donderdag 7 januari 2010

BODY BAG OF BODY SCAN

.




.

BODY BAG EN BODY SCAN





Opgave.







Zoek het verband tussen beide in de titel vermelde Angel-Saksische woorden uit de Amerikaanse samenleving. Als U zich mocht wagen te denken aan oorlogs-omstandigheden, dan weze U meteen gewaarschuwd dat U zich op racistisch no-poco glad ijs bevindt.

Mededeling.

De maatschappij is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
Burgerzin

Op dit blog leest U, zoals U weet, uitsluitend zaken die ingegeven zijn door gezonde burgerzin. Vandaar op dit blog, de bedenking een paar dagen vroeger :’Kan scannen Uw gezondheid schaden’? En voilà : het antwoord is hier al.


Zijn bodyscanners gevaarlijk?


Sinds de recentste aanslagpoging op een Amerikaanse vlucht willen verschillende luchthavens, waaronder Schiphol, de zogenaamde bodyscan invoeren. Maar wat doet zo'n toestel precies, en in welke mate is de straling schadelijk?

De bodyscan bestaat al een tijdje maar wordt nu in verschillende landen ingevoerd waardoor de kans groot is dat je binnenkort virtueel in je blootje staat. De VS heeft honderdvijftig scanners aangekocht en plant er nog driehonderd extra. Ook Britse, Nigeriaanse en Nederlandse luchthavens worden op termijn met de toestellen uitgerust.
Privacy De scanners zijn behoorlijk controversiëel omdat ze letterlijk door de kleren heen kijken om explosieven of wapens te detecteren. Daarom werden er al maatregelen genomen zodat het beeld niet kan worden opgeslagen. De personen op het gescande beeld worden ook onherkenbaar gemaakt.
Schadelijk? Een heel andere vraag is of het wel gezond is om door dergelijke toestellen te wandelen. Bodyscanners kunnen gebruik maken van twee verschillende technologieën: de millimeter wave en de backscatter-technologie. Eerstgenoemde stuurt radiogolven over het lichaam en maakt een 3D-beeld op basis van de gereflecteerde energie. Backscatter is een variant op de bekende X-stralenmachine om tweedimensionele beelden te maken.
Een scan met de millimeter wave-technologie.
Millimeter wave-scanners produceren elektromagnetische golven van 30 tot 300 gigahertz. Daarmee onthullen ze explosieven die van een dichtere stof zijn dan andere materialen. Volgens het Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) stoot dit type scanner minder straling uit dan de gemiddelde gsm.

Een backscatter-toestel is een variant op de klassieke X-ray machine. Deze scanners stellen je lichaam bloot aan straling, maar dat volume is even hoog als de hoeveelheid die je opneemt na twee minuten vliegen. De hoeveelheid straling is voor beide toestellen dus verwaarloosbaar.

Een beeld op basis van de backscatter-technologie (X-ray).

Volgens professor David Brenner, stralingsdeskundige aan de universiteit van Columbia (VS), zijn de risico's bij dit soort bestraling zeer laag. 'Voor zover we weten zijn er geen risico's verbonden aan de millimeter wave-scanners. Als je de keuze hebt, gebruik die dan in plaats van de X-ray scanners.'
Wel nuanceert hij het gevaar bij laatstgenoemde. 'De risico's, als ze er zijn, zijn zeer klein. Het probleem is vooral dat zo'n klein risico vermenigdvuldigd met een groot aantal mensen (passagiers) vroeg of laat wel ergens problemen kan geven.'
Lichaamsholtes De vraag blijft weliswaar hoe efficiënt de scanners op lange termijn zullen zijn. Bodyscanners kunnen niet-metalen wapens en explosieven detecteren, wat hen beter maakt dan de traditionele metaaldetector. Anderzijds scannen ze enkel de oppervlakte van het lichaam. Het is dus niet uitgesloten dat explosieven binnenkort in lichaamsholtes worden verborgen.
05/01/2010 Meer herstelpunten in Vista


Herhaling : Het is dus niet uitgesloten dat explosieven binnenkort in lichaamsholtes worden verborgen.

Voilà!



Oplossing à la Digitalia: het nuttige paren aan het aangename!



Neem in Uw handbagage altijd een body-bag mee, voor geval een mede-passagier onderweg Moslim-terrotist blijkt te zijn. In voorkomend geval, dient deze persoon (liefst voor het opstijgen) te worden ingekapseld in een soort ‘kuisheidsgordel’ die als een harnas hem/haar omsluit van onder de hals tot onder de knieën. Dit om de kracht van de explosie onder controle en aldus gericht, te kunnen ten goede richten. Bedoelde passagiers worden immers vervoerd, liggend op de bodem van het vliegtuig, met het hoofd naar de cockpit gericht. De kracht van explosie, aar achteren gericht, zal van de Boeing met straalmotoren een Boeing met straalmotoren maken, wat de duur van de vlucht alleen maar ten goede kan komen. Vergeet niet, dat het menselijk lichaam zowel overal openingen heeft, mar toch meestal in deze af te schermen lagere zones.

Bedenking: meest aandacht besteden aan mannelijke terroristen, want ik zie niet goed in wat vrouwen zouden doen met die 72 maagden als beloning eenmaal ze bij Allaah hierboven zijn aangekomen.

Het meest efficiënte middel

Het meest efficiënte middel om Moslim- (en andere) terroristen te vermijden, is alle kandidaat-hemlvaarders beneden in quarantaine te houden tot het gevaar uitgewerkt (!) is…..Al ware het best om zelf-ontbranding te voorkomen, door toepassing van de vereiste lage temperaturen.

Nog beter ware het kwaad met wortel en tak uit te roeien. De vraag is niet : ‘doen wij het of doen wij het niet’ – maar wanneer we het doen….Want die kwistenbiebels zullen altijd maar voort nieuwe disedirata blijven uitvinden….

Anders gezegd : er is geen oplossing, tenzij de onderwerping. Dat is, in het Arabisch woordgebruik, de i s l a m i s e r i n g …..

Geen opmerkingen: