vrijdag 22 juni 2018

5011

5011 - LINXEN ZIJN ALTIJD EN OVERAL SLECHTE VERLIEZERS
*
In Italië is de tijd gekomen om partij de kiezen: de mensen en de anderen
21 juni 2018
*
Italië voelt nu al de gevolgen van de nieuwe nationale regering, die ook extreem-rechts aan de macht heeft gebracht. Een grote polarisering van de Italiaanse maatschappij dreigt. Dat blijkt alleen al uit de cover van het centrum-linkse magazine
L’Espresso.
*
De recente cover van het tijdschrift plaatst de twee mogelijke trajecten die de Italiaanse maatschappij kan volgen, lijnrecht tegenover elkaar. Dat idee wordt verdeeld door een dubbelportret van Matteo Salvini en Aboubakar Soumahoro. Met zijn cover stelt L’Espresso aan de Italianen de expliciete vraag aan welke kant ze staan.
Migrantenrechten
Matteo Salvini is de topman van de extreemrechtse partij Lega en beloofde een keerpunt in de immigratie-problematiek te zullen doorduwen. Salvini ligt ook aan de basis van de sluiting van de Italiaanse havens voor schepen die migranten vervoeren. Aboubakar Soumahoro, is een Italiaans syndicalist van Ivoriaanse afkomt. Hij is socioloog van opleiding en wil zich inzetten voor de rechten van ‘de arbeidsmigranten’ die op de landbouwbedrijven in Zuid-Italië worden uitgebuit.
Soumahoro was ook een vriend van Soumalia Sacko, die eerder dit jaar door een Italiaanse landbouwer werd doodgeschoten omdat hij het voor een aantal gastarbeiders had opgenomen.
Soumahoro deed al een aantal opvallende uitspraken. Hij haalde onder meer uit naar de Italiaanse linkerzijde, die zich blind zou houden voor de problematiek.
Die houding maakt het volgens Soumahoro mogelijk dat migranten worden herleid tot een maatschappelijk probleem dat verantwoordelijk is voor de onzekerheid en de verarming van de Italiaanse samenleving, terwijl de reële oorzaak moet worden gezocht bij het besparingsbeleid van de Italiaanse autoriteiten.
L’Espresso laat duidelijk zijn waardering blijken voor Aboubakar Soumahoro en voor Mimmo Lucano, de burgemeester van Riace, die zijn dorp - dat door binnenlandse emigratie was verlaten - in een modelopvang heeft veranderd.
Leugens
Anderzijds heeft het tijdschrift kritiek op zowel de positie van het ministerie van binnenlandse zaken als van de politieke linkerzijde, die vreest met een verdediging van migranten Salvini alleen nog maar verder in de kaart te zullen spelen.
L’Espresso neemt op zijn cover ook de titel ‘Uomini e No’ (De Mensen en de Anderen) - geleend van het gelijknamige boek van Elio Vittorini over de Italiaanse weerstand - over. Het magazine vraagt daarbij aan welke kant de Italianen staan.
“Enerzijds kan er gekozen worden voor cynisme, onverschilligheid en electorale overwegingen op basis van angst,” aldus het magazine. “Er kan echter ook gekozen worden voor morele rebellie, empathie en eenheid met de zwaksten.”
Het initiatief van het tijdschrift heeft onder meer op sociale netwerken veel reacties, zowel positief als negatief, uitgelokt. Onder meer kreeg L’Espresso de steun van de schrijvers Giuseppe Genna en Michela Murgia. Ook Matteo Salvini heeft gereageerd. “Er blijft links niets meer over dan leugens en beledigingen,” benadrukte hij in een boodschap op Twitter.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emitie
*
Het is inderdaad onmiskenbaar. De dagen van deze (van bij de oorsprong mislukte) Euro--Natiestaat zijn geteld. De ‘Sociaal’ of zogezegd ‘Christelijke’ Democratische Leiders hebben gegokt op (in hun ogen) de onnozelheid van de gewone gedweeë Burger, en ze hebben verloren. Want die Burger is niet meer zo onwetend en onnozel als in 1917, toen Lenin de Partij van naam veranderde, van Sociaal Democraen’ naar ‘Communisten’. Gisteren had ik het over de’ Komintern’, een term die perfect past bij de Euro Hoofdstad ‘Brussel’: de Communistische Internationale’.
Geen gemakkelijke situatie voor Donald Tusk! Vooral niet om als ‘regeringsleider’ door het leven te moeten gaan met dezelfde voornaam als de wonderman uit Amerika!
*
Die lichaamstaal alleen al! Die loense achterdochtige blik: kan de tegenstelling met échte Leiders als Trump en/of Poetin nog groter zijn? Ja, misschien wel, de dag dat Verhofstadt de zetel van Tusk zou kunnen bemachtigen. Die bles en die konijnentand!
*
Maar om op Italië terug te komen: de twijfel is er uit. De modale Burger heeft gekozen en dat zint verzameld Linx blijkbaar langs geen kanten. Gewoon omdat ze zelf van de Macht (en de profijtjes) zijn verdreven. Dat is n u eenmaal altijd zo, wanneer de extremen elkaar raken.
Linx kan helemaal net tegen zijn verlies. Rechts is in die zin ietske beter, omdat zij, zo goed als doofstom gebleven,, in dat land minstens 70 jaar in het verdomhoekje werden gezet. If, zoals bij ons in Vlaanderen, koest gehouden in sanitairr cordon. Wat inhield dat ze hun eigen land door de islam-invasie finaal naar de verdoemenis zagen afglijden. De levensstandaard was er al extreem laag, maar het weinige dat men er had, nog delen moest met de helft van Afrika; dat was er teveel aan.
Dus komt die gebundelde reactie misschien wel van ‘Extreem Rechts’ over, maar het is de natuurlijke reactie van zelfverdediging van de hele Natie.
Waarom Lnx dat niet zò ziet?
Het antwoord is me dunt zeer duidelijk. Linx heeft, zoals altijd, een verborgen agenda. Die is momenteel, naast het Profitariaat, de islamisering, de ver-negering, de terugkeer naar het wereld-communisme dat gepropageerd wodt onder de code-naam Globalisatie.
Voor de aandachtige lezer die nog , zij het van verre, kennis heeft van wat er zoal in de Bijbel verhaald staat, moet het bekend zijn, dat de laatste probatie om de wereld te globaliseren, de naam gekregen heeft van De Toren van Babel. Het mensdom zou gezamenlijk een woontoren bouwen die tot aan de hemel reikte Maar het werk werd verlaten, omdat men zich uiteindelijk onder elkaar niet meer verstond, door al die vreemde talen.
Nu vraag ik mijn eigen toch af, hoelalng onze eigen Verlichte Grote Verstanden nog zullen blijven denken dat ze slimmer zijn dan hun verre voorvaderen, die de natuurlijke rangorde der dingen hebben geprobeerd te verbeteren!!!
Neen, deze wereld is inderdaad niet volmaakt, want menselijk. De klok terugdraaien naar de meest primitieve ver-negering met daar bovenop een laagje stinkend pietrol-woestijnzand, is zeker geen vooruitgang.
De negerij in de herkomstlanden vraagt geen dode vissen om te overleven, maar de kennis om zelf ter plaatse te leren vissen…


Geen opmerkingen: