donderdag 30 april 2009

KARELTJE IS EEN DOMKOPJE

KARELTJE IS EEN DOMKOPJE
Maar een domkopje, op onze kosten, dat ons allemaal met zijn dommigheden belast. Meer nog. Hij smijt zijn domheids-masker gewoon af zoals een karnavalszot dat doet, draait zich om en gaat over tot de orde van zijn dag. Ondertussen zitten wij met het imago van solo-slim spelers en collaborateurs van de verdrukking.
Ik wist niet, dat de bekering van Barones Mia Doornaert al zo ver gevorderd was, dat ze openlijk onze BuZa durft te bekritiseren. Dat staat niet goed voor haar volgend lintje. Of…zou ze, wegens haar Koninklijke relaties, iets meer weten dan de gewone inktkoelies? Zou het kunnen, dat Kareltjes dagen geteld zijn? Dat andere en lucratievere horizonten hem wenken? Dat zijn optreden in Génève zoiets was/is als dat wat een straathond achterlaat op het voetpad voor de deur van zijn weldoener?
Durban II is lijk een geprogrammeerde klapband. Veel lawaai, de schade is onherstelbaar maar het gevaarte Europa blijft op de weg. Islamisten hebben begrepen dat ons land een softie is, en dat hen niets in de weg zal worden gelegd…De reinigingsdienst zal de drol wel opkuisen.

Treurig
22-04-2009 - Mia Doornaert - de standaard
Bernard Kouchner deed de wereld gisteren kond dat de Iraanse president Ahmadinejad 'in zijn opzet mislukt was'. De slottekst van de zogenaamde DurbanII-conferentie was goedgekeurd en de Iraanse president had daar geen 'tekst van de haat' van kunnen maken. Lyrische ontboezemingen zijn we gewend van de Franse minister van Buitenlandse Zaken. Maar in dezen is een kinderhand wel erg gauw gevuld. Is het warempel al een succes als een verklaring van een VN-conferentie tegen racisme geen tekst van de haat wordt?
Meer dan dat minimaal resultaat was overigens niet te verwachten. De dynamiek van de conferentie in Genève ligt geheel in die van de beruchte conferentie van Durban in 2001. Landen die tot de ergste overtreders van de mensenrechten ter wereld behoorden, dicteerden er de agenda. De slottekst van Durban heeft geen zier veranderd aan racisme en alle mogelijke soorten vervolging in de moslimwereld. En in Genève matigt die wereld zich opnieuw aan het Westen in alle toonaarden aan te vallen zonder ooit de hand in eigen boezem te steken.
De slottekst van Durban II is dan ook een ambigu en gevaarlijk document. Die ambiguïteit wordt goedgepraat met het argument dat compromissen onvermijdelijk zijn in de diplomatie. Dat klopt, maar hoe kan er een aanvaardbaar compromis bestaan tussen democratieën en dictaturen over fundamentele rechten zoals de gewetensvrijheid? Op dat punt kan men toch niet 'een beetje zwanger zijn'.
Daar schort het aan in de slottekst van Durban II, die onder meer 'islamofobie' en 'christianofobie' veroordeelt en daarmee bescherming van de religie boven die van de mensen plaatst.
De term islamofobie, laat dit nog gezegd wezen, is uitgevonden door fundamentalistische moslimregimes en imams, als wapen tegen hervormingsgezinde moslims. De notie wordt onder meer in het zogenaamd gematigde Egypte met groot 'sukses' gebruikt om moslimintellectuelen te doen veroordelen.
Waarom de Belgische minister van Buitenlandse Zaken donderdag zo nodig zelf dat resultaat luister moet gaan bijzetten, is een raadsel. Zeggen dat men het 'veld niet vrij mag laten' gaat niet op. De slottekst is al goedgekeurd. Zeggen dat hij 'weerwerk' gaat leveren, is een lachertje. Zijn toespraak zal alleen door de Belgische media uitgezonden worden. De onderdrukte massa's zullen hem niet te zien krijgen.
Hij gaat wel geloofwaardigheid geven aan een conferentie die, zoals Durban I, in haar toonzetting inging tegen het doel dat ze beweert na te streven. En de minister van een land dat zich zo 'Europees' noemt, distantieert zich van de meeste van zijn EU-ambtgenoten die verkiezen niet te gaan.
Maar het treurigste is dat hij aldus cachet gaat geven aan een tekst die als extra wapen voor onderdrukking kan dienen tegen hervormingsgezinde moslims. En dat dit vrijwel niemand iets kan schelen in dit land, dat alleen nog naar zijn eigen navel kijkt.
Bron Iskander.

Geen opmerkingen: