zondag 3 mei 2009

GELUKKIG GEEN ATOOMBOM IN HUIS


GELUKKIG GEEN ATOOMBOM IN HUIS
Neen, voorlopig nog altijd niet.
Laten wij AUB (in onder geschikte orde) regelmatig naar Scherpenheuvel op bedevaar gaan om er te bidden dat het nooit gebeurt, maar laat ons ondertussen (in hoofdorde) zoveel mogelijk de Arabische invasie bestrijden, door de argumenten van Israël niet alleen te aanhoren en te verspreiden, maar ook door er naar te handelen. Voor Iran en C° is Israël Vijand N° UNO en de Westerse wereld is N° Duo! Verder kunnen ze niet tellen.
‘Geniet’ ondertussen mee van de laatste minuten van een onschuldige vrouw, die om hulp smeekt aan de telefoon aan haar moeder, want de beulen komen haar halen, en ze ziet de strop van uit haar cel. Ik zeg: ‘geniet mee’ om de gruwel des te beter te doen doordringen. Ja… Iran heeft met recht en reden veel klachten op de Westerse wereld… Zie Durban II en luister ondertussen naar het oorverdovend zwijgen van Kareltje van BuZa.
Irrationele opmerking: Crembo, bescheiden glimlachend, manmoedig aan het hoofd van een bataljon para’s, trekt op naar Teheran (luchtlanding) en bevrijdt er, als een moderne Robin Hood, de bedreigde zielsbedroefde maagd. Na een kwartiertje is de klus geklaard en gebeuren er in een oogwenk een paar zaken.
1° Crembo stijgt op, de maagd in zijn armen, haar hoofdje tegen zijn sterke Tjevenschouder. Crembo glimlacht bescheiden.
2° De Iraniërs zijn razend en nemen de belse Blauwe Geschelpte BuZa te grazen. Crembo glimlacht bescheiden.
3° Terug in Aalter wordt een groots volksfeest gehouden op kosten van ’t Gemeen. Crembo glimlacht bescheiden
4° Cremo krijgt van Laeken een zoveelste lintje, maar hij beperkt zijn tussenkomst tot zijn gekende glimlach.. Bescheiden als hij altijd is.
Miljarde Miljarde! Die onmensen! Van machteloze woede zou een mens gaan schelden! Of dwaze parlee verkopen, om niet te barsten van coleire! Geef ons die haatbaarden van Rechters maar eens in handen! Samen met een groot deel van die van bij ons, maken wij daar korte metten mee. Metten zijn een begrip uit de Roomse liturgie, maar ik vrees dat er naar metten niet genoeg volk zal komen kijken. Doe er de lauden, de tertsen en de vespers nog maar bij. En ze moeten niet kort zijn, die metten!
Want vergeet niet, naast Turkije staat straks ook buurman, Iran, te dringen, om deelachtig te worden aan het verdelen van de gedroomde oorlogsbuit waarover de Islam al eeuwen heeft lopen dromen, en die nu zonder strijd in hun handen belooft te vallen.
Een mens zou zich beginnen afvragen, of de nederlaag van Hitler in 1945 wel een goede zaak is geweest! We komen op deze manier begot van de regen in de drop, of bevrijd van de pest, vergaan we nu aan de cholera….
Heilige Moeder Gods, wat ben ik begaan met het lot van de jeugd onder de Halve Maan die iets mispikkelt. Waren ze niet beter geboren als Christen? Misschien een tip voor de hang-jongeren die onze steden teisteren in naam van Allah.
Maar wat wilt U!?….Een volk en zijn leiders dat luistert naar de zwakzinnige razernij van een roverhoofdman uit de karen 625, die leerde tellen met geiten en kamelen en zijn rijdom mat aan het aantal vrouwen dat hij kon bezwangeren. Die zoals de eerste de beste analfabeet, zijn wreedaardige wijsheid moest dicteren aan een ander…die het een paar honderd jaar na zijn dood te boek stelde. Lichtjes aangepast waarschijnlijk aan eenieders verlanglijstje, net zoals moeder de vrouw de soep kookt..
Ik weet niet of het slachtoffer ooit door iemand zal betreurd worden, want ook dat zal wel strafbaar zijn. Ik weet ook niet of een vriendelijke kogel op het gepaste ogenblik op een zekere Ayatollah het Iraanse volk en meteen de ganse wereld voor geen groter onheil had bespaard….Tenslotte zou die vent in het Hiernamaals beter af zijn geweest, want direct onder de hand van zijn Meester…
Kijk, als Seppe Weiss meeleest, dan zal hij mij nu beschuldigen van het aanzetten tot…. Maar voorwaar! Voorwaar! Het is beter dat één onrechtvaardige sterft, dan dat er miljoenen rechtvaardigen in zijn naam worden afgeslacht!
Iraanse (23) opgehangen voor moord(?) als minderjarige
Mensenrechtenorganisaties en ook de Europese Unie hebben zware kritiek op de executie gisteren van een 23-jarige Iraanse vrouw voor een moord die ze op haar zeventiende zou gepleegd hebben. Amnesty International zei 'verbijsterd' te zijn door de verhanging van Delara Darabi en stelt dat de vrouw geen eerlijk proces kreeg. Verdragen verbieden de doodstraf voor daden gepleegd door minderjarigen.

Uitstel genegeerd
Een Iraans hof had de vrouw twee maanden uitstel van executie verleend, maar volgens haar advocaat werd dit bevel genegeerd door de gevangenisautoriteiten.

Onschuldig
Sinds haar bekentenis heeft Darabi, een kunstenares, volgehouden dat ze onschuldig is. Ze zou de schuld van de moord op zich genomen hebben om haar vriend te beschermen. Darabi wekte de belangstelling van de internationale gemeenschap nadat schilderijen en tekeningen die ze in haar cel maakte de wereld rond gingen.

Wanhopig telefoontje naar moeder
Volgens Jon Leyne, correspondent voor de BBC in Teheran, deed Delara Darabi vrijdagochtend nog een wanhopig telefoontje naar haar ouders waarin ze stelde dat ze de strop van de beul al kon zien. "Moeder ze gaan me ophangen, asjeblief red me", zei ze, vlak voor een cipier de telefoon uit haar handen rukte en tegen de moeder zei "we gaan je dochter executeren en daar kan je niets meer aan doen".

Geen eerlijk proces
Volgens Amnesty International was de verhanging een cynische zet om verder internationaal protest te vermijden. "Amnesty is woest om de executie, in het bijzonder omdat de advocaat van Delara niet op de hoogte werd gesteld. Ze heeft geen eerlijk proces gekregen. Het hof heeft geweigerd nieuw bewijsmateriaal in overweging te nemen waarmee haar advocaat kon aantonen dat ze de moord niet kan gepleegd hebben".

Volgens Amnesty heeft Iran sinds 1990 niet minder dan 42 minderjarigen geëxecuteerd, in weerwil van het internationaal recht.
Europese Unie
"De EU protesteert krachtig tegen haar executie die strijdig is met internationale verdragen die Iran vrijwillig heeft geaccepteerd'', meldde huidig EU-voorzitter Tsjechië vandaag in een verklaring.

''Zulke schendingen van mensenrechten ondermijnen het begrip en vertrouwen tussen Iran en de Europese Unie.''

Iran had sinds oktober 2007 geen jongeren meer geëxecuteerd. Het land legt zeer vaak de doodstraf op aan verkrachters, moordenaars en andere criminelen. Volgens Amnesty International heeft Iran dit jaar al 140 gevangenen geëxecuteerd. (lb)
Bron De Morgen

Geen opmerkingen: