vrijdag 5 februari 2010

O DIE OPWARMING DOET PIJN

.















O DIE OPWARMING DOET PIJN


Zijn we netjes aan ontsnapt….



Valse profeten zijn er altijd geweest en ze zullen er altijd blijven. Maar als wetenschappers, met (vervalste) bewijzen in d’hand op de waarzeggerstoel klimmen, zou men mogen denken dat ze tenminste wetenschappelijk onderbouwde leugens verkopen. Dat in hun kielzog paniekzaaiers mee in de belangstelling springen, is o zo menselijk maar daarom nog niet goed te praten.

Maar ik laat U eerst genieten.

Onderzoekers: Opwarming van de aarde is meetfout
donderdag 4 februari 2010 07:56
ELSEVIER


De geloofwaardigheid van het klimaatpanel van de VN lijkt beland in een niet te stoppen vrije val. Nu blijkt weer dat de opwarming van de aarde gebaseerd is op onvolledige meetmethodes. Van daadwerkelijk hogere temperaturen is mogelijk niet eens sprake.
Elsevier over klimaatgeblunder
• De blogs van Simon Rozendaal
• Nederlander onktracht klimaatbewijs Al Gore
• De aarde koelt al jaren af!
VVD en PVV eisen opheldering
Klimaatkritische partijen PVV en VVD eisen opheldering van minister Jacqueline Cramer (PvdA, Milieu) over deze nieuwe blunder.

'Blijkbaar mocht het niet kouder worden,' zegt Helma Neppérus, die eist dat er onafhankelijk onderzoek komt naar het IPCC. 'En dit keer geen slap briefje van Cramer.' PVV'er Richard de Mos: 'De fel gepropageerde gevaarlijke opwarming heeft dus misschien helemaal niet plaats.'
Een wereldwijd grote afname van het aantal weerstations sind 1990 verklaart mogelijk voor een belangrijk deel de gemeten opwarming sinds die tijd.
Niet meegeteld
Volgens Amerikaanse onderzoekers daalde het aantal meetstations van zesduizend naar vijftienhonderd. De weergegevens van plattelandsgebieden, hoger gelegen plaatsen en plekken dicht bij de Noordpool worden niet langer meegeteld voor het wereldgemiddelde.

Hierdoor lijkt de berekende temperatuur te hoog te zijn uitgekomen, meldt De Telegraaf. Eerder schreef Elsevier ook al over het gesjoemel met de weerstations.
Omhoog
Sinds1990, toen duizenden stations niet meer werden gebruikt om gegevens over temperaturen te meten, schoot de gemiddelde temperatuur van de aarde plotseling omhoog.

Die constatering doen de Amerikaanse onderzoekers Joseph D'Aleo en Anthony Watts.

Climategate
Deze onthulling doet de betrouwbaarheid van het IPCC, het klimaatpanel van de VN, opnieuw geen goed.

Het begon bij Climategate, een schandaal waarin vooraanstaande klimaatwetenschappers cijfers verdoezelden en belastende informatie achterhielden.

Allerlei fouten
De laatste tijd worden er allerlei fouten ontdekt in hun onderzoek uit 2007. Zo is de bewering dat de geltsjers gesmolten zijn in 2035 gebaseerd op een interview en op geen enkele wetenschappelijke berekening.
Gister meldde weekblad VrijNederland dat in het rapport staat dat Nederland voor 55 procent onder de zeespiegel ligt. In werkelijkheid is dat twintig procent.
Door Robin van der Kloor


o-o-o-o-o-o-o

Dat van die in aantal verminderde waarnemingen (van vele tienduizenden naar enkel honderden) zou al die geleerde bollen niet opgevallen zijn. Ook niet dat deze wegvielen op de koudste plaatsen (de kosten, ziet U…) en de bekomen gemiddelden dan ook helemaal geen vergelijkingen meer toelieten – dat is ze niet opgevallen.
Vandaar de vraag: waren/zijn dat kloefkappers of salon-garnituren?
Daar staan ze nu, met hun molentjes, lijk ze zeggen in Gent….Deze keer niet met de molentjes in hun hand, maar in hun hoofd!

En denkt U dat ze minder noten op hun zang hebben? Neen hoor! Ze zijn wel een beetje mis geweest, maar missen is menselijk. Ben benieuwd wat en hoe ’t Weer-Onnozelaartje van de TeeVee dat zal uitleggen. Hij zal waarschijnlijk dat ‘item’ vergeten zijn…Als hij tenminste uit eerlijke schaamte voor zoveel naïviteit niet onder de grond kruip. Onder de permafrost liefst, om nooit meer boven te komen.
We kunnen dus op beide oren slapen. De zeespiegel zal niet spectaculair stijgen, er valt (hopen we) geen asteroïde op aarde, en er komt ook nog zo vlug geen atoom-oorlog. En de Mexicaanse varkensgriep was ook maar een bietebouw-verhaal. Een sprookje voor grote mensen. Met moraal van het verhaal : blijf kritisch en geloof vooral de gazetten niet!

Zelfs al moesten ze deze keer schrijven dat Ronald Janssen als vampier verkleed iedere nacht een nieuw slachtoffertje gedrild heeft om op te treden als caissière in de Ballets Rose van de Gang de Nivelles. Kijk, dat gelooft het kiesvee juist niet, maar de andere leugens, meer politiek gericht, geloven ze wel. Voortgaande op de stembuus-uitslagen, keer op keer.
En Kopenhagen? Laat ons daarover zwijgen. Het is zò al erg genoeg!

Geen opmerkingen: