vrijdag 15 juni 2018

5004

5004 - BREEK MIJ DE MOND NIET OPEN


Over gelijkenissen en verschillen.
*
Volgens mij dienen spreekwoorden, net als de samenstelling der wereldbevolking, regelmatig te worden aangepast aan de veranderde tijden. Denk daarbij aan de golven bij ebbe en vloed, maar ook aan het lot van de schipbreukelingen van de Titanic.
Ik neem als voorbeeld:
‘Als de nood het hoogst is, is de redding nabij’
zou moeten worden
‘Als de nood het hoogst is, is het verzuipen nabij’
*
Alleen gaat het deze keer niet over een spreekwoordelijk geworden stoomschip, zo hovaardig en ouderwets als de zee diep is, maar over een hovaardige politieke klasse wiens EDO groter is (V.V.T.: geweest) dan het welzijn van de eigen bevolking.
Punt. Alinea.
Een bevolking die, misleid zijnde door de Kwal-Media, gedurende vele generaties hen aan de Macht heeft geholpen. Een bewolking als kiezers zoals men ezels aan de neus leidt, zonder te letten op de last die ze al op de rug dragen. Het zijn ezelms die maar blijven vallen over dezelfde steen.
Wie niet vrijwillig ge- en misleid wil blijven, is een smerige ‘populist’ die best op Hitleriaanse wijze uit de samenleving wordt verwijderd. Althans, dat is de bedoeling die er vingerdik op ligt..
Ondertussen is het met onze samenlevingen zo ver gesteld, als een doodlopend straatje dat alleen nog leidt naar steeds groter wordende no-gon zones.
*
Het is dus pompen of verzuipen. Tenzij U straks wilt ontwaken onder de zweepslagen van een der kleinzoon van de pikzwarte Lumumba of de sabelprikken van een verre achterneef van Djengis Kahn of Keùal Ataturk de Verschrikkelijke.
Punt aan de lijn.
*
Het is natuurlijk nog altijd mogelijk (ùaar niet gemakkelijk) op het laatste nippertje voor Pieter-de-Kluizenaar te spelen. Die organiseerde meer dan 1.000 jaar geleden, met het Kruis in de vuist, het Verzet. Hij sdeed dat, beter dan nu en zonder de Nato, met op de achtergrond alleen maar de steun van het Christelijk Geloof .
De resultaten zijn genoegzaam bekend. Ze staan zelfs nog levendig in het geheugen van de verre nakomelingen van de Overweldigers van toen. Die ons het scheldwoord ‘Kruisvaarder’ ons nog iedere dag komen voor de voeten smijten.
*
Toen was de invasie zowel als de verdediging in hoofdzaak gebaseerd op geweld. Nu gebruikt men zwangere vrouwen en kleine kinderen waartegen wij verondersteld worden machteloos te staan. Wabt in het andere geval wirden wijn de verdrukten,, door onze eigen ‘Academici’ verweten te zijn ‘gedehumaniseerd’…
*
Mag ik de lezer dan herinneren aan de ondergang van alle andere rampschepen buiten gezegde Titanic op plezierreis naar Amerika?
In die levensbedreigende omstandigheden vecht men voor zijn eigen leven en dat van zijn Geliefden, en niet voor de hulp aan andere onbekende verstekelingen.
*
Onze met onze initialen gemarkeerde persoonlijke reddingsboei?
Die hangt aan het stempotlood bij de eerstvolgende verkiezing. Het zijn de verkiezingen van de Laatste Kans. Samen kunnen wij er iets aan doen om, op zijn Trumps, de wereld weer te ordenen.


Geen opmerkingen: