maandag 19 juni 2017

4170


Maandag 19 Juni 2017
*
4170 - HOE MOETEN WE NU ONS HART LATEN SPREKEN OVER JEMEN, OOK AL EEN ISLAM LAND
*
INHOUD: JEMEN: nieuws uit het land der zee-rovers: als Is-lammrs elkaar in hun eigen landen plat bombarderen en uitmoorden: moeten wij dan in de handen klappen, tussenkomen of medelijden hebben?
Als ‘Rome’ ook al geen opheldering kan of wil geven, gaan we dan met de keel bloot op onze rug liggen, of hernemen we de Kruistochten? Deze keer tot het uiterste dan….

DAKVENSTER OP DE WERELD

*
Bombardement op markt in Jemen: 25 burgers gedood
*

Bij een luchtbombardement op een markt in het noorden van Jemen zijn zondag zeker 25 burgers om het leven gekomen. Dat melden ooggetuigen en ziekenhuisbronnen.
**
*

De Jemenitische oorlog woedt sinds september 2014. De Houthi-rebellen, gesteund door de aanhangers van ex-president Ali Abdallah Saleh, vechten er tegen milities trouw aan huidig president Abd Rabbuh Mansur al-Hadi. Sinds maart 2015 mengt zich ook een coalitie van soennitische landen onder leiding van Saoedi-Arabië in het conflict, die luchtaanvallen uitvoert op de Houthi’s.

Het luchtbombardement van zondag op de markt in de provincie Saada werd vermoedelijk uitgevoerd door de Arabische coalitie geleid door Saoedi-Arabië.

Jemen staat aan de afgrond door een burgeroorlog, Saoedische bombardementen, de aanwezigheid van al-Qaida (AQAP), hongersnood en een cholera-epidemie die al bijna 1.000 levens heeft gekost. Ongeveer twee derde van de Jemenitische bevolking, 19 miljoen mensen, heeft dringend nood aan humanitaire hulp. Bij het Jemenitische conflict zijn volgens voorzichtige tellingen al ruim 8.000 doden gevallen, een groot deel daarvan door Saoedische raids.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
**
In de dierenwereld komt het zelden voor, dat soortgenoten (buiten de brontst-periode) elkaar naar het leven staan. Daarom spreken we ook van het dierenrijk. Terwijl de Mens, de Koning der Schepping, over zichzelf spreekt als over het mensdom.
Een afgezaagd ‘aitem’ zegt U? JaJa, maar des te meer ten gronde echt gegrond, naarmate men zich van de (hedendaagse dus onze) Westerse Beschaving verijdert. Zelfs een aap leert bij naarmate hij ouder wordt….
Iedereen die een Christelijke opleiging achter de rug heeft, weet dat broedermoord bestaat sedert het Begin der Tijden. Het gaat dan niet over ‘geesten’, engels of duivels die niemand ooit in levenden lijve heeft gezien, maar over Kaïn en Abel, de eerste nakomelingen van het erste mensenpaar Adam en Eva..
Of de Joods-Christelijke Bijbel het nu al-dan-niet  bij het rechte eind heeft, weet ik niet. Al vermoed ik van wel. Wat ik wel weet en niemand kan tegenspreken, is dat het een der oudste geschreven bronen is waarover onze Beschaving beschikt. Of men dat nu graag hoort of niet.
In Italiano zegt men over dergelijke toestanden ‘ Si non è vero, è ben trovato’.
Het is inderdaad zodanig goed gevonden, dat het, als we rond ons kijken, wel waar moet zijn. Waarbij ondergetekende nogmaals de nadruk legt op het feit dat het origineel (de Bijbe) altijd veel beter is dan de vele duizenden jaren jongere namaak (de Koran). De Bijbel verhaalt van het begin tot het einde over het Leven, en de Koran op elke bladzijde, over de Dood.
In het Midden Oosten zelfs niet eens van bladzijde tot bladzijde, maar van minuut tot minuut.
En deze helle-belevenis willen onze Verlichte Grote Verstanden nu – louter uit eigenbelang - enten op onze Welvaart.
Het ons opgedrongen geweld anders willen uitleggen, is gewoon niet naïef, maar misdadig. Best te vergelijken met de bewakers van de Burcht, die massaal met handen en voeten de vijand binnehalen.
Van al dat gespuis, verlos ons, Heer.
*

 (Digitalia)Geen opmerkingen: