zaterdag 30 januari 2010

WAT MAG IK MORGEN DENKEN.?

.




.












WAT MAG IK MORGEN DEKEN






Ja, bij Jupiter, wat mag ik
morgen denken?




Monseigneur Coeur de Lion zou vandaag volgens bepaalde cartoonisten, de laatste hand leggen aan de decoratie van zijn bureel in Mechelen. Werklieden zouden bezig zijn reusachtige schilderijen op te hangen, met voorstellingen van terechtstellingen uit de onzalige Inquisitie-tijden.

Ja Ja, zeer leutig!

Maar nog altijd niet zo leutig als een rij achterwerken op bidmatjes waarin de neuzen steken van de volgende rij bidders. Dàt zou pas volledig kerkelijk vrijgevochten humor zijn.

Iets zegt mij dat het misschien nog zou kunnen met Boedhistische monikken, maar met Profeet-verslaafden met slagzwaarden en lange messen? Neen, dan liever met katholieken de draak gestoken. Die leggen geen bommen (meer)….
Al zou men best beginnen opletten daarmee. Europa is bezig met valkuilen graven met verborgen schietgeweren. Dames als priesteressen weigeren zou wel eens zware discriminatie kunnen worden, waarop alle Europese banbliksems worden losgelaten….In Engeland was het al bijna zo ver. Zie stukje hieronder.

Als Europa meteen zo vriendelijk zou willen zijn, de redenering door te trekken naar ‘De Vrouw in de Islam’? dan is er geen vuiltje aan de lucht en is de in ter-godsienstige discrimlinatie meteen van de baan. Samen uit, samen thuis.

Mag ik de Heren Europese Goeden meteen verzoeken, als er een’Ingang’ voorzien wordt voor dames, er ook te voorzien met ‘Uitgang’? Met uittredingsvergoeding en zo….

En dan heeft Mgr Coeir de Lion een veldslag, wat ik, een heuse oorlog gewonnen nog vòòr hij zijn functie begonnen is. Hij hoeft alleen naar ‘Rome’ te seinen, neen niet ‘Dieu le veut( - maar ‘BruxSsel le veut’ om vervolgens de verkeersstroom richting seminaries in goede banen te leiden.
Enkel één enkel klein Herderlijk Schrijventje af te lezen vanaf ieder kansel (in beide landstalen met desnoods een Arabische vertaling als onderschrift) dat zou kunnen luiden als volgt :
Wij maken bekend dat alle bisschoppen en aartsbisschoppen van de wereld met de klokken van Rome zullen meereizen naar Rome, heen en terug, om de besluiten van het Concilie van Trente (jaren 1453) in overeenstemming te brengen met de Europese Commissie van de Rechten voor de Mens, Art 18, Art 19. Volgens deze artikelen is het ons niet meer geoorloofd het priesterambt voor te behouden aan mannen alleen. Wij zullen voortaan in onze seminaries ook verplicht zijn vrouwen op te nemen, alsook mannen en vrouwen die lijden aan afijkwingen, vergelijkbaar met anorexia nervosa.

De inschrijvingen kunnen van start gaan, onmiddellijk na het eindigen van deze dienst. Niet dringen AUB. Eerbied in Gods Huis!

Wij maken van de gelegenheid gebruik om te wijzen op het sacrale karakter van deze goed betaalde functie met prachtige doorgroei-mogelijkheden. Wij kunnen zelfs, met hulp van de Geilige Heest, voor de West Vlamingen wijzen op de vastheid van betrekking.
Aldus gedaan te Mechelen datim en handtekening.

André Joseph Mutien Léonard,
Aartsbisschop van Mechelen-Brussel.


Slechts een mening
28-01-2010 - Jan Peeters - katholiek nieuwsblad
In Iskander


De Britse regering heeft deze week forse nederlagen geleden in het Hogerhuis toen zij probeerde om het religieuze instellingen wettelijk nog moeilijker te maken personeel te weigeren of te ontslaan op seksuele gronden. Als het aan de wetsontwerpers had gelegen, zou de katholieke Kerk juridisch gedwongen moeten worden homo's, biseksuelen en vrouwen te accepteren voor het priesterschap of diaconaat. Zover ging de aanscherpingen van de wet nog niet, die slechts als ‘toelichting' werden gepresenteerd. Maar ondertussen werden de uitzonderingen op de Wet gelijke behandeling beperkt tot volstrekt willekeurige criteria zoals een minimumaantal uren catechese.

Terecht zeiden de katholieke bisschoppen, en de heel laat gealarmeerde anglicaanse collega's, dat er heel wat priesters zijn die deze quota gezien hun werkzaamheden niet halen. Bovendien is het een juridische truc om katholieke scholen open te breken. De tweede man van de anglicaanse Kerk, aartsbisschop John Sentamu van York, stelde dat “vele Kerken en andere religieuze organisaties fout zitten inzake seksuele ethiek. Maar wanneer godsdienstvrijheid iets betekent, dan is het aan de Kerken dat zelf uit te maken in overeenstemming met hun eigen overtuigingen”.
Hoewel de regering-Brown vooralsnog bakzeil heeft gehaald, is het uiterst zorgelijk dat op aanscherping was aangedrongen door de Europese Commissie. Volgens artikel 18 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens heeft “een ieder recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door de praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van de geboden en voorschriften”. Dus als de katholieke Kerk ervan overtuigd is dat vrouwen, en mannen met diepgewortelde homoseksuele neigingen, niet kunnen worden toegelaten tot het priesterschap en eenieder vrijlaat de Kerk te verlaten, dan moet zij daar conform artikel 18 volkomen vrij in zijn. En net zoals eenieder katholieken mag beschouwen als achterlijk, mogen katholieken homoseksualiteit of buitenechtelijke seks moreel verwerpelijk noemen conform artikel 19, dat de vrijheid van meningsuiting garandeert. “Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven.” (Bron: United Nations Department of Public Information, NY)
Het is zorgwekkend hoe tot op het hoogste Europese niveau blijkbaar de overtuiging heerst dat beide rechten dwingend ondergeschikt gemaakt mogen of zelfs moeten worden aan de huidige courante en dominante mening, die uiteindelijk niet meer dan slechts een mening is

Psst

Monseigneur, wat ik schreef was, maar dat wist U al, zeer ironisch bedoeld. U moogt niet denken dat ik, kleine gelovige uit traditie, zoals dat heet, het Geloof mijner Vaderen de les wil lezen. Ik bedoelde meer de onzinnige Europese Ambtenaren even, ‘just for fun’, in hun hemd te zetten.
Want kijk, lang zal het meer duren, of over eenieders hemd zullen zij ook instructies de wereld in slingeren. Net zoals de Goden op de Olympus dat vroeger deden….Al heeft dat maar zijn tijd geduurd….

Geen opmerkingen: