zondag 21 februari 2021

500531 - RARE DATIM VANDAAG MET ALLEN NUL, EEN EN TWEE

 

.

ZONDAG 21 FEBRUARI 2021

.

500531 - RARE DATIM VANDAAG MET ALLEN NUL, EEN EN TWEE

.

INHOUD

NEEN, DIT IS NIET HET ORAKEL VAN BRAKEL OF DAT VAN DELPHI. DE CIJFER CIMBINATIE DUUIDT AALLEEN OP HET LOT VAN DIT KLOTELAND. LIEFST NIET BINNEN 9 JAAR MAAR BINNEN … NEGENMAANDEN

*

*

WORMHOUT

*

*

  Lo catie van de gemeente in de Franse Westhoek

Wormhout ligt aan de IJzer en de Penebeek in de Franse Westhoek, onderdeel van Frans-Vlaanderen. In 1962 veranderde de gemeente officieel de oude schrijfwijze Wormhoudt in Wormhout, wegens de veranderde spelling van Nederlandse plaatsnamen.

Geschiedenis

Wormhout werd voor het eerst vermeld in de 8ste Eeuw als Wormholdt.

Volgens de legende zou de Bretonse koningszoon Winok na de stichting van de Abdij van Sint-Winoksbergen opnieuw de stilte hebben opgezocht in het iets zuidelijker gelegen Wormhout, waar hij in 717 ook begraven werd. Dit is historisch niet correct. De heilige Winok stichtte weliswaar een priorij of cella (filiaal van de Sint-Bertijnsabdij) op het door Heer Heremarus geschonken domein 'Woromhold' maar is hoogstwaarschijnlijk nooit in Sint-Winoksbergen geweest. Pas in 1022 kwam zijn gebeente in de heropgebouwde abdijkerk van Sint-Winoksbergen terecht. De cella van Wormhout was niet meer dan een houten kloostertje met een bescheiden hospitaal bestemd voor armen, zieken en pelgrims.

Het graafschap Wormhoudt werd gesticht in 1067 en maakte deel uit van het graafschap Vlaanderen

In Wormhout zou de eerste windmolen van het graafschap Vlaanderen zijn gebouwd. In 1806 werden er nog elf molens geteld, waarvan er uiteindelijk slechts één is overgebleven.

Bij de Beeldenstorm in 1566 werd de kerk vernield door de Geuzen; zij werd heropgebouwd in 1578.

In 1668 kwam Wormhout bij Frankrijk.

Op 28 mei 1940 vond er een massamoord plaats in Wormhout (Massamoord van Wormhout). Daarbij werden 80 Britse en Franse soldaten om het leven gebracht door SS-soldaten.

Bezienswaardigheden

De Sint-Maartenskerk Op de gemeentelijke Begraafplaats van Wormhout bevindt zich een Britse militair perk met meer dan 100 gesneuvelden uit beide wereldoorlogen.

De Molen Deschodt, een standerdmolen uit 1756.

De muziekkiosk van begin 20e eeuw, gekocht van de stad Kassel en na demontage en montage geplaatst in 1929.

Het Museum Jeanne Devos is een eerbetoon aan de fotografe Jeanne Devos. Jeanne Devos (1902-1989) was in dienst bij pastoor Lams van Wormhout. Samen fotografeerden ze een groot aantal volksgebeurtenissen en het leven van de plattelandsmensen in de streek.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

EVIVA ESPAÑA ?

De Costa Magnie Kosta..

*In Spanje zijn er al een paar dagen in verschillende steden serieuze rellen uitgebroken nadat een ‘rapper’ daar acht maanden cel gekregen heeft omdat hij de politie en het koningshuis zou beledigd hebben. Na wat er daar al met Catalaanse politici al is gebeurd, die tot 13 jaarcelstraf kregen omdat ze een vreedzame verkiezing voor onafhankelijkheid hadden georganiseerd, kijkt men er niet meer van op. De Inquisitie lijkt in Spanje te zijn teruggekeerd van nooit weggeweest.

Dat doet natuurlijk niets af van het feit dat ook de huidige betogingen te maken krijgen met een aanhangsel van een losgeslagen schorremorrie dat van de gelegenheid misbruik maakt om vernielingen aan te richten en te plunderen. De linkse Spaanse minderheidsregering had zich dat echter kunnen besparen door de vrije meningsuiting en het recht op verkiezingen niet te bestraffen op de manier waarop ze dat heeft gedaan.

In de marge van bovenstaande wil ik nog maar eens wijzen op de lakse houding ter zake van Europa. Vorige week tweette ‘onze’ Didier Reynders nog dat hij het Hongarije van Orbán in ’t oog houdt. De schijnheiligaard zou zich beter met Spanje bezig houden.

*

DATINGSITE ‘PARSHIP’ EN TAAL APP ‘BABBEL’ LONKEN NAAR DE BEURS

Datingsite Parship is eigendom van ProSiebenSat1.

*

De Duitse bedrijven zijn geïnspireerd door de recente beurssuccessen van sectorgenoten.

De taalapp Babbel is eigendom van de Berlijnse startup Lesson Nine. Tegen een (beperkte) maandelijkse vergoeding kan je met Babbel een vreemde taal leren. In vergelijking met Duolingo is de aanpak klassikaler met een strakke structuur: de leerstof wordt in pakketjes van 10 à 15 minuten verpakt. Babbel richt zich op mensen die zeer gemotiveerd zijn op korte tijd een vreemde taal te leren.

 

De uitbraak van corona heeft de vraag naar de Babbel-diensten een boost gegeven van leerlingen en volwassenen die verplicht thuis bleven. Volgens Bloomberg heeft Lesson Nine bankiers uitgenodigd die een beursgang mogen pitchen.

Parship

Opnieuw volgens Bloomberg praat ook datingplatform ParshipMeet met adviseurs over een mogelijke beursgang. Het platform, dat onder Parship sinds 2006 ook actief is in België, is eigendom van de Duitse mediagroep ProSiebenSat.1.

ProSiebenSat.1 betaalde in 2016 100 miljoen voor Parship en nam ook voor 100 miljoen euro schulden over. De recente succesvolle beursgang van de Amerikaanse datingapp Bumble eerder deze maand, zou in de Duitse bestuurskamers aanstekelijk hebben gewerkt.

Ook datingapps zijn in opgang. In Vlaanderen gebruikt 10 procent actief een datingapp. De moeder aller datingapps is Tinder, eigendom van Match Group. Sinds Match Group in juli vorig jaar als een apart vehikel op de beurs noteert, steeg het aandeel met ruim de helft.

Auto1 Group

Eerder dit jaar trok ook al Auto1 Group, een uitbater van een website voor tweedehandswagens, succesvol naar de beurs van Frankfurt. De groep haalde 1,8 miljard euro op en knalde op de eerste beursdag 40 procent hoger.

*

21-02-2021

*

Twee + Twee : alles nieuw, dus ook dit Kloteland is naar de Maan…

*

De suggestie van federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om naar een België met twee deelstaten en twee sub-entiteiten te gaan, wekt onbegrip op in Franstalig België en Brussel. Voor de Franstaligen betekent het dat Brussel onder ‘curatele’ wordt geplaatst.

Brussels minister van financiën Sven Gatz (Open Vld) bereidt alvast een studie voor. Die moet het mogelijk maken dat de belastingen en het onderwijs door Brussel zelf georganiseerd kunnen worden. De Brusselse N-VA wacht de stellingnames van de andere partijen af. De Brusselse afdeling van Verlindens CD&V wil de gemeenschappen niet loslaten, wat een België met vier volwaardige deelstaten uitsluit.

Annelies Verlinden suggereerde tijdens een lezing van politoloog Carl Devos aan de Universiteit Gent dat een België van ‘twee plus twee’ tot de toekomst mogelijkheden behoort. Dat wil zeggen dat België een federale staat blijft, maar dat Vlaanderen en Wallonië de twee hoofddeelstaten worden. Die oefenen zowel gemeenschaps- als gewestbevoegdheden uit. Daarbovenop zijn er twee deelgebieden, de Duitstalige regio en Brussel. Daar blijven Wallonië en Vlaanderen ‘bevoegdheden’ uitoefenen. Dat model vervangt het huidige België, waar er drie gewesten en drie gemeenschappen zijn. Volgens Verlinden gaat het louter om een idee, en niet om een uitgewerkt voorstel. Een België met vier volwaardige deelstaten behoort voor haar namelijk ook tot de mogelijkheden.

Een model met vier volwaardige gewesten lijkt binnen de Vivaldi- coalitie ook de voorkeur weg te dragen. CD&V is er binnen de coalitie echter het minste voorstander van. Zij zien Brussel immers nog altijd onlosmakelijk verbonden met Vlaanderen.

Brussel int zelf personenbelasting

Brussels minister van Financiën Sven Gatz wil het debat aangaan, maar niet zonder voldoende studiewerk te hebben verricht, zegt hij aan Doorbraak.

Ik wil Brussel financieel verantwoordelijker maken door een deel van de personenbelasting van mensen die in Brussel werken, ook in Brussel te innen.

‘Bevoegdheden als onderwijs en cultuur kunnen geregionaliseerd worden, en Brussels worden. Maar daar moet dan een betere financiering tegenover staan. Ik wil Brussel financieel verantwoordelijker maken door een deel van de personenbelasting van mensen die in Brussel werken, ook in Brussel te innen. Dat is beter dan een zoveelste dotatie vanuit de federale staat te organiseren. In de lente zal mijn kabinet trouwens een studie aanvragen bij enkele universiteiten om dat nieuwe systeem te kunnen objectiveren, en te zien hoeveel het ons kan opbrengen.’

Gatz past voor een nieuwe staatshervorming die de zaken ingewikkelder maakt. ‘Elke staatshervorming tot nog toe resulteerde in meer staat. In Brussel is de organisatie van het onderwijs door de Franse gemeenschap bijvoorbeeld loodzwaar. Als we er Brussels meertalig onderwijs van kunnen maken, dan kunnen we ook de verloningen van leerkrachten uniformiseren en de administratiedruk verlichten. Daar tegenover staat wel dat er federaal afspraken moeten gemaakt worden over het statuut en de bescherming van het Nederlands in Brussel. Het federale niveau moet duidelijke regels vastleggen voor de benoeming van ambtenaren en het respecteren van de taalwetgeving. Want dat kan de Nederlandstalige minderheid in Brussel niet alleen afdwingen.’

Vereenvoudiging structuren

De Brusselse liberaal vindt dat er bij een volwaardige deelstaat Brussel ook een vereenvoudiging van de eigen Brusselse structuren moet staan. ‘De 19 gemeenten, OCMW’s en allerhande commissies kunnen op de schop, en er kan gesneden worden in het aantal Brusselse parlementairen. Alles mag op tafel. We gaan zien of we dat met een hervormde personenfiscaliteit ook kunnen bolwerken.’

Dat Brussel zijn eigen sociale zekerheid kan betalen, daar twijfelt Gatz dan weer aan. ‘Vlaanderen kan dat volgens mij, Wallonië misschien, maar Brussel is daarvoor te klein.’

De tijd van het institutionele broddelwerk is voorbij

‘Het goede van Verlindens voorstel is dat we nu met vier aan het praten zijn. De tijd van het institutionele broddelwerk is voorbij. Het debat zal de komende jaren gevoerd worden, want de Franstaligen dreigen de komende jaren met hun financiering in de problemen te komen.’

Confederalisme

Brussels parlementslid Cieltje Vanachter (N-VA, oppositie) vindt het goed dat andere politieke partijen door Verlindens uitspraak na beginnen denken over de toekomst van Brussel. ‘Voor ons is het al sinds 2014 duidelijk: confederalisme, met een versterking van Brussel door meer bevoegdheden voor de regio, en een vereenvoudiging van de Brusselse structuren. Brussel blijft ook de hoofdstad en blijft verbonden met de gemeenschappen. Laat de andere partijen nu ook maar zeggen wat ze met Brussel willen.’

We willen politiek voeren voor alle Brusselaars

Brussels CD&V-voorzitter Pieter Demeester verklaarde onlangs nog: ‘Brussel is alleen leefbaar als onderdeel van een groter geheel. Daarom houden we vast aan de gemeenschappen. Het idee van de Brusselse meertalige gemeenschap is romantisch. Het speelt in op een groeiende identiteit, een zekere fierheid om Brussels te zijn. En alhoewel ik daar ook wel graag in meega, ben ik ervan overtuigd dat Brussel ook Brussel is omdat ze deel is van grotere gehelen zoals Vlaanderen, België en de Europese Unie. We willen politiek voeren voor alle Brusselaars. Maar wel vanuit de overtuiging dat de Vlaamse gemeenschap een rol te spelen heeft. Die moet voor ons zeker blijven.’

*

 CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

Z’hebben ze n’hm wel weer te pakken, zeker!

‘Schild en Vriend’ mat de ‘NeoNazi’ Dries v  Van Langenhove van het Vlaams Blok op kop, schouder-aan-schouder met het Parijse ‘Plebs’, revolutie aan het maken tegen het Wettelijk Socialistisch Gezag aldaar, dat ‘ Collega-Extremistische Partij de nek wil omwringen. Om – Spéciallité de Paris – op het kapblok dee guillotine te brengen.

Parijse Linxe Volksopstanden, zoals in 1789, zijn een hemelse zegen, rechtse protesten daarentegen zijn erger dan de baarlijke duivel. Want die willen iedereen, de goeden en de slechten, gelijk voor de Wet… En da is nie goe nie voor de rechtse portemonnee van Linxe profiteurs, zakkenvullers en bloedzuigers..

Wereldnieuws dus, planetair ‘gefundes Fressen’ bij hoogdringendheid te verspreiden door de Prletariërs Aller Landen van deze Uitloop-Regering
Vivaldi en haar slippendragers van de zich aan subsidies rijk boerende Media…


Onze straks - na de volgende Verkiezingen - aan de Macht komende Vlaamse President, TVG DE EERSTE, vrijdag laatst nog bij Ivan de Adder en Rik Van Cauwelaert op den TV diens ‘Verboden Wapendracht’ te horen toelichten. TVG was namelijk tijdens een of ander praatprogramma ‘betrapt’ met een verboden Pepper Spray. Hilarities alom.


De Studio van De Afspraak was er te klein voor. HIJ DEED HET WEER !!!!

Zie je nu dat die van het Vlaams Belang een terroristische organisatie is in de echte zin van het woord !!

Waarop, als een minzame explosie, de ludieke utleg kwam, dat ie helemaal niets afwist van ‘wapens’ of enig ander schietgeweer in het algemeen, maar dat zijn Partij integendeel pleitte voor het ‘uit het Strafwetboek halen’ van zowel kleine busjes haarlak (sic) vooral voor Dames ter …. bescgerming van hun eerbaarheid – instemmend geknik – en van, mits duidelijke Wetteksten, van kleine busjes Pepper Spray die qua formaat vooral passen in kleien toilettasjes of broekzakken…

Bewonderende instemming….

En vervolgens – top of the bill – kwam TVG naar boven met zo’n verschrikkelijk Verboden Wapen. Het gehoor schrok zich ’n bult.

Maar, zo bekende’ ie lachend, een ding dat LEEG was…

Applo in de zaal, bijna zelfs van de VRT Tanghe.

-

Ja, zo vervolgde TVG ontwapenend verder… daarover ging ook de Rechtsvervolging tegen Dries van Langhenhove, die door DM zo dapper in lange vervolgverhalen uitgespannen wordt. Zo’n pepperspray-dingetje was dus de ‘wapendracht‘ van Schild en Vriend. Idem dito met de diep in de bossen verborgen ‘militaire oeenkalmpen’.. die jeugdkampen bleken te zijn.

Met de topper of the topping bill, dat ‘n Gerechterlijk Onderzoek naar ‘n moordzaak meesstal binnen een paar jaar afgerond is, maar dat onderzooek tegen Schild en Vriend, nu al zes jaar aansleept…

Allemaal koren op de molen in het ’cordon sanitaire’ tegen Het Eigen Volk Eerst…

Tableau Vivant. En doek.

Beste kiezer, moet er niet nog meer zand zijn?

Pepperspray als eye opener.

Geen wonder dat deze wonderbaarlijke 0 - 1-2 datum van vandaag, de warmste is sedert het begin van de opmmetingen.

En da’s nog maat het begin van de zelf ingesmeten ruiten !!!!!

*

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST


Geen opmerkingen: