zaterdag 17 november 2018

5183

 
*
Als het (binnenkort?) ooit zo ver komt dat alle ‘Beschavingen’ die er ooit op deze planeet hebben bestaan, zullen ondergesneeuwd zijn onder één dikke laag onwetendheid, zal Het Mensdom dan, zoals Adam en Eva, zijn Tweede Aards Paradijs beleven?
*
De Eurocraten van De Nieuwe Wereld Orde (in wording) zijn, alwetend als ze zijn, daarvan heilig overtuigd. Onder het inspirerend commando van het duo Hiltlary-Clown Obama gaat het goed vooruit. Dit Nieuwe Geloof wordt een soort genetische aangeboren overtuiging die vanaf dan moet gelden voor elk levend en uniseks wezen. Als die Euroc Rats als Leiders van die definitieve ‘Religie’ er maar goed bij varen. Zij geloven namelijk met volle overtuiging in alle bescheidenheid, niet in God, maar in zichzelf.
*
*
*
Het VN-migratiepact dat op 10 en 11 december ter ondertekening voorligt in het Marrokaanse Marrakesh wordt door steeds meer landen sceptisch bekeken. Europese lidstaten als Hongarije, Oostenrijk, Polen, Kroatië, Bulgarije en Tsjechië weigeren het pact te ondertekenen, net als de VS en Australië. Ook in België en Nederland wordt er getwijfeld. Hoewel Alexander De Croo wil ondertekenen, liet Theo Francken ondertussen weten dat de federale regering het Marrakesh-verdrag verder wil onderzoeken.
*
Wat staat er in het akkoord?

Al minstens vijf Europese lidstaten weigeren

Om te beginnen, geeft de tekst een totaal nieuwe en bredere dimensie aan migratie. Merkels beruchte ‘Wir Schaffen Das’-uitspraak betekende de aanleiding om migratiestromen (twee derde was migrant en geen vluchteling) ruimer te omschrijven. Hoewel de tekst niet bindend is, gaan de ondertekenende landen uitdrukkelijk akkoord om alles in het werk te stellen om de inhoud ervan te respecteren en zo mogelijk in wetteksten te gieten. Nadien zou de VN om de twee jaar voor elk land een rapport opmaken om na te gaan in hoeverre het verdrag al in de praktijk werd omgezet. Pittig detail: de EU heeft hierover niet als politieke unie kunnen onderhandelen omdat er binnen de EU geen akkoord kon gevonden worden. Elk land moet vervolgens zelf uitmaken of het dit pact zal ondertekenen of niet. Al minstens vijf Europese lidstaten weigeren.

Niet bindend is wel een heel relatief begrip in dit verdrag

Hoewel de tekst juridisch ‘niet bindend’ is, staat het document bol van de termen als ‘adopt’ (13 keer), ‘agree’ (24 keer), ‘guarantee’ (11 keer) …
Landen die de tekst – die niet meer kan aangepast worden – ondertekenen, verklaren zich akkoord met de inhoud van het verdrag en engageren zich om zich ernaar te gedragen. Binnen de kortste keren zal het pact door slimme advocaten misbruikt worden om onze bestaande wetgeving, die nu al zeer genereus is, verder uit te hollen.
In de koelkast van het Brusselse ‘Progress Lawyers Network’ van Mieke Van den Broeck en haar collega’s staat de champagne al koud.
Wie heeft het verdrag opgesteld?

De specialisten die het verdrag opstelden zijn allen vertegenwoordigers van de VN en van de VN-lidstaten. Aanvankelijk was het de EU die voor haar lidstaten aan tafel zat, maar door de weigering amendementen in overweging te nemen trok Hongarije zich terug en kon de EU niet langer voor zijn lidstaten optreden zodat de verantwoordelijkheid voor ondertekening bij elk land afzonderlijk werd gelegd.
Naast de vertegenwoordigers van de VN en de lidstaten waren ook de ngo’s (Human Rights Watch, Amnesty International…) uitdrukkelijk op de achtergrond aanwezig om het verdrag in hun voordeel om te buigen.
Evelien Wauters, doctoraal onderzoeker in mensenrechten- en migratiewetgeving, bevestigde door een reactie op één van mijn tweets dat ngo’s achteraan in de zaal zaten als de teksten aan bod kwamen en bovendien randevenementen organiseerden bij het overleg. Dat het nu zo stil is bij deze organisaties hoeft ….
Excuus, maar dit is gewoon manifest onjuist. Het migratiepact is voortgekomen uit inter-statenlijke onderhandelingen. De betrokkenheid van NGOs was beperkt tot het observeren achteraan in de zaal of het organiseren van rand-evenementen gerelateerd aan de onderhandelingen.
   Armand Vervaeck@ArmandVervaeck


   Waarom is het zo OORVERDOVEND STIL bij de NGO’s en de OpenGrenzen fanatici over Marrakech?
Omdat het pact uit hun pen gerold is.
Het (ooit) rijke Westen krijgt ALLE verplichtingen, de migranten (vanaf 11/12 en NA ondertekening) ALLE rechten.
Waarom is het zo OORVERDOVEND STIL bij de #NGO’s en de #OpenGrenzen fanatici over #Marrakech?
Omdat het pact uit hun pen gerold is. Het (ooit) rijke Westen krijgt ALLE #verplichtingen , de #migranten (vanaf 11/12 en NA ondertekening) ALLE rechten.
*
*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
**
Over het PACT van MARAKESH werd hier op deze blog reeds gerapporteerd via

*
Vaststelling.
Het is nog maar de laatste 2 à 3 dagen dar de radio; de gazetten of de TV zeer afstandelijk enkele softe besprekingen worden gewijd aan dit onderwerp. Het is als op eieren lopen, om toch maar niet te moeten gewagen over de bindende kracht van dit ‘Pact’, dat voorgesteld wordt als een zaligmakend ‘aanradertje’.
En zeggen, dat, in al zijn gestrengheid de basistekst reeds dateert en wacht op uitvoering sedert..1973. Lees: via de ‘vluchtelingenstroom’ uit allerlei ‘oorlogsgebieden’ is de omvolking al lang een voldongen feit. Correctie over die ‘oorlogsgebieden’, meestal in islam-gebieden, dient U te lezen dat deze oorlogen ofwel door de Uno, de NAVO, de Westerse Wereld of (onder de ‘democ ats’) door de USA werden uitgelokt een a.h.w. gepatroneerd.

Palliatieve Zorgverstreekking.

Ook daar zijn gekwalificeerde Gutmenschen getraind om zo vriendelijk mogelijk de ultieme injectie te vergoelijken… Ook dat zijn geen moorden, alleen het dienstbetoon om op latere leeftijd iemand voor zijn bestwil uit het leven te helpen stappen.
Wordt vervolgd…
*
In eigen land, een van de 174, is federale blauwe Sjarel vòòr. Theo Francken, namens de dienstdoende meerderheid in Vlaanderen, is tegen. Maar wat primeert is het (gezllig) uitstapje naar Marokko op Dinsdag 11 en Woensdag 12 December aanstaande.
Politieke beroepsmisvorming, zoals U zizr…
*
Aanleiding voor mij om eens ’n totaal andere soort

op de tafel te gooien. Ondergetekende bekent in alle ootmoed bij zichzelf deze afwijking die, net als de Christelijke Levensbeschouwing, niet meer van onze tijd is.
Niemand uit de rationalistische hoek ontsnapt er aan… Namelijk het denken in conservatieve begrippen in alle aspecten van het dagelijks leven.

Naast ‘Burgerplichten’, ‘Beroepsplichten’, ‘Persoonlijke Plichten’, en in de allereerste plaats ‘Familie & Gezinsplichten’, overal liefst zo goed mogelijk bekend, allemaal persoonlijke plichten. Allemaal ‘Plichten van staat’ zoals vermeld in de goede oude Mechelse Catechismus. Daarnaast zijn er nog de ‘plichten’ die automatisch verbonden zijn aan ‘Rechtspersonen’. Ja Ja, hier is ’n boekhoudertje aan het woord.
Die N.V.’s, V.Z.W‘s. en al die vele andere detail-verschillenen: ze zijn allemaal ingebusseld en omzwachteld in een strikt op maat gemaakt juridisch maatpakje. Vennootschappen in welke vorm dan ook, hadden vroeger Bestuurders, Afgevaardigde Bestuurders, Zaakvoerders, enz. Na ver-Amerikanisering zijn dat allemaal CEO’s geworden: ‘Chief Executive Officers’.
Pour les Flamads la même chose.
Die CEO’s, worden ook wel eens ‘Mangers’ genoemd. Arrangeerders dus.

Benieuwd welke omgangstaal de Rechterlijke Macht gebruikt als het over verantwoordelijkheid gaat.
Syndicaten bijvoorbeeld hebben geen rechtspersoonlijkheid en wettelijk gezien bestaan die dus niet. Enfin, ze bestaan wèl, maar alleen als juridisch ongrijpbare spoken. Als het om verantwoordelijkheid en schadevergoeding gaat. Gebroken winkelruiten en zo.
Die kunnen dus schade berokkenen of slaan en kerven op de Politie zoveel als ze willen, als organisatie dragen die nul komma nul aansprakelijkheid. Met andere woorden: hun bankrekeningen zijn veilig. Coburgia is wel het enige land ter wereld waar beroepsverenigingen van werknemers geen juridisch statuut hebben.
Ach ja, dat Coburgia van ons is werkelijk een écht goê landje.
*
Idem dito dus voor al die NGO’s. To be or not to be, weette wel.

Net als bij de ‘Vakbonden’ zitten die overal mee aan de onderhandelingstafels. En die zitten daar niet als gewone … waarnemers. Maar aks de mens geworden gewetens van de polletieke raddraaiers. Ze zitten daar dus in exclusiviteit niet alleen om mee te beslissen, maar om te zorgen dat hùn beslissingen een wettelijk omhulsel krijgen.
*
Het begrip NGO dateert trouwens am van 1945, d.i. aansluitend op de Val van Het Dritte Reich, en de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP). Die was dus toch niet dermate verkeerd, dat er voor opvolging diende te worden gezorgd.
De Führer, Juni ‘40
na bericht in Btuly-de-Pêche over Val Parijs..
*

Dondderag 15 November ‘18
 

Geen opmerkingen: