zaterdag 24 juni 2017


Zaterdag 24 Juni 2017

4181 - HET BRUSSELS GESPUIS KENT INDERDAAD GEEN SCHAAMTE 
*
INHOUD:SOSSEN/ VLAANDEREN REBUILT/ZANGFEEST: de rode Brusselse  bloedzuigers die zichzelf onaantastbaar wanen,  maken gewoon weer nieuwe aders bloot om de modale burger nog beter te kunnen leegzuigen. Of ze leggen nogmaals zoals in ’44 Zwarte Lijsten aan van al wie hen niet aanstaat….
Laten wij hen en hun in  Vlaanderen levende soortgenoten vooral niet vergeten zoals Mr Pastoor vroeger afeiep van op de preekstoel ‘in onze gebeden te gedenken’. Zeven jaren ‘aflaat als voorschot.’. Met thans daarbiij ’n gratis ticket voor ‘Vlaanderen Zingt’ voor wie dat binnenkort niet vergeet in het stemhokje…

OP DE IJTKIJK
*
De inkt van mijn vorig stukje was nog niet droog, of De Morgen - weer De Morgen – was daar met een nieuw schandaal dat in Bruxellabad in de maak zou zijn. Het is ‘een betalend artikel’ dus krijgt U er via deze blog alleen maar de inleiding van. Meer kan Bruintje niet trekken.
Google zal binnenkort wel de rest voor het forum gooien. Hetzelfde voor
waarvan ik, na 15 jaar leven in Italia,  het bestaan niet eens vermoedde.
Of dat concurrentie betekent of als steun geldt voor het ‘Zangfeest’ weet ik dus niet. Ik weet alleen dat zingen een wezenlijk deel is van de Vlaamse ziel, en dat zingen bij ons Moeder thuis quasi van uit de wig een dagelijks verzet was voor ons allemaal. Zelf op gezegende leeftijd maakt zingen in essentie ’n wezenlijk bestanddeel uit van ons en mijn dagelijks leven.
Zelfs m’n hond is er aan gewend geraakt.
Tot zover deze wel zeer persoonlijke uitweiding….
**
*
Ik hoop maar dat ik als nieuwe buur  ’n beetje hardhorige omwonden heb, want mijn repertoire is zo goed als onuitputtelijk en een Caruso ben ik nu ook niet….
Om kort te gaan: het leven is veel te mooi om de kop te laten hangen. Vooral nu, nu de Valse Meesters  de grond onder de voeten weggetrokken voelen….
En voor wat betreft die mondiale lijsten waarop 16.000 ‘verkeerde’ ‘landgenoten’ zouden staan: ik zie uit naar de publicatie ervan. Niet zozee uit nieuwsgierigheid (am is Kennis altijd e Moeder van de Wijsheid) maar vooral om te weten wie er niet op staat. Ik vrees daarbij met grote vreze, vomop terecht te zijn gekomen in de dodenlijst der Mohamedanen die tot het bittere einde strijden voor hun ‘geloof’…. Zeer tot spijt van onze Media die er niet kunnen over zwijgen, is hun laatste bolwerk Mossul wel gevallen, maar de lont brandt onderhuids wel verder en verplaatst zich naar onze streken. Over dat laatste echter, gebaart de Pers van krommen aas….
Och, als ‘verkeerde’ burgers zich door de Overheid al zo gemakkelijk laten oplijsten, hoe moet het dan gesteld zijn bij al die ‘verrijkers’ die er op uit zijn onze samenleving naar hun hand te zetten?
Maak gewoon het verschil van de differentie tussen het aantal van onze politiemensen inclusief het Leger, en het aantal Jihadisten die verdoken in de samenleving, gewoon wachten op het signaal om lijk in Syrië of Irak, de ‘burgeroorlog’ in te zetten…
En dit is geen waarschuwing vor onze kleinkinderen, maar voor ons allemaal, de mensen die hier en nu leven.
May God bles us all….
*
 (Digitalia)

Toch weer extra postjes en zitpenningen in Brussel?
*
Geplande Brusselse instelling is 'enkel nodig voor nieuwe postjes'
**
*
Leegstand in Brussel. Sinds de aanslagen gingen veel winkels, cafés en restaurants failliet. Tekst: Sven Spoormakers. ©Jan Aelberts
Te veel mandaten en te hoge zitpenningen deden de Brusselse regering vallen, maar toch zou er nog een nieuwe instelling bijkomen: de openbare commerciële vastgoedmaatschappij. "Waar hebben we dat voor nodig? Juist, voor nieuwe postjes."

Op de agenda van de commissie economische zaken van het Brussels Parlement staat de oprichting van de openbare commerciële vastgoedmaatschappij (OCVM). Vier Parlementsleden hebben daartoe een resolutie ingediend. Het gaat om PS, cdH, DéFI en sp.a.

Dat schiet in het verkeerde keelgat bij Els Ampe (Open Vld), schepen van Stad Brussel, maar ook fractieleider van Open Vld in het Brussels Parlement. Op Facebook schrijft ze: "Terwijl Stad Brussel mandaten en structuren schrapt willen sp.a, cdH en DéFI er nieuwe invoeren. Waar hebben we dat voor nodig? Juist, om nieuwe postjes te creëren.
Dit is een betalend artikel.
*

Geen opmerkingen: