dinsdag 26 juni 2018

5021

5021 – DE ITAL SALVINI EN HET INTERNATIONAAL ZEEMANSRECHT
*
1Salvini´s koers jaagt schokgolven door de EU
Ma 25 juni 2018
*
(Er lijkt een nieuwe ster te rijzen aan het firmament van Europees rechts: Matteo Salvini, sinds begin juni minister van Binnenlandse zaken en vicepremier van Italië. De 45-jarige politicus van de rechts-conservatieve Lega (eerder Lega Nord) deinst er niet voor terug om de dingen bij de naam te noemen en zorgt met zijn duidelijke uitspraken voor enorme opwinding bij migratie-voorstanders van allerlei kleur – en voor radeloosheid en wanhoop in Brussel.

Strijd tegen mensensmokkel
Sinds Salvini het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft overgenomen, waait de mensensmokkel maffia een stormachtige tegenwind om de oren. Onder zijn leiding doet het recht weer zijn intrede, de illegale praktijken van de NGO´s werden in de afgelopen weken sterk beperkt. Inmiddels verplaatsen de smokkelroutes zich dankzij deze nieuwe, consequente houding in richting Spanje, Italiaanse havens staan niet meer ter beschikking om illegalen naartoe te brengen.
Schepen confisqueren, “activisten” arresteren
Dat Salvini het serieus meent als hij ermee dreigt om de smokkelschepen van de NGO´s te confisqueren en hun bemanningen te laten arresteren, daaraan twijfelt blijkbaar niemand. Dienovereenkomstig is ook de echo in de media, die de duidelijke uitspraken van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken begeleidt: de systeem-pers lijkt zich helemaal uit te putten aan zijn persoon: “vulgair en demagogisch”, “ultrarechts en onbeheerst”, “de man voor de lagere instincten” enzovoort gaat men tegen hem tekeer in de krantenwereld.
Links establishment radeloos
Het hysterische gesnater deert Salvini echter niet, integendeel: het succes geeft hem gelijk. Want in die paar weken dat hij in functie is, lukte het de Lega al om de tot voor kort grootste coalitiepartner “Vijfsterrenbeweging” in de peilingen duidelijk voorbij te streven.
Men kan alleen maar vermoeden dat dit daar aan ligt dat Salvini gewoon uitspreekt wat de meerderheid van de Italianen al lange tijd denkt – vooral als het om het thema migratie gaat. Door de politiek correcte spraakverboden ongenadig open te breken, wint hij de harten van de mensen, die door hem eindelijk weer hun mening vertegenwoordigd zien.

Niet in de laatste plaats laat Salvini zodoende een in toenemende mate in de eigen chaos verzinkend EU-establishment radeloos achter, dat nog maar steeds niet kan verklaren waarom de mensen in scharen weglopen van het “Idee Europa”.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emOtie
*
Dus hard tegen onzacht! Die Franse kwebbelmadam slaat zomaar iets uit haar botten, en zie, de Rechter heeft gesproken.
Maar niet voor lang. Want na de eerste inbeslagname en de gevangenzetting van de slavenhandelaars, volgt er in Italië, en misschien wel voor het Internationaal Hof voor de Rechten vn de Mens in Den Haag een oorlogstribunaal. Een tweede Nürenberg, als U wilt. Met weer een tweede kudde gevallen Duitse duvels. Met, net als in 1945, o.a.de Amerikanen als aanklagers. Ik hoop maar dat Presidenten Trump en Poetin tijd kunnen vrijmaken om, om beurten de debatten te leiden. Daar zal veel fluisterasfalt nodig zijn!
Dan is het ogenblik aangebroken, voor Merkel, om haar valse naamdracht te bekennen. Dat ‘Merkelen’ is namelijk de familienaam van haar eerste echtgenoot, waarvan ze al jaren gescheiden leeft. Haar echte meisjesnaam is Kasner en sinds 1998 is ze hertrouwd met een zekere Joachim Sauer.
Keizer of Zuurpruim zijn in Duitsland niet ongewoon, maar voor ons klinken ze net als Hitler, die eigenlijk Schicckelgrüber heette… Als kind van een ongetrouwde moeder, die in dienst was bij de rijke Jood Joachim Schickelgrüber, droeg de kleine Adolf later de naam van zijn tweede vader.

Net als Merkel vond die dat Hitler hem beter paste. Ik zie de Feldgraue Feldwebel al aanslaan en met de hielen klakken ‘Hril Schiclelgrüber schreeuwen.
Net zo hilarisch als ‘Heil Kasner’, wat met mijn kennis van de Duitse taal, zoveel wil zeggen Heil Kassierster
*
Toch eigenaardig hoe Duitse Grote Koppen die niet recht in de schoenen lopen, altijd een of andere schuilnaam denken nodig e hebben. Precies alsof de Geschiedenis hen niet inhaalt…

Geen opmerkingen: