donderdag 28 juni 2018

5024

5024 - ZIJ DIE DE SCHIETSTOEL BEDIENEN
*
De paradox van de politiek: Trump en Salvini aan de winnende hand.
Wo 2786/2018
*
De politiek beleeft een kantelmoment. Politici die hun burgers tegen elkaar opzetten en de meest schandelijke zaken zeggen zijn aan de winnende hand. In de meest recente peilingen doet de Amerikaanse president Trump het beter dan ooit, in Italië wint de uiterst-rechtse Lega van Matteo Salvini in verschillende steden de tweede ronde in lokale verkiezingen.
De manier waarop Trump en Salvini via Twitter de massa bespelen werkt dus wel degelijk. Hoe schandelijker hun tweets, hoe heviger de reactie van hun tegenstanders en hoe beter beide het doen in de peilingen.
De [linkse] media willen maar niet begrijpen dat het dagelijks bekritiseren, de les spellen en ridiculiseren van populistische politici exact het omgekeerde resultaat genereert. Uit de Democracy Perception Index 2018 bleek eerder deze maand nog dat 56% van de ondervraagden vindt dat het nieuws hen zelden of nooit evenwichtig en neutraal wordt gepresenteerd (in België was dat zelfs 57%).
Een paar cijfers:
   Trump behaalt in een nieuwe peiling van Gallup zijn hoogste tevredenheidsscore sinds zijn ambtsaanvaarding in januari 2016. Hij staat met 45% op vergelijkbare hoogte met Barack Obama (46%), Bill Clinton (46%), Ronald Reagan (45%) and Jimmy Carter (43%) op hetzelfde moment van hun presidentschap.
   Onder Republikeinse kiezers behaalt hij een tevredenheidsscore van 90% en onder onafhankelijken (kiezers die zich Republikein, noch Democraat noemen) kan hij op 42% tevredenen rekenen. Het is slechts de vierde keer in 17 maanden dat hij boven de 40% uitkomt.
   Ook zijn ononderbroken aanvallen op speciaal-onderzoeker Mueller (de man die het Rusland-onderzoek leidt) lijken te werken. 53% heeft een negatief beeld van de nochtans uiterst discrete Mueller, een verdubbeling sinds juli 2017.
*
Dan is er Matteo Salvini, de Italiaanse stokebrand, die zich heeft ontpopt tot de ware leider van de nieuwe Italiaanse regering. Matteo Salvini is de topman van de extreemrechtse partij Lega en beloofde een keerpunt in de immigratie-problematiek te zullen doorduwen. Salvini ligt ook aan de basis van de sluiting van de Italiaanse havens voor schepen die migranten vervoeren. In februari pleitte hij er voor om Italië te zuiveren van Roma-zigeuners "straat per straat, buurt per buurt, plein per plein en met harde hand indien nodig, omdat delen van Italië de controle totaal kwijt zijn."
Zijn coalitie won zondag de tweede ronde van lokale verkiezingen in een reeks traditioneel naar links neigende steden in Toscanië, waaronder Siena en Pisa. In Terni won de Lega het van de Vijfsterrenbeweging. Eerder deze maand scoorde Salvini’s Lega in een algemene peiling zelfs beter dan die M5S van coalitiepartner Luigi de Matteo.
Meest cynische van alle politieke strategieën lijkt te werken
In de VS, maar ook in verschillende EU-landen wordt politiek dus steeds meer tribaal, waarbij de verschillende bevolkingsgroepen met verwerpelijke retoriek tegen elkaar worden opgezet en de media door kanalen als Twitter en Facebook gewoon buitenspel worden gezet.
In de VS is de situatie flagrant: hoe meer Trump de media aanvalt en de media hem aanvallen, hoe groter zijn succes in de peilingen. Door mist te spuwen over zowat alles wat niet in zijn agenda past, wordt de mist enkel dikker. Kiezers lijken immuun geworden voor controverse en de meest wraakroepende uitspraken.
It's the immigration, stupid!
Immigratie is de grootste bekommernis van kiezers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Zowel Trump als Salvini hebben dat goed begrepen en opteren voor de meest cynische van alle mogelijke strategieën. Maar dat ze zich zo van politiek succes verzekeren kan niet meer worden ontkend.
Dit alles moet nog erger worden vooraleer het beter wordt. Trump en co zullen hun aanvallen via Twitter en Facebook blijven verderzetten zolang de media ze aandacht blijven geven. Omdat de media vandaag leven bij gratie van kliks. En mensen liefst klikken op schandelijke zaken.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emOtie
*
In voorgaande bijdrage op dit blogje (is dat misschien een ‘coluln’?) was ik met de hertekening van de Europese landsgrenzen, en beetje te ver doorgedrongen in Dromenland. Een soort ‘delirium tremens’, als U wilt. Dat komt waarschijnlijk omdat ik ben bezig geweest met… de uitgestrektheid van het Romeinse Rijk, dat zich eeuwenlang inderdaad ringsomherr de Mare Nostrum genesteld had. Dat nestelen rondomrond de Middellandse Zee moet ’n natte droom zijn voor elke islammer om dat beeld minstens te evenaren, de vier andere werelddelen inbegrepen. Tussen droom en daad staat er gewoonlijk van alles in de weg, in casu deze keer de ‘Verenigde Populisten’ aller landen, aangevoerd door diene Trulmp uit dat Witte Huus.
*
Niemand, na lezing van bovenstaand artikel in die nieuwe ??? Expresso, hoeft echter, mij bedoelend, met de wijsvinger tegen het hoofd te tikken.
Naast de radeloze Märkalina mogen, samen met de gezamenlijke kwal-media op het canvas is gaan liggen, gaan de poppetjes aan het dansen. Vandaar de door mij spontaan voor de geest gekomen uitdrukking ‘If you can’t bet tham, join hem’…
Die Merkalina-trut ook bezig gehoord in de Duitse Bondstag? Dat belooft voor deze namiddag en morgen vrijdag in Broeksèl. Het worden historische uren met veel mooie vooruitzichten voor een totaal àndere Europese Unie. Een verbond op basis van de eigen waarden en de eigen normen. Met hoogstens voor die arme Zwartjes de lancering van een beter soort ‘kolonialisme’ die de uitbuitings-fouten van vroeger grondig rechtzet.
De sterren staan goed: we gaan een lange hete zomer in. Met een open geest, maar met gesloten grenzen. Wij wonen toch ook in gesloten huizen, en niet op straat.
Mijn ellebogen seinen mij een afscheidslied door. Adios, Angelona! Arruvederci Roma, tot ziens als jullie bende verraders samen met de brothers in crime uit Amerika, op het beklaagdenbankje verslagen zitten te luisteren naar de Openbare Aanklager die, net als julllie voorgangers in Nürnberg, met overslaande steù de doodstraf vordert. Redengeving. dubbel zoveel slachtoffers en tienmaal zoveel schade als Stalin en Hitler zusammen…
Auf Wiedersehen! Het is ’n hemels visioen Merkel in beeld te krijgen. In tranen, met de handboeien aan….
*
Dar de sterren goed staan, is al bewezen door de afgang van de ‘Mannschaften’ bij het W.K. in Rusland. De naam alleen al van dat land is nu nogmaals het bewijs dat het, na de nederlaag van 1945, nooit meer goed komt tussen die twee landen.
Volgend bewijs van de goede stand der sterren, is ook de goede vooruitzichten voor de ARCO-gedupeerden. Als Europa, zoals Merkel bedoelt, de Europese Unie ‘gekraakt’ wordt door de aan de gang zijnde Top, dan is er ook geen Europees Hof meer. En als er geen Europees Hof meer is, kan dat zich ok niet meer verzetten tegen de ACW-plannen om met belastinggeld di mensen waaronder ook BDW, hun spaargeld terug te geven.
Ja Ja, het klopt weer wat Johan Struyf ooit zei: ‘elk nadeel heb se voordeel’…
*

Geen opmerkingen: