maandag 25 juni 2018

5018

5018 - HOGE TOPPEN SCHEREN
*
Stevige Frans-Italiaanse rel aan vooravond topoverleg migratie in Brussel: “Arrogante Frankrijk kan vijand nummer één van Italië worden”
       24 juni 2018 03u00 Bron:
*
De leiders van zestien EU-landen, onder wie premier Charles Michel, komen vandaag informeel bijeen in Brussel in een poging oplossingen te vinden voor de migratieproblemen in Europa. Er worden geen besluiten genomen en er is geen afsluitende persconferentie. Dat de sfeer niet opperbest is, bewijst de uithaal van de Italiaanse vicepremier Luigi Di Maio naar de Franse president Emmanuel Macron.
Di Maio waarschuwde het “arrogante Frankrijk” dat het op het gebied van migratie “vijand nummer één” van Italië zou kunnen worden. Op zijn Facebookpagina stelde Di Maio dat Macron ten onrechte de indruk wekt dat het wel meevalt met de migratieproblemen.
Di Maio…
…is boos over de uitspraak van Macron dat er nu niet zo’n grote crisis is op het gebied van migratie als in 2015. Volgens de Franse president is de migratiestroom door de samenwerking van de Europese landen behoorlijk afgenomen. Di Maio zei dat Macron met die uitspraak heeft aangetoond dat hij het contact met de werkelijkheid heeft verloren. “Italië heeft op het gebied van migratie wel degelijk te maken met een noodtoestand”, aldus Di Maio. “En dat is voor een deel omdat Frankrijk bij de grens mensen terugstuurt.”
Twee weken geleden noemde Macron de Italiaanse houding rond het migrantenschip Aquarius getuigen van ”een zekere mate van cynisme en een gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef”. Italië reageerde woedend op die uitspraak.
Mini-top
Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker nam deze week in allerijl het initiatief voor een informele ‘minitop’ over het migratieprobleem. Uit een ontwerpverklaring die woensdag uitlekte, blijkt dat de deelnemende landen zich zouden willen uitspreken voor een ‘solidariteitsmechanisme’ dat ervoor moet zorgen dat migranten gespreid worden over de verschillende Europese lidstaten, om de druk van frontlijnstaten als Italië en Griekenland weg te nemen.
Ook de regering van Italië, waar veel migranten aankomen, eist dat asielzoekers eindelijk eerlijk worden verdeeld over de lidstaten. Het is Rome een doorn in het oog dat het land van aankomst verantwoordelijk is voor asielaanvragen.
EPA
Gesloten centra in EU of buiten EU?
Frankrijk en Spanje braken gisteren een lans voor gesloten vluchtelingencentra in Europa. Daar moeten migranten terecht kunnen van zodra ze in Europa aankomen en daar blijven ze ook totdat hun asielaanvraag bestudeerd is. Daarvoor moet er Europese solidariteit en onmiddellijke financiële steun zijn, zo stelde Macron gisteren na een onderhoud met de nieuwe Spaanse premier Pedro Sánchez.
Europees Raadsvoorzitter Donald Tusk pakte eerder deze week nog uit met het voorstel om buiten de Europese Unie centra in te richten waar economische vluchtelingen en migranten van elkaar gescheiden worden. In dergelijke ‘regionale ontschepingscentra’ zou bekeken worden wie nood heeft aan internationale bescherming en wie een economische migrant is, en dus geen recht heeft op asiel in Europa.
CSU spreekt steun uit voor Merkel
Plaatsvervangend voorzitter van de CSU Manfred Weber spreekt in de Duitse media ondertussen zijn steun uit voor Angela Merkel.
De bondskanselier van de grotere zusterpartij CDU ligt in eigen land onder vuur wegens het migratiebeleid. Vooral met CSU-voorzitter en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer ligt Merkel op ramkoers. Maar Weber, fractieleider van de conservatieven in het Europese parlement (EVP), roept op tot rust. “Deze week zijn er resultaten nodig wat betreft het migratiethema op Europees niveau”, zegt de plaatsvervangend CSU-voorzitter. “Nu moeten we de bondskanselier steunen, zodat ze in de EU de Duitse belangen kan verdedigen.”
Het gereis van asielzoekers door Europa, waarover Merkel in eigen land zwaar onder druk staat, is een splijtzam in de Duitse regering. Haar minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer dreigt met grenscontroles als lidstaten waar ze zijn aangekomen en geregistreerd, hen niet terugnemen.
Visegrad-landen sturen kat
De leiders van de ‘asielweigerende’ Visegrad-landen Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije komen niet naar Brussel omdat er alleen over oplossingen zou worden gesproken die zij al eerder hebben afgewezen. Zij willen niet weten van een verplicht spreidingsplan en vragen dat de grenzen eerst dicht gaan.
Italië wilde eerst ook niet komen, maar heeft intussen wel toegezegd, net als vijftien andere lidstaten. Het gaat om Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Bulgarije, Griekenland, Malta, Nederland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Finland, Slovenië, Kroatië en België, kondigde de woordvoerder van de Commissie aan. “De uitnodiging blijft open, iedereen is uitgenodigd, maar er is ook niemand verplicht om te komen”, zei hij. .
Volgende week echte top
Alle EU-leiders zijn volgende week wel aanwezig bij een echte top, waar migratie ook een hoofdrol speelt. Er staat veel op het spel. Als lidstaten op eigen houtje grenscontroles gaan invoeren, is het gedaan met het vrije verkeer van personen in Europa.
Het topoverleg in het gebouw van de Europese Commissie begint om 15 uur en duurt naar verwachting een uur of vier.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emOtie
*
Van mini-top naar topless, wat maalt het uit in een begrafenisstoet? Deze week was het een soort van koorts-opname, om uit te vissen hoe ver men er te ver kan gaan. Ze dronken ’n glas, plasten ‘n plas en lieten alles zoals het was.. Maar ze hadden wel een fijn weekeindje! Met veel persoonlijk vertier.
Wie na al die jaren nu ineens nog altijd gelooft in een miraculeuze paniek-oplossing, die is er volgens mij aan voor de moeite. Hoop ik. Merkel spartelt als een vis op het droge. Ze is geschift maar gelukkig maar, niet ‘geschaft’..…Bijlange niet.
Misschien dat de onverwoestbare spiksplinternieuwe Turkse Sultan haar samen met zichzelf als twee dartele forellen terug in een frisse duik kan meenemen? Dat zou dan minstens een 10-tal vliegen in één klap zijn! Hij stopt haar afgang maar ook de strop aan pianosnaren, redt daarmee gelijktijdig zowel haar leven en haar EU-Nazistaat en verdient daarom om zegepralend opgenomen te worden in de Europese Unie. Waarvan hij misschien wel de Groe Gids’ mag worden. Moslims inderdaad gaan altijd tot het uiterste als ze de kans krijgen.
Dan is de islamisering van ons Avondland meteen een vaststaand feit en lopen tegen de Vlaamse Hoogdag van 11 Juli 2018 al onze vrouwen en meisjes besluierd en bedoeklt met kopvodden voorzien, door het leven. Geert Wilders wordt voor de krokodillen gegooid en koppensnellers meet speciale opdrachten reizen het land door. De vreugde in alle moskeeën heerst alom want Paus Franciscus wordt, net als zijn Baas, gekruisigd tot de dood erop volgt. Vaticaanstad wordt tot de laatste steen afgebroken en als oorlogsbuit meegenomen naar Ankaara.
Onze zieke ‘Geleide’ Democratie wordt opgeheven, het Parlement teruggeschroefd naar dezelfde functie als het Euro Parlement, t.t.z. dat het alleen nog dient om de Diktaten van de Grote Leider openbaar te maken. Met Verhofstadt als woordvoerder.
De Christelijke Godsdienst wordt verboden en onze mooiste kathedralen worden, net zoals de Aya Sofia in Constantinopel, omgebouwd tot moskee. De overige stenen monumenten worden, net zoals in Aleppo of Palmyra, gewoon opgeblazen.
De buitengrenzen van Europa worden werkelijk opengegooid en er wordt een pendeldienst met vaste uurroosters ingesteld tussen alle havens van Afrika en van het Midden Oosten, naar alle bestaande Europese havens, tot voorbij de grens met Rusland. Eens zien hoe de Poet daarop reageert!
Deze werkwijze opent op de terugweg een oceaan van mogelijkheden voor het dumpen van weerspannige oud-Europeërs. Een wereld van verschil met de werkwijze van wijlen Nonkel Dolf, die zijn vijanden eerst ambachtelijk moest vergassen en daarna manueel opstoken…Waarbij als resultaat vooral de fine stofdeeltjes in de lucht bijna niet meer te tellen waren.
Bij dumping in ze wordt vooral de Natuur beschermd, wat goed is voor de fauna en floa te water, zoals de Groen-Lixen dat zien.
Ziet U, niets anders dan voordelen.
En, wat meer is, de vroegere Entente Cordiale tussen het Duitsland van WO I en het Turks-Ottomaanse Rijk, wordt in ere hersteld. Deze verloren oorlog ’14-’18 wordt grondig gewroken over de ganse Unie.
Het valt weer niet op, dat de Verlichte Grote Verstanden en hun slippendragers van de Media, daaraan angstvallig het zwingen toe doen. Of wachten ze alleen maar op het juiste ogenblik om ons dat kond te doen?
Nu staan de kranten nog vol met de stoef over de Turkse gewonnen Verkiezingen van de Eeuw. Na volgend topless weekeind gaan dan de poppetjes aan het dansen.
Hoogst waarschijnlijk met een heropvoering van de ‘Kristallnacht’. Deze keer niet in de Duitse steden alleen, maar over ‘die ganze Welt’.
En deze keer is, als sluitstuk van de totale oorlog, niet Berlijn het platgebombardeerd Hoofdkwartier van de Nazi’s, maar het waterhoofd Broeksèl…
Hoogmoed komt altijd vòòr de val. Nooit daarvoor.
Als diene Trump en/of dat Poetingeval maar geen stokken in de wielen komen steken. Om net, als in ’14-’18, De Duitse Keizer en de Turkse Sultan in het zand te doen bijten. Want zonder die twee stijfkoppen, zou Europa al lang hebben kunnen genieten van een glorieuze tijd… En als er dan nog naar pietrol zou kunnen geboord worden, dan zou dat Brieksèl van ons misschien wel Mekka en Medina kunnen naar de kroon steken door het aantal grotten in Lourdes uit te breiden. Voor elk van de ontelbare groepen van 72 mqagden elk individueel een eigen verblijf toe te wijzen.
Even the sky is not the limit!

Geen opmerkingen: