dat ze een identiteit hebben, maar dat die identiteit niet op zichzelf kan staan?

Demeester: ‘Brussel is alleen leefbaar als onderdeel van een groter geheel. Daarom houden we vast aan de gemeenschappen. Het idee van de Brusselse meertalige gemeenschap is romantisch. Het speelt in op een groeiende identiteit, een zekere fierheid om Brussels te zijn. En alhoewel ik daar ook wel graag in meega, ben ik ervan overtuigd dat Brussel ook Brussel is omdat ze deel is van grotere gehelen zoals Vlaanderen, België en de Europese Unie. We willen politiek voeren voor alle Brusselaars. Maar wel vanuit de overtuiging dat de Vlaamse Gemeenschap een rol te spelen heeft. Die moet voor ons zeker blijven. Het moeilijke is dan: hoe de Brusselaars overtuigen van het feit dat ze een identiteit hebben, maar dat die identiteit niet op zichzelf kan staan?‘

Christen Democratie heeft boot gemist

De vraag over het Vlaamse verhult echter een andere, internationalere tendens: wat is christen Democratie, en wie vertolkt het? Om daar een antwoord op te formuleren, kijken we eerst over het taalmuurtje, bij de oude ‘zusterpartij’ van de CD&V, CDH. CDH heeft meer nog dan CD&V een stempel van christelijk, en humanistisch. Ook CDH moest de jongste jaren aan flink wat stemmen inboeten.

‘De ecologische gedachte heeft het humanisme overgenomen’, zegt André du Bus de Warnaffe, gemeenteraadslid voor CDH in Etterbeek. du Bus behoort tot de klassieke francofone tak die nog uit PSC — de voorganger van CDH — stamt. Vooral in de oostelijke gemeenten van Brussel vind je dat electoraat en de bijhorende politici. Vaak van adel, of met familienamen die je nogal makkelijk in de Belgische geschiedenisboeken terugvindt.

du Bus zit al sinds 1989 in de Etterbeekse gemeenteraad, en heeft heel wat zien evolueren. ‘Het progressieve electoraat vervangt stilaan de oude PSC-stemmers. Alleen in enkele gemeenten, zoals Sint-Pieters Woluwe, houdt dat electoraat nog enigszins stand. Naast dat gegeven zijn we natuurlijk ook de dupe van een beweging die je overal in Europa ziet: het wegkwijnen van het midden. De kunst om naar compromissen te streven is eerbaar, en wordt door mensen nog verlangd. Maar de christendemocratische partijen kunnen die boodschap tegenwoordig minder goed verkopen. Jonge mensen komen op andere manieren samen. Ze zoeken andere compromissen. Ze zijn op andere manieren met humane waarden bezig. Daarom stemmen ze ook op de ecologische partijen. Wij hebben die boot gemist’.

‘Rentmeesterschap begrijpt niemand’

Ook Pieter Demeester komt — onafhankelijk van du Bus — tot een soortgelijke conclusie. ‘Christen Democratie staat voor solidariteit tussen mensen, op een menselijke schaal. De jongste 30 jaar hebben we echter nagelaten om het idee dat je de wereld beter moet achterlaten dan je ze aantreft, in de praktijk om te zetten. Dat idee was nochtans na de Tweede Wereldoorlog ingeburgerd in de christendemocratie. We vertalen dat idee op een manier die mensen niet begrijpen. We noemen het “rentmeesterschap”. Maar zeg nu zelf: wie begrijpt wat dat betekent?’

Groen is op vlak van duurzaamheid veel geloofwaardiger, en is op haar manier ook sociaal

‘Ik denk niet dat jonge mensen geloven dat “rentmeesterschap” de wereld zal redden. Groen is op vlak van duurzaamheid veel geloofwaardiger, en is op haar manier ook sociaal’.

‘DéFi lijkt op ons’

Naast het ecologische, blijft ook het communautaire aspect voor de christen Democratie belangrijk, zeker bij het CDH. ‘De partij die qua kiezers en thema’s in Brussel het dichtst bij ons staat, is in feite DéFi, het oude FDF’, zegt André du Bus de Warnaffe. ‘Er zijn echter twee grote verschillen: DéFi is een radicaal seculiere partij, en het is een stadspartij. Zij staan daarom in Brussel sterk. Wij zijn christelijk en eerder een plattelands-partij. In Brussel hebben we niet echt een francofoon imago meer’.

In tegenstelling tot CD&V — dat geen opvallende mandatarissen meer heeft in de gemeenteraden van de 19 Brusselse gemeenten — kan CDH nog altijd teren op enkele Brusselse burgemeester ssjerpen. ‘Pierre Kompany is in Ganshoren een sterk figuur. En zijn doortocht als Brussels parlementslid in 2014 heeft hem politiek bekend gemaakt. De bekendheid van zijn zoon Vincent helpt natuurlijk ook. Ik denk dat Kompany nog wel even burgemeester zal zijn’, zegt du Bus.

Joris Poschet

Daarnaast beschikt CDH over een burgemeester in Sint-Agatha-Berchem (Christian Lamouline), één in Sint-Pieters-Woluwe (Benoît Cerexhe, die ook een tijdje Brussels minister was) en één in Jette (Hervé Doyen). De christen Democratie staat nog erg sterk in Jette. Doyen is er al 20 jaar onafgebroken burgemeester. Het is ook in Jette dat CD&V een substantieel lokaal politiek mandaat mag bekleden. De partij levert er met jongeling Joris Poschet de OCMW-voorzitter. Het is zeer waarschijnlijk dat Poschet de komende gewestverkiezingen een goede plaats op de lijst krijgt. Naast Benjamin Dalle en Bianca Debaets. Poschet was al van 2014 tot 2019 Vlaams parlementslid.

Christophe Degreef

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

Na dergelijke verduiideliklkende bijdragen van zowat ’t allenkante als U hierboven kon lezen, past maar één enkele vaststelling…En die is dat een verstandig man weet wanneer hij de mond moet houden.

Dat spraakwoord van dat uilsluiken dat later een wijze oude uil werd, prijkt niet voor niet al die jaren bovenaan deze blog.

Moet mij echter nog wel van het hart, dat over diene wrede valse Lachtaert-Leliaerd, Big Boss na Mandoline Rutten, die op haar beurt o.a. ook de Sjerp overnam van het Gentse Liegebeest, volwaardig Leider van de PVV, de Pest Voor Vlaanderen: allemaal koek van één en dezelfde vergiftigde deeg.

De scheve sprongen in zijn eigen partij-top vergoelijkt die door ze op dezelfde hoogte (!!!!!) te stellen als de kosten van de wettelijk OK-zijnde kosten voor Piblic Relations van het Vlaams Belang & de NV-Anders-dan-OK..

Dat is voor de onoplettende toehoorder hetzelfde als rotte appelen gelijk stellen met geurige Appeltjes van Oranje.. Hun beider ronde vorm, ja die is het enige waarin we hem gelijk kunnen geven.

Ten andere: wat met der Coburger Nationale Socialistische Partijen, de Fr/Vl? – Ergo, hoe doen de Tsjeven het? À la Bart Van Lauw, die het verdomd-nog-aan-toe onder de rokken zocht van ons aller Mieke Cafmeyer? Het kleinste kind weet toch dat ‘ie ut neur schuvven moet bluvven’…

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: