maandag 1 februari 2021

500509 - NIET ‘LOVEN BIVEN’ MAAR ‘LIÈGE VOLE’

.

500509 - NIET ‘LOVEN BIVEN’ MAAR ‘LIÈGE VOLE’

MAANDAG 1 FEBRUARI 2021

*

IN HET FRANSOOS IS INDERDAAD VEEL, ZELFS HEEL VEEL, GEWOON ECHT DUBBELZINNIG. ’VOLER’ STAAT VOOR ‘VLIEGEN’ MAAR OOK VOOR ‘STELEN’. PERFECT TOEPASSELIJK DUS VOOR ‘LA CITÉ AEDENTE’ DE ‘LIEGE’

*

*

KATSBERG

De Katsberg vanaf Steenvoorde

De Katsberg (Frans: Mont des Cats) is een getuigenheuvel in het West-Vlaams Heuvelland, in Frans-Vlaanderen, op het gebied van de gemeente Godewaarsvelde. Hij is 150 meter hoog.

Op de Katsberg staat de Abdij op de Katsberg. In de buurt van de abdij staat ook de Chapelle de la Passion. Verder bevinden er zich nog enkele zendmasten, waaronder een 200 meter hoge televisiemast. De naam is afkomstig van de Germaanse volksstam van de Chatten.

Binnen de muren van de abdij zocht Maarschbezinning tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De Katsberg is een onderdeel van de zogenaamde centrale heuvelkam in het Heuvelland, deze bestaat daarnaast uit de Watenberg, Kasselberg, Wouwenberg, Boeschepeberg, Kokereelberg, Zwarteberg, Vidaigneberg, Baneberg, Rodeberg, Sulferberg, Goeberg, Scherpenberg, Monteberg, Kemmelberg en Letteberg. Ten zuiden van deze heuvelkam bevindt zich het stroomgebied van de Leie, ten noorden van deze heuvelkam het stroomgebied van de IJzer.

 

Zendmast

De Katsberg is eenmalig opgenomen geweest in de Tour de France. Daarnaast is hij meermaals beklommen in de wielerklassieker Gent-Wevelgem: in 1957, in 1993 (2 maal), in 1994 (2 maal) en 1995 (2 maal). Daarna duurde het tot 2010 (2 maal), 2011-2020 (1 maal). Ook is hij opgenomen in de Vierdaagse van Duinkerken en het Circuit Franco-Belge.

 

 

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

DE LUIKSE AUGIASSTAL

Het zoveelste schandaal binnen de PS blijft onze media beroeren, maar in feite zijn de laatste feiten ervan in Luik nog een voortvloeisel van de moord op PS-kopstuk André Cools, 30 jaar geleden a.u.b. Het onderzoek daarnaar leidde tot het fameuze Agusta-schandaal dat ook in Vlaanderen slachtoffers maakte binnen de socialistische familie en bracht een serie van malversaties aan het licht waarbij heel wat politiekers bij betrokken waren, waarvan de meeste de PS stempel droegen. De moord maakte aan deze praktijken echter geen einde. De verwevenheid van politiek met groot geld in Wallonië is feitelijk nooit stilgevallen. Na Cools waren er de problemen met zijn politieke erfgenamen, daarbij o.m. ‘papa’ Daerden en Alain Mathot, deze laatste de man die ooit zei ‘dat het gat in de Begroting er vanzelf gekomen was en weer vanzelf zou weggaan’. De Daerden en Mathot die nu mee de Luikse politiek bepalen, zijn beide ‘zoon van’. Stéphane Moreau, die voorlopig in de cel zit en beschouwd wordt als het meesterbrein achter de meeste van deze malversaties,, zette papa Daerden opzij als burgemeester van Ans, maar werd bij het eerste schandaal van Publifin, dat ook in Vlaanderen speelde, meer bepaald in Gent en Oostende (denk maar aan ‘Publipart’ en ‘Electrawinds’) en nu Nethys heet, uit de partij gezet. Tussendoor was er ook nog het Omob-schandaal , een verzekeringsmaatschappij waarvan Cools destijds voorzitter was, die Cools’ politiek netwerk (intercommunales, ziekenhuizen, water- en elektriciteitsmaatschappijen en andere nutsbedrijven) mee financierde en later is overgegaan in Ethias. Over deze laatste is zelfs binnen de huidige federale Paarsgroen+ regering zopas een eerste conflict ontstaan, omdat de PS haar niet wil laten privatiseren. De hoofdzetel is nl nog steeds in Luik en de PS maakt ook daar nog steeds grotendeels de dienst uit, vandaar.

---

de marge van bovenstaande hierbij een voorbeeld van wat zich daar allemaal afspeelt, in Luik maar ook daarbuiten.

 

Misschien zegt de naam Julie Fernandez-Fernandez in Vlaanderen niet veel, maar deze dame was ooit staatssecretaris in de regering Leterme. In 2019 werd ze herverkozen op de Kamerlijst, maar ze verkoos, wegens het cumulverbod, schepen van Luik te blijven. Als schepen krijgt ze daar een jaarsalaris van 100.000 euro, en daar houdt het niet bij op. Omdat ze haar Kamerzetel opgaf, krijgt ze gedurende twee jaar een maandvergoeding van 9.742 euro (in totaal 233.800!). Daarenboven is ze voorzitter van de intercommunale Enodia en en het pensioenfonds Ogeo Fund, twee instellingen die ook ter sprake komen in het gerechtelijk onderzoek dat nu aan de gang is. Voor het Ogeo Fund beheert Fernandez-Fernandez een budget van 1 miljard euro, alhoewel ze volgens toezichthouder FSMA daarvoor niet geschikt is, tenzij ze bijscholing zou krijgen, wat tot op heden niet gebeurd is. En Fernandez-Fernandez is bij de PS geen uitzondering, zeker niet in de Luikse republiek der kameraden, Ongetwijfeld gaan daar nog lijken uit de kast vallen, maar geen mens in Wallonië gelooft dat het systeem er

*

*veel zal veranderen.       

*

CORONAVIRUS

*

Pfizer-BioNTech gaat tot 75 miljoen extra dosissen leveren aan Europa

Vandaag om 08:40

*

Na AstraZeneca zegt ook BioNTech dat het extra dosissen van zijn vaccin kan leveren. In het tweede kwartaal mag de EU 75 miljoen extra vaccins verwachten.

De Duitse vaccinfabrikant BioNTech kondigt maandag aan dat het in het tweede kwartaal mogelijk tot 75 miljoen extra dosissen van zijn vaccin kan leveren aan de Europese Unie.

Daarnaast werkt het bedrijf aan een verhoging van de leveringen vanaf de week van 15 februari, 'om de contractueel vastgelegde levering van de volledige hoeveelheid dosissen in het eerste kwartaal te verzekeren', zegt Sierk Poetting, financieel directeur van het bedrijf, aan de Duitse krant Der Spiegel.

Marie Van Oost

 

ORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR


De Walepays

Ons aller goede vriend Guido GUVAAL, dat is me toch ne mens met een wel heel slecht ‘on-vaderlands’ karakter!!!!! Schrander als niet één, dat wel, en dat met een geheugen als een olifant voor wat betreft die ontelbaar vele ‘ajkefietjes’ in de Waalse polletieke krabbenmand van die kleine minderheid aan ‘Belgen’.

Het grote Lichtend Voorbeeld daar in het Zuiden des Lands, zijnde wijlen de Rode Sovjet USSR, veel groter en veel erger, is er al aan dat het heerlijk Bolsevisme 3o jaar geleden aa ten onderen gegaan. Dedju toch! Want ze konden het zowel daar als hier toch zo goed uitleggen.

Hier in dit Kloteland gebeuren, net als onder Vadertje Stalin, ook moorden en persoonlijke afrekeningen onder de maatjes, zij het heel wat minder spectaculair en meer in de marge en vooral ‘en mineur’.

Typisch ten andere voor een Zuiderse mijnwerkers- streek, al dat mineur-gedoe. Maar de weerklank in Vlaandeeen? Geschoteld en warm opgediend door hun spitsbroeders in onze Noordelijke Gewesten. Ja, ik bedoel door Socialistische Partij-en, de Rode, de Freioene ende Blauwe, de S.P. ofte de Stelende Partij.

En met welke verdraaiende roeptoeters! Voorgesteld als ‘fait divers’ onder de rubriek ‘Gebroken armen en benen’. Vooral vliegensvlug en in kleine lettertjes want in ’s Lands Belang: onder de mat geveegd door de medeplichtige ‘verkochte’ Staatsmedia.

-

Kijk, en dat precies is de goeie kant aan alles wat GUVAAL zowel als ondergetekende en nog vele anderen zich dagelijks de naad uit de broek werken. Oneerlijkheden, bedriegerij, dieftes en zakkenvullertjes aan de kaak stellen om op die manier de schaapjes naar de ware schaapstal te helpen leiden.

Namen uit de recente Noordelijke dedpartementen? Willy Claes, Den Baard van Oostende, Freddy Willocxs, Opa van ’t Sloef-Mateke, Daniël Termontie (Gent), enz, enz, thans allemaal vervangen door Leden van de Blauwe Geschelpte Rode Broeders… (t ‘t Sloefde zelf geraakt maar niet aan de gang met zijn ‘Vooruit’, want ziek te bed. Of nie ziek te brd, wie zal ‘t zeggen…

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

 







Geen opmerkingen: