dinsdag 2 februari 2010

BESCAAFD MAAR VERNIETIGEND VONNIS

.














BESCAAFD MAAR VERNIETIGEND VONNIS


De Duinkerkse kaper
Voor de Republiek
Jean Bart (*)



Het zou elke Vlaming (bedoeld is elk menselijk wezen dat geboren is binnen de grenzen van de ‘deelstaat’ Vlaanderen) sieren als hij/zij in de persoon van Gerolf Annemans de Eerste President zag van de Vrije Republiek Vlaanderen. Enfin, daarvoor niet hem in persoon, het mag elkendeen zijn, die even beleefd, kordaat maar rechtlijnig opkomt voor zijn zaak. En als de tegenpolen dan even van hetzelfde niveau willen zijn? Dan is de afstand naar de vroegere geborgenheid niet meer ver af.

De vinger op deze nieuwe wonde (echte bandieten-gangs) is inderdaad het grandioos tegenwerken, althans de stilzwijgende medeplichtigheid van de franscouillons, die eens te meer hun naam niet gestolen hebben.

Voor de exacte vertaling van het woord ‘couillon’ verwijs ik naar de ‘Petit Larousse Illustré’, iets wat ik persoonlijk nog nooit gedaan heb, want ooit aan den lijve ondervonden. Naast ‘Sale Flamin’ – ‘Couillon – dat uit luiheid dan als ‘con’ met vetstift op mijn voorruit afgekort werd, moest ik dan een resem verwensingen ondergaan, omdat ik mijn taken in een tweetalige compagnie bij het toenmalig ABL vervulde, en zij niet. Toen al heb ik gedacht : ‘al wat ge zegt zijt ge zelf’ – en die vaststelling is met de jaren alleen nog maar gegroeid.

Zeg nu zelf: heb ik gelijk of heb ik gelijk!

De Franstaligen, dat zijn, dank zij de medeplichtigheid van sommige als Vlaming geboren verraders, de nieuwe kolonusatoren. In de beslotenheid van de achterkamertjes en ver van alle pottenkijkers, wordt er gewerkt aan het losweken van onze (verfranste) hoofdstad. Om in het land B. de grondwet te zien respecteren, moet de Vlaming grondgebied afstaan.

En onderwijl wordt het banditisme als breekijzer niet alleen zoveel mogelijk gedoogd, maar ook openlijk niet bestreden.

Met de duivelse redenering dat, als het geweld escaleert, de burger wel zelf naar wapens zal grijpen. Zodat dat ‘burgergeweld’ met officiële middelen zal moeten ingedijkt worden. Lees: de bandieten als zand tussen de vingers laten wegglippen, maar de burger, en zij die hem verdedigen, weer platknijpen. Zij zullen wel zorgen het gelijk aan hun kant te krijgen zodat zij weer de goeden zijn. En dan zal de taal van het Vlaams Blok/Belang als ‘opruiïng’ gekwalificeerd, tegen hen gebruikt worden.

Mijn bedenking bij de tekst van Annemans (hieronder) was : waar is de man die de ploegijzers omsmeedt tot zwaarden? Waar is onze nieuwe Duinkerkse kaper, die de kaduke Belgica entert en tot overgave dwingt? Parlesanten met franscouillons is altijd louter tijdverlies geweest. Ze zijn nog valser dan dat de Koraan de Moslims voorschrijft. Die mogen voor hun geloof met de tegenstreverovereenkomsten afsluiten als strategisch middel voor het bereiken van hun doel. De franscouillons doen hetzelfde, maar dan ontdaan van de oogverblinding dat zij het doen uit godsdienst-waanzin. De Geschiedenis staat bol van de voorbeelden!

En als het geen Duinkerse kaper kan worden, laat het dan liefst een Victor Muller zijn. Diens aanpak zou zelfs dodelijker kunnen zijn!


Het Vlaams Belang pas 15 jaar later achterna hollen kan (ondertussen) uw politieke gezondheid ernstige schade toebrengen.maandag 01 februari 2010

Wat een lachen zou dat zijn geweest indien niet - triest genoeg - politiemensen in Brussel het slachtoffer waren geworden van een schietpartij met exotisch gespuis. Want zeg nu zelf: toen VLD, SP.a en Groen en nadien alle andere (Vlaamse!) politieke partijen op het weekend-theater van de media zijn gesprongen om al naargelang "zerotolerantie" of "een eengemaakte politiezone" te eisen, was het duidelijk wie de verliezer was van zoveel hypocrisie. De verliezer is de brave Vlaamse burger die verkiezing na verkiezing heeft geloofd dat de partijen die nu - in plaats van beschaamd weg te kruipen - hun mond durven open te doen, het allemaal gingen oplossen.
Het is niet opgelost. Minder dan ooit. Natuurlijk zijn wij blij dat iedereen ons nu nakwaakt, maar hoe geloofwaardig is dat allemaal? Tien jaar na de wilde beloften van Marc Verwilghen en zijn veiligheidsplannerij: hoe geloofwaardig is de VLD? Met een Turtelboom die zegt dat ze "in de diepte gaat werken tegen de wapenhandel": hoe geloofwaardig is de VLD? Hoe geloofwaardig is met een zo'n zacht ei als Stefaan De Clerck de hele CD&V?
Een CD&V die bij monde van Marc van Peel ooit zei dat nòg belangrijker dan de splitsing van B-H-V de splitsing was van Justitie omdat anders geen veiligheidsbeleid meer mogelijk was in België.
De stilte aan Franstalige kant was dit weekend zo extreem luid dat men rustig kan zeggen dat een verandering ten gunste in Brussel alles behalve ongelooflijk dichtbij is.
Dit land is onbestuurbaar. Het is totaal uitgeleefd. Hoe lang zullen Vlaamse politieke partijen nog rond de pot blijven draaien? En na hoeveel verkiezingen zullen de Vlaamse politieke partijen opnieuw als altijd hun verkiezingsbeloften weggooien, de taboes op immigratie en harde aanpak opnieuw installeren en onmiddellijk daarna opnieuw platte broodjes bakken met de Franstalige partijen en met elkaar? De Vlaming verdient een partij die spreekt en die geloofwaardig is. En die blijft spreken als de rest opnieuw zwijgt.

Gerolf Annemans

Jean Bart : zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Baert

Geen opmerkingen: