zaterdag 24 juni 2017

4180


Zaterdag 24 Juni 2017

4180 - COMEDIA DELL’ ARTE IN COBURGIA BEKROOND MET GOUD EN DIAMANTEN 
*
INHOUD: VLAANDEREN REBUILT/SOSSEN: wie rijk wil leven, zelfs al is hij zo stom als het achtereind van een koe, die zijn ‘roeping’ ligt in de polletiek. Niet het minste risico en kans op onsterfelijkheid.

OP DE IJTKIJK
*
Toevallig hoorde ik op TV het Antwerps Genie peroreren, dat ‘politek geen gemakkelijke stiel was’. Een uitspraak die regelrecht in tegenspraak was met zijn nieuwe ‘liil’: nors voorkomen, maar vooral papperige gezicht.
Hoe in Gods Naam heb ik die man een paar dagen geleden op deze blog kunnen beschrijven als de nieuwe Jan Breydel die in 1302 de vreemde Meesters met bezems het land uitranselde.  Nu zou dat gene waar meer zijn, want die Robert d’Artois, kopman van de Lelieaerts, die op het Groeningjeveld de loodjes legde, was toch ook ’n Europeaan! In onze dagen zou die zelfs in aanmerking gekomen zijn, om Burgemeester van Broekzele te zijn.
**
*
De ‘Pers’ begint nu blijkbaar ineens de billen toe te nijpen van ’t verschot: ze dreigen meegesleurd te worden in de ondergang van hun Meesters, de Socialisten en, iets vroeger, de O zo Christelijke Bandieten. Wat niet mag verwonderen in ‘middens’: om zelf niet te verdrinken, gaan ze op de schouders staan van zij die al onder water  naar de laatste adem  snakken. Hoe zou het anders komen, dat er uitvoerig wordt bericht (vooral in De Schandaard)  over de graaicultuur waarvan iedereen tot de baby’s in de wieg, al lang beseft had, dat het hoog tijd werd voor de definitieve grondige ‘Verandering’. Door ‘Bestuurders’ te kiezen die barsten van talent bvb die hun strepen meer dan verdiend hebben in de zakenwereld. Waarvan ‘leiding geven” hun tweede natuur is.
Er moet inderdaad en einde komen aan deze soort ‘Bestuurders’ met een hemelsbreed gat in elke hand. Die in de polletek gaan in de eerste plaats omdat ze zichzelf belangrijk achten, en tin de tweede plaats omdat ze er rijkelijk kunnen van leven. Ze kunnen zich (kosteloos) verplaatsen in dure zacht-lederen zetels, wantdie zelfrijdende sleeën horen nu eenmaal bij de job als de wind bij de zee. Er kan vooral met andermans geld gegooid worden lijk de olesjeiks hen dat voordoen. Helemaal normaal dat ze er zelf goed, beter, best van worden. The sky is the limit.
Nietsnut zijn, het goed kunnen verwoorden, de vaste wil hebben om op de voorgrond belangrijk te worden, meer hoeft niet om in Coburgia carrière te maken.
De (uiterst zeldzame) uitzonderingen bevestigen de algemene regel.
*
Via deze link
kunt U mee genieten van de inkijk in de vaste geplogenheden die sedert 1830 heersen in dit on-land. Waarbij als voertaal het Fransoos beheersen wel degelijk recht geeft op absolute voorrang. Fransoos, de voertaal van Robert d’Artois, de Vreemde Meester in ’t Land, die quasi met de blote vuist e Vlamingen in 1302 eruit geklopt hebben…….
*
Er wordt heden ten dage druk ‘ge-congresseerd’ om er als drenkeling nog levend uit te komen. Wanhoopspoging, want de Verkiezingen komen er zo aan. Met so.a. open kansen om onze ‘Huizen van Bewaring’ te zuiveren van al dat crimineel vreemd gespuis en de cellen weer op te vullen met de gevallen Grootheden. In afwachting van hun berechting voor de Krijgsraad wegens landverraad.
Om, samen met de vijand, de wapens te hebben opgenomen, niet in verre goddeloze streken, maar  tegen eigen Land en Volk.
**

*
 (Digitalia)/

Geen opmerkingen: