vrijdag 19 februari 2010

VRIJE VERKIEZINGEN

.



















VRIJE VERKIEZINGEN




Bart Engelen verdedigt de opkomstplicht. Bart Engelen is post-doctoraal onderzoeker aan het Centrum voor Economie en Ethiek - K.U.Leuven. De opkomstplicht is het verdedigen waard, aldus Bart Engelen. 'De democratie is en blijft erbij gebaat.'


Aldus staat te lezen in de altijd bij-de-handse De Morgen van gisteren. Dus Evangelie-waar! Want die gazet staat op de bres voor waarlijk de echte ethische idealen : zelfdoding, euthanasie, vruchtafdrijving, anorexia nervosa enz…Waarlijk, zij staan voor de werkelijke waarden van onze uitdovende beschaving. Waarbij niet alleen de beschaving dimmt, maar ook het lezer-aantal van diezelfde gazet. Wat gelijk staat met hedendaags Linx masochisme.

Er wordt meteen druk geciteerd uit de hersenpan-vruchten van de tegenvoeters om de eigen stelling te verdedigen, zonder dat de geleerde ‘Post-gedoctoreerde van de K.U.L. er zich rekenschap van geeft dat hij precies wegens de herkomst van de ge-citeerde bron, achterdochtig zou moeten zijn. Daar staat, schrijft hij : De Luikse politicoloog Pierre Verjans wist te vertellen dat het Vlaams Belang de meeste kiezers zou verliezen als de opkomstplicht zou worden afgeschaft.

Begrijpe wie kan! De stemplicht wordt dus in stand gehouden om het Vlaams Belang meer kiezers te gunnen?!

Als ondergetekende deze ene keer een beetje mag spreken namens zijn gelijkgezinden? Van ons mag die ‘stemplicht’ – notabene : de post-gedoctoreerde spreekt van opkomstplicht, wat niet hetzelfde is als stemplicht…waarmee hij bewijst nogal erg ver post-gedoctoreerd te zijn – afgeschaft worden, wij staan op ons STEMRECHT en zijn ervan overtuigd, dat dit onze uitslagen alleen maar zou kunnen verbeteren. Het Vlaams Blok/Belang zou geen stemmen verliezen, maar er integendeel juist bijwinnen….Omdat wij, in hoofdzaak, overtuigden zijn en geen draaikonten. Het fabeltje van de protest-stem wordt alleen door de anderen in stand gehouden, om de uitslagen van het Vlaams Blok/Belang te kleineren. Ze nemen hun wensen voor werkelijkheid, en bouwen dan verder op die ingebeelde fictie.

Mocht men ondertussen om te beginnen alvast de vervalste stemcomputers in de recyclage geven, ons stemmen-aantal zou misschien al met een paar percentjers stijgen! Evenveel als men afgeroomd heeft ten voordele van de machts-partijen.

Het probleem voor niet-verplichte verkiezingen ligt aldus klaar en duidelijk bij de vrees voor het verlies van de zwalpende massa. Iedere partij heeft zijn ‘die-hards’ – maar de kleur-partijen kunnen alleen rekenen op hun postjes-bezetters en die vertegenwoordigen in hun geheel geen 25 % van de kiezers….De thuisblijvers zouden dus de kloof tussen de burger en de politiek maar al te duidelijk doen uitschijnen. Dat mag dus niet!

Het toppunt van het post-doctoraal artikel is wel de inleiding : Wie niet stemt, wordt niet gehoord. Wat getuigt van een ongehoorde brutaliteit. Want in dit on-land wordt, wie stemt voor verandering, nooit gehoord. Tenzij als het te laat is en er met kalasjnikovs geschoten wordt….Dan is ineens nul-tolerantie het toverwoord. Zonder daarbij te zeggen wie de doelgroep is van die nul-tolerantie….Dat is zowat hetzelfde als roepen ‘ Houdt de puntje-puntje-puntje-puntje….’, want roepen ‘houdt de dief’ zou wel eens beledigend kunnen overkomen….

Dat is wat in BruSSel gebeurt : men roept ‘Houdt de ….’ Want anders is het CGKE daar om iedereen vlug tot de orde te roepen! Ne touche pas à mon pôte’!

De bijzonderste twee strijdpunten van het Vlaams Blok/Belang zijn altijd geweest: welvaart door zelfstandigheid en beheersing van de wilde immigratie. Ik denk dat onze bevolking zich dat thans voldoende realiseert, om met gerust gemoed de volgende bollekens-kermis tegemoet te kunnen zien. Welvaart krijg je niet. Die moet je elke dag verdienen!

Geen opmerkingen: