vrijdag 29 juni 2018

5027

5027 - EERSTE LES VAN DE TOERISME IMMIGRATIETOP
*
Europese leiders struikelen over hardnekkige Italiaanse premier Conte
29/9 om 21:17
*
De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft donderdag geweigerd het eerste deel van de conclusies van de Europese top goed te keuren. Dat is zeer ongebruikelijk, maar zou ingegeven zijn door de Italiaanse onvrede over de houding van de andere landen in het migratiedebat.
De Europese staatshoofden en regeringsleiders hielden tijdens het eerste gedeelte van hun top een discussie over de internationale handelsrelaties. Hun gezamenlijke conclusies moesten normaal gezien aansluitend goedgekeurd worden, maar ‘omdat één lid zijn standpunt over het geheel van de conclusies niet kon uitdrukken’, werd er geen tekst aangenomen, meldt de woordvoerder van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.
Het is de Italiaanse delegatie die dwarsligt. De Italiaanse premier Giuseppe Conte, die aan zijn eerste top deelneemt, zou de conclusies pas willen goedkeuren als ook het luik migratie afgehandeld is. De regering in Rome verwijt de andere lidstaten dat ze zich te weinig solidair opstellen met frontlijnstaten als Italië en Griekenland en zou op de top een doorbraak willen forceren.
Door het Italiaanse verzet is een geplande persconferentie van Tusk en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker afgelast. Ook dat is erg.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emOtie
*
Wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden, is niet alleen die Rood Linxe slangenkuil in Italië, het land van don Camillo, er voorgoed uit ligt, maar dar dit totaal aan de grond zittend miserie-land via de ‘Rechtse Populisten van de Lega, nu ineens de dans leidt op de Euro Top in de Hoofdstad der UIT Clinton-land overgewaaide Grootheidswaanzin. Na Griekenland, een 2de Gouden Dageraad voor Filip DeWinter van het Vlaams Belang??? War zelfs Merkel, bitter wenend, het hoofd afwendt, om a.hw. te gaan tongzoenen met Manu Marcroni. Haar papperige spierbundels verslappen moedeloos in het vooruitzicht van wat nog komen moet. Misschien dar de oudste vrouwelijke truc op aarde haar nog kan redden. Door alles open bloot op het bijzetbed te gooien… Zefs haar meest intieme en dus geheime beroerselen….
Of gaat die straks rommelen zoals in Lommelen, met die plofschepene van dat spuitwater waarvan ik de naam niet mag vernoemen vanwege de Bescherming van de Auteurrsrechten en ook omdat een partij met syndicae gevolmachtifden die boven de Wet staan, niet wil in verband gebracht worden met criminaliteit uit om het even welke hoek..
*
In de vooravond, zo schrijft deGrootste Kwal-krant van het Land, stond op die 1ste Top-avond het water (en ook wel al ‘n beetje de wijn) hen tot aan de lippen. Maar op dat historisch ogenblik waren hun voetjes ondertussen reeds onder de weelderig gedekte tafels geschoven, en werd er Linnx en Rechts zo’n beetje verbroederd en vooral verzusterd E zie, negen uur later was het dan zover. Ze waren er uit. Tijd voor een verkwikkende nachtrust. Elk op voor hun boduguardsde volleidge afgehuurde verdieping hun eigen super-de-luxe suite. Al die dingen speoiaal gebouwd en ingericht alsaan de Zurenkust, omdat Broeksèl nu eenmaal voor de gelegenheid EU-hoofdstad mag spelen.
Maar de naakte berichten daarover waren en bleven nu eenmaal angstwekkend onduidelijk. Merkel zou het het dus overleefd hebben. Allez, voorlopig toch. En in mineur. Maar niemand weet hoe en tot welke prijs..
Vooral geen voorbarige trompetstoten, zo wist den Tusk te melden. Er was alleen overeenstemming tussen de 28 Lidstaten, dat ze het ook niet meer wisten buiten het feit dat ze het niet eens waren… Zoveel hoofden, zoveel zinnen! Maar voorlopig is de perte totale ’n beetje uitgesteld en dat alleen is een groot succes.
Merkel is tevreden. Want net zoals bij Klein Klein Kleutertje, zien we morgen dan wel weer. De immigratie bljft, maar voortaan kijken we er anders naar….
Allez, toch volgens den Tusk. Maar vandaag, één Juli, ‘the day after’ neemt Oostenrijk de scepter over voor zes maand. En dan gaan we eens zien, wat we zullen zien.

De Euro Top is ’n grote Euro flop. Want net als de jaren ervoor spannen de ‘zullers’ de kroon. Ze zullen da varkentje eens gaan wassen, sè. Hou ze tegen, of er gebeuren ongelukken!
Con té, partiro, d.i. we vertrekken samen, zoals de blinde Italiaanse zanger ooit kweelde.
*

Geen opmerkingen: