zaterdag 30 mei 2009

DE ROEP VAN DE OPPOSITIE

DE ROEP VAN DE OPPOSITIE
Daar juist weer een beetje gaan grasduinen bij onze jongens van de Oude Media, en stilgevallen bij De Morgen. Ik vraag mij af, waar ik, na het faillissement, nog een betere bron van vertier zal vinden!
Vooral toen ik de naam gelezen had van een van de 2 daders van ‘Dendermonde’, wist ik het weer: ‘Neen, slangen vervellen, maar zijn zo gemakkelijk niet dood te krijgen’ – al zijn ze geen kat, ze vallen altijd op hun pootjes….
Mooie vergelijking: een slang die op haar pootjes valt. Trouwens, een even onmogelijk beeld als een eerlijke De Morgen….
Ik dacht dat de namen van ‘mogelijke daders’ in de pers alleen vermeld werden via hun initialen. Zelden of nooit zal men lezen over ene Rachid B., of ene Ahmed D., maar altijd over ‘jongeren’, als codewoord voor een te beschermen diersoort. (Grapje!) Nu werd de identiteit van die Jonathan De Greef (18) open en bloot voor de leeuwen gegooid. Ja, dat vertel je de koeoek, met die gluiperds van de De Morgen…..Waarschijnlijk zijn nu een paar opzoekingshoernalisten bezig de familie van deze dader uit te spitten, op zoek tot het tiende geslacht; naar het minste rode draadje dat zou kunnen leiden naar het Vlaams Belang of misschien zelfs een lidmaatschap van het Davidsfonds…Wie weet is er zelfs een nog levende grootvader voorradig die als Oostfronter nog bij de Vlaamse SS is geweest! Met de naam de Greef kan men immers bij De Morgen alle kanten uit….
Maar dit terzijde.
Bedoeld artikel inspireerde mij, om woordeloos commentaar te geven op deze zin:

Of het met drie kan, wordt twijfelachtig. Zelfs als het wiskundig zou kunnen, zal het vooral bij de sp.a quasi onmogelijk worden om, na eenentwintig jaar machtsdeelname, aan de roep van de oppositie te weerstaan.

Prachtig voorbeeld van de linkse ooelogstaal, om altijd gelijk te halen…Zelfs voor de nederlaag kiezen ze een positief klinkende term! Een beetje plagiaat van wijlen de Berichten van het Obercommando der Wehrmacht….die bekend gaf, na een hels spektakel van trompetgeschal, dat er een succesvolle terugtocht gelukt was over 200 Km, zonder noemenswaardige verliezen….
De rest van het artikel was de gewonen woordenbrij die men gewoonlijk vindt in de gewone alledaagse De Morgen. Alleen het einde, de lange slotzin van dat lang, veel te lang, artikel, wil ik jullie niet onthouden….het land staat op een zucht van een nachtmerrie. Beter nieuws, in jaren, niet geelezen in DMç en die voor elke Vlaams-Nationalist de horizon hoopvol doet kleuren….En toppunt van miserie, dat alles vast loopt, op een zucht naar het belgisch voorzitterschap van de EU: nog nooit is de nachtmerrie zo dichtbij geweest….
Ik zie het lichtjes anders. Totaal anders, als U het mij vraagt. Stel U voor, dat wij bedoeld voorzitterschap aan ‘ons land’, als mede-stichter van de Eu, voorbij moeten laten gaan, dan is dat toch het Uur ‘U’ voor Vlaanderen om aan de wereld te laten zien wat hier al 179 jaar gebeurt….en wat nu voorbij moet zijn. Noodzakelijkheid des Gebods. Een volksraadpleging zou alles duidelijk maken! En Europa zal niet anders kunnen dan de nieuwe Staat erkennen, de dag van Vlaanderens onafhankelijkheid!
Een nieuw Vaderlands Lied is niet meer nodig! Het Oude heeft ruimschoots zijn pluimen verdiend, en waarlijk, ze zullen hem voortaan heel zeker niet meer temmen, de fiere Vlaamse Leeuw!
Geniet even mee van de wanhoop van het schrijvend ongedierte van De Morgen….

Een MR-bron voorspelde deze week "het spectaculairste naoorlogse verkiezingsresultaat". Ook Kris Peeters weet: dit land staat op een zucht van de chaos. Dit is wat hij noemt het "worst case scenario": "Een uitslag die voor niemand echt duidelijk is. Waarbij het in Vlaanderen zelfs met drie niet mogelijk is en het ook in Wallonië vastloopt, waarbij de federale regering onder druk komt. Stel dat we juli ingaan met een totaal versnipperde politieke situatie. Beeld u dan ook eens in dat dit land in augustus, september, oktober.... geen enkele regering zou hebben, dat iedereen aan het onderhandelen is, de een bij de ander moet inbreken, enzovoort. Dat is verschrikkelijk, en dan nog wel in aanloop naar het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie. Dit is echt een nachtmerrie, maar die nachtmerrie is nog nooit zo dichtbij geweest."
30/05/09 10u25
De tussenstand: Op een zucht van een nachtmerrie
Filip Rogiers

Geen opmerkingen: