vrijdag 29 juni 2018

5026

5026 - ER BESTAAN ECHT NOG ELLEBOGEN GELIJK AAN DE MIJNE
*
COMPLOTTHEORIE WERD WAARHEID: ‘DUITSLAND MOEST VAN MERKEL SMADELIJK VERLIEZEN OP WK’
28-06-2018 13:18
*
Voor het eerst sinds 1938 overleefde het Duitse elftal de eerste rond niet, en dat leek op het veld hard aan te komen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Gisteren werd het Duitse voetbalelftal tot grote verrassing van vriend en vijand al in de eerste ronde van het WK voetbal uitgeschakeld. Iedere ploeg kan een wedstrijd verliezen, maar de manier waarop verbijsterde tal van analisten - maar niet de Duitse burgerjournalist en blogger Peter Haisenko. Hij schreef namelijk al op 19 juni dat het WK voor politieke doeleinden misbruikt zou worden, echter niet door de Russische president Vladimir Putin – die zich tot nu toe amper heeft laten zien - maar door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Zij zou op voorhand hebben bevolen dat het Duitse elftal snel op vernederende wijze moest worden uitgeschakeld, om te voorkomen dat de Duitse bevolking een positieve associatie met Rusland zou krijgen. Oordeel zelf of dit onzin is, of misschien wel eens kan kloppen.
De afgelopen week werd op diverse Duitse sites verwezen naar deze complottheorie. Het leek echter te vergezocht en bizar om waar te kunnen zijn – tot gisterenavond. Duitsland moest tegen het veel zwakkere Zuid Korea, ‘een makkie’, zo stelden alle voetbalkenners.
Tijdens de wedstrijd was het Duitse elftal, dat tegen Zweden nog met succes tot de laatste minuut voor de overwinning had gevochten, als verlamd. Er werd extreem traag en slordig gespeeld, en bondscoach Joachim Löw, die Duitsland 4 jaar geleden naar de wereldtitel leidde, stelde omstreden spelers op –waaronder Erdogan fan Mehmut Özil- die al vele wedstrijden helemaal niets hadden laten zien. Aan het einde van de wedstrijd, bij een stand van 1-0 voor Zuid Korea, verliet de vaak als beste ter wereld geprezen doelman minutenlang zijn doel en zelfs zijn eigen helft, waardoor de tegenstander heel eenvoudig de 2-0 kon maken, en zo de beruchte Duitse ‘last minute overwinning’ definitief onmogelijk maakte.
Rusland moet worden geassocieerd met schande van uitschakeling’
Achteraf is altijd makkelijk praten, maar Peter Haisenko schreef al op 19 juni, dus 8 dagen van tevoren, dat dit zou gaan gebeuren. Volgens hem hebben de Duitsers door het behalen van hun 4e wereldtitel in 2014 een positief gevoel overgehouden aan het land waar dat gebeurde, namelijk Brazilië. ‘Maar dat mag met Rusland niet gebeuren. Na de grote prestatie in Brazilië werd de Duitse Nationalmannschaft omgedoopt, en is niet langer ‘Duits’ noch ‘nationaal’, maar enkel ‘die Mannschaft’. Dat kan men kleingeestig vinden, maar ik zie hierin een trend om grote prestaties van Duitsland te denationaliseren, zodat er geen nationale trots meer kan groeien.’
Bondskanselier Angela Merkel zag feestende Duitse fans in de straten van Moskou als een gevaar voor haar anti-Russische houding, zo stelt Haisenko. ‘Dus Duitsland moest in de voorronde worden uitgeschakeld, zodat deze schande in de hoofden (van de fans) met Rusland zou worden verbonden... Een bijeffect zou zijn dat de Duitsers hun aandacht voor Rusland zouden verliezen, waardoor er geen gevaar meer zou zijn dat ze positieve dingen over het land zouden meekrijgen.’
Plots gewijzigde aanpak, voor het eerst geen WK-studio in gastland
Bondscoach Joachim Löw moet vanzelfsprekend in dit complot zitten. Al bijna een jaar krijgt hij veel kritiek vanwege zijn plotseling flink gewijzigde aanpak en tactiek, die het Duitse elftal steeds slechter deed spelen. Dan was er nog de rel rond de Turks-Duitse spelers Gündogan en Özil, die vanwege het feit dat ze met de Turkse dictator Erdogan op de foto gingen een storm van verontwaardiging over zich heen kregen. Toch nam Löw deze spelers, die helemaal niets presteerden, wel mee, en liet hij het jonge toptalent Sané gewoon thuis.
Maar er waren meer vreemde zaken. Zo had de Duitse publieke omroep geen eigen studio in Rusland opgesteld. Dat gebeurde in Brazilië, dat veel verder weg ligt, wel. ‘Zoals ik al zei is dit een complottheorie, waar ik geen bewijs voor heb,’ benadrukte Haisenko op 19 juni. ‘Feit is echter dat het bij mijn weten voor het eerst is dat de WK-studio zich niet in het gastland bevindt.’
Na het verrassende verlies in de eerste poulewedstrijd tegen Mexico kopte het Duitse Bild op 18 juni‘ Jogi (=Löw), dit was een WK-boycot.’ Het vreemde, onverklaarbare spel van die Mannschaft was alle Duitse analisten gelijk opgevallen. Haisenko: ‘Is dat ook maar een complottheorie?’
Vijandbeeld Rusland zou bij Duits succes in duigen vallen
*
Bij een grootse Duitse voetbalprestatie, en zeker een nieuwe wereldtitel –Duitsland was bij de meeste bookmakers topfavoriet, samen met Brazilië-, zou het jarenlang zorgvuldig via de nepnieuws-propagandamedia gecreëerde vijandbeeld van Rusland niet meer werken, zo vervolgde Haisenko. De Duitse fans zouden er in de Russische steden zijn achter gekomen dat er in realiteit helemaal geen sprake is van een ‘dictatuur’ door Putin, en er in Rusland in een aantal opzichten inmiddels meer vrijheid is dan in de EU. Dat moest ten koste van alles worden voorkomen.
‘Het is echt treurig dat sport op zich, en voetbal in het bijzonder, politiek misbruikt wordt,’ vervolgt Haisenko. Dat gebeurde natuurlijk al vaker: in 1978 werd het WK in het land van de moorddadige Argentijnse dictator Videla georganiseerd, en behaalde het Argentijnse elftal volgens velen via een aantal smerige trucs en oneerlijke beslissingen een ‘gestolen’ overwinning, ten koste van het Nederlandse elftal.
‘Maar nu gaat het er niet om dat een land zich op zijn best aan de wereld wil laten zien. Nee, deze keer wil men dit juist een land niet gunnen, omdat het tot vijand is verklaard,’ en dat terwijl sport, en zeker de populairste, de wereld met elkaar kan verbroederen, juist omdat er tijdens zo’n WK alle ruimte is voor de eigen identiteit en cultuur van de verschillende teams en hun fans. Het WK laat feitelijk zien dat een wereld met scherp afgebakende grenzen, culturen en gewoonten prima met elkaar kan leven en samenwerken. Dat is echter een boodschap die lijnrecht tegen de Westerse ‘multiculti’ elite ingaat, die juist alle grenzen en culturen wil uitwissen, te beginnen in Europa.
Haisenko besloot op 19 juni met de hoop dat de Duitse voetballers zich niets van Löws sabotage zouden aantrekken en toch goed zouden presteren, want ‘dat zou doorslaggevend kunnen zijn voor de vrede, en voor de terugkeer van constructieve samenwerking (met Rusland) in Europa. En dat willen we toch allemaal – behalve Merkel en misschien Löw.’ Gisteren bleek echter dat laatstgenoemden toch hun zin lijken te hebben gekregen. (1)
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emOtie
*
Ja, inderdaad! Als het gaat over inspiratie binnengestroomd via DE ellebogenat, staat blogger Peter Haisenko inderdaad zijn mannetje.Ik beken zelfs gaarne dat hij mijn meerdere is. Heeft misschien ook meer dan ik met de ellebogen gewerkt, zodat die beter ontwikkeld zijjn. Vooral zijn rechter elleboog tegen al wat Linx is, leverde puik werk. Die signaleerde niet alleen de verdachtheid van de feiten, maar trok ook de nodige conclusies, namelijk de erfvijand Rusland zo monsterachtig mogelijk in de geesten prenten. Want de eerste Duitser die zich niet wil wreken voor de opgelopen beledigingen, moet nog geboren worden. Denk daarbij gewoon aan Nonkel Dolf, die Duitsland wilde wreken voor de beledigingen in het Verdrag van Versailles van na de voorgaande verloren oorlog.
Dat in de breedte uitgezet serpent Merkel doet inderdaad het onmogelijke om de heilige missie van Barack Obama de Smalle in leven e houden tot na het Trump-tijdperk, denkt ze. Rusland verslaan, om zodoende de islamitische Globalisatie rond te krijgen vab aab de Zuidpool tot voorbij de Noordpoolcirkel. Waarbij ze natuurlijk, op basis van de normale grootheidswaanzin die, wegens zijn beperkte schedelinhoud, aangeboren is bij elk Duits Stamhoofd. Ibze Federale Sjarel is daar de perfecte imitatie van.
*
Een goede raad voor Merkel: even het curriculum vitae van Nonkel Dolf naar het einde toe hernemen AUB. Met speciale aandacht – tromgeroffel - voor wat er in die laatste oorlogsdagen omging in de Führerbunker diep verborgen onder de grond… Net als toen, zal het gewone Duitse volk dankbaar zijn dat er een einde komt aan hun lijden.
*
En ach ja, terwijl ik dit neerschrijf, moet de Top naar vovedn, beter gezegd, den Duik naar beneden, nog beginnen.
*

Geen opmerkingen: