zaterdag 5 januari 2013

1128 - DE TJEVEN HALN DE OUDE TOEBACK KOEIEN UIT DE GRACHT

.


.

1128 - DE TJEVEN HALN DE OUDE TOEBACK KOEIEN UIT DE GRACHT



Zo d’Oude Van Rampuys zongen




Zo piepen hun jongen.

***



Voorlopig gaat het bij de Tsjeven nog niet om ‘de ziel van het kind’. Maar dat komt nog wel Mieke Van Hecke moet nog aan het woord komen.. Voor ‘Outer en Heerd’ lukt al jaren niet meer : waar gaat dat naartoe, waar gaat dat naartoe? Van welk hout nog pijlen gemaakt? Torfs schijnt er nu de brui aan te geven, net als Vervotje. Hij verlaat de polletiek en zal nu, samen met den Cleynen Eyskens schijven aan een boek dat ‘De laatste dagen’.

Zak heten.

Jos Gheysels is in therapie voor zelfmoord-neigingen, omat het maar niet lukt om bij Uitgeverij Egmont benoemd te geraken als public relation manager.

Daar waar, bij een der voorgaande verkiezingen, iedereen de adem inhield voor de slagen die de Sossen zouden krijgen, won den Ouden Toeback de verkiezingen, met de slogan ‘Omdat wij nodig zijn’. Iedereen verstond natuurlijk, dat de man in de straat, zonder de Sossen, zou gezien zijn. Het is de regime-slaven echter gelukt, ook met de Sossen inbegrepen, toch de kleine man te rollen. Cfr de wilde immigratie en het daarmee gepaard gaande onveiligheids-gevoel, want meer dan dat is dat niet. Cfr de werklozen-cijfers, cfr het aantal failissementen, in vergelijking met de nooit geziene cijfers van de top-jobs in alles wat Overheid gerelateerd was en is.

Na de slechte Tobback-ervaringen wilden de mensen iets anders en Paars met het Gentse Liegebeest kwam aan bod, handig als het werd gespeeld met een reeks ‘Burger Manifesten’ waar de stroop van af droop. Toen alles wat verkoopbaar was, door de Overheid (goedkoop) verkocht en (duur) voor jààààren terug geleasd was aan geheimzinnige buitenlandse NV’s, verdwenen deze mestkevers resp. naar de druilerige EU in Brussel en naar het zonnige Toscane. Toen kwamen loodgieters-veelverdieners en trakpaarden in 3Dn om het land uit het moeras te helpen, maar ze hielpen vooral zichzelf en verkwanselden eerst (samen met den Baard van Oostendede) de energie-markt aan Parijs, en vervolgens het bankwezen met de spaargelden van de Vlamingen. . En weer moest de EU als vangnet dienen, deze keer zelfs voor de Terminator tot op de Place Pigalle en de joie de vivre met Frans beleg als toespijs

In al die tijd zwol ondertstussen de grondstroom aan.

Zeg dat het niet waar is, krijsen ze nu. Heer, redt ons, wij vergaan!



***

Ter zake :

"Confederalisme is excuus om 'splitsing' niet te gebruiken"

04/01/13, 17u06 − Bron: belga.be

***

Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) gelooft niet dat de N-VA het separatisme voorlopig laat varen omdat er momenteel geen draagvlak voor bestaat. Volgens hem gebruiken de Vlaams-nationalisten de term 'confederalisme' slechts om de splitsing van het land tot inzet te maken van de verkiezingen in 2014 "zonder het woord 'splitsing' te moeten gebruiken".

Van Rompuy doet zijn uitspraken na een interview van N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts in Metro vandaag. Daarin zegt hij "dat er momenteel geen draagvlak bestaat voor een onafhankelijk Vlaanderen". De partij zet daarom in op het confederalisme, een term die N-VA binnenkort op een congres concreet wil invullen.

Peter van Rompuy gelooft niet dat N-VA oprecht is in de uitspraken: "Splitsing blijft het doel. Voorzitter Bart De Wever wil immers desnoods buiten de grondwet om het confederalisme doordrukken en enkel nog onderhandelen over welke bevoegdheden federaal kunnen blijven", argumenteert hij. "Maar over dat laatste geraakt men veelal niet verder dan defensie".

"Voor N-VA is de inzet van de verkiezingen in 2014 dus de splitsing van de sociale zekerheid, de gehele fiscaliteit, de staatsschuld", besluit de CD&V'er.

Het confederalisme van N-VA kan volgens hem "enkel geduid worden als een Vlaanderen dat zich eenzijdig onafhankelijk verklaart" en eventueel nadien nog wat minimale bevoegdheden wil delen. "Tegenover dit confederalisme verbleken zelfs de Vlaamse resoluties tot 'borrelnootjes'."

Van Rompuy ziet dan ook een fundamenteel verschil met CD&V, dat in 2014 vooreerst de nieuwe bevoegdheden uit de zesde staatshervorming wil invullen "om maximaal te beantwoorden aan de eigen socio-economische noden". .





***



Het Gild der Broekschijters treedt aan. Sorry voor mijn eerder decadente, dus tijds-gebonden woordenschat, maar zo te zien (te ruiken tot hier?) doen ze het in hun broek.

Mark my words, want hier komt de voorspelling van het jaar.

Het zal niet lang meer duren, of de eerste ratten zullen het schip verlaten. Dat kan dan, net als de Queen Elisabeth na zoveel jaren dienst eveneens voor de kolonisatie, rustig naar het sloopdok verdwijnen. Hier en daar (ook in Wallonië, in Scharrelroi , bvb) zijn er al enkelen, waar de situatie er goed of gunstig uitzag voor hen (Quikie, BDW), over gewipt naar een lucratieve burgemeester-zetel. Op de benoemings-carrousel van Di Jeanetto draaien nog een 50-tal top-benoemingen hun laatste rondjes : Schouppe, de gouverneur voor O.Vl, diverse Intercommunales, de Chemin de Fer-top, diverse parastatalen, overheidsbedrijven van alle slach en soort; allemaal hoogst interessante verloningen met extra-legale voordelen. Na deze uitverkoop bij opbod, gaan de poppetjes aan het dansen!

Want zeg nu zelf : wie zal dan nog geïnteresseerd zijn in een lege schelp? Tja, België is nu eenmaal aan het verdampen in de EU, en deze keer is het niet eens de schuld van BDW of van Woestijnvis!!!!

De Coburgers kunnen dan de Kroon gaan dragen bij de Overschot-Belgem, samengesteld uit 194 nationaliteiten. Waar ze, lijk in de bropuse, bananen van de bomen zullen moeten plukken, terwijl de vrouwen van Het Hof/La Cour, met naakt bovenlijf, maniok staan te stampen voor geheel de stam.

Misschien zelfs dat de Coburgers hun oude broodwinning weer zullen moeten opnemen : plantages runnen voor de rubber-winning. De zwartjes, in ieder geval, zijn gewaarschuwd. .Zodat ze niet met lege, of zelfs helemaal zonder handen in hun hutten moeten verkwijnen.

Coburg en Cobra’ : ze staan op kop op dezelfde voet. Na de CO voor mij liever de Bra dan de (Ham)
Burger….














Geen opmerkingen: